maritbet girişmaritbet
İzmir'in nitelikli konut projeleri hızla artıyor

İzmir'in nitelikli konut projeleri hızla artıyor

EVA Gayrimenkul Değerleme'nin gerçekleştirdiği araştırma, İzmir Bornova'da nitelikli konuk projelerinin ivme kazandığını ortaya koyuyor.

Değerleme sektörünün önde gelen kuruluşlarından EVA Gayrimenkul Değerleme İzmir Bölge Müdürlüğü uzmanları, Bornova ilçesinde eski konut stokunun yanında son yıllarda nitelikli konut üretimi alanında hızlı bir gelişim ve değişim yaşandığını belirtiyorlar. Altyapının, gelişime paralel olarak doğru planlanması gerektiğine dikkat çeken uzmanlar, bölgede özellikle ana arter niteliğinde olan Ankara Asfaltı üzerinde ve Yeşilova-Mevlana Mahallelerinde lüks konut yatırımlarında ciddi bir artış görüldüğünü kaydediyorlar. 

EVA Gayrimenkul uzmanları, Ankara Asfaltı üzerinde Lobi Parlas Projesi, Forum Bornova-Yeşilova bölgesinde inşaatı devam eden Myvia 414 Projesi, inşaatı tamamlanan Loft Evleri ve Plaza Nova Evleri, ayrıca Folkart Bornova Life, Avcılar Prestij ve Bornova Point Karma Projesinin bölgede yapılan ve planlanan başlıca yatırımlar olduğunu belirtiyorlar. 

Bölgeyi değiştiren dört büyük proje

Bornova'daki önemli projelerin başında gelen Point Bornova AVM Rezidans, Ege Üniversitesi'ne ve Yeni Garaj'a yakın konumda 300 dönüm arsa alanında hayata geçiriliyor 46 katlı tek konut kulesi ve AVM alanı bulunan Point Bornova AVM Rezidans'ta bir oda bir salon, iki oda bir salon ve üç oda bir salon konut tipleri yer alıyor. Projenin 544 konuttan meydana geldiğini ifade eden EVA Gayrimenkul Değerleme uzmanları, Point Bornova AVM Rezidans'ın İzmir'in en büyük karma projesi olma özelliğini taşıdığını belirtiyorlar. Uzmanlar, açık sokak kurgusuyla tasarlanan alışveriş merkezinin açılır kapanır üst örtüsü bulunduğunu, açık teras alanlarında manzaralı kafe ve restoranların planlandığını kaydediyorlar. 

Bir diğer önemli proje olan Folkart Life Bornova, Kazımdirik Mahallesi'nde inşa edilen prestijli konut projesi olarak bölgeye değer katıyor. İzmir Metrosu ve İzban ile bağlantılı olan Folkart Life Bornova, İzmir-Çeşme Otobanı'na, Forum Bornova Alışveriş Merkezi'ne ve İzmir Metrosu'na yakın mesafede yer alıyor. 25.000 m²'lik arazisinin 18.000 m²'sinin yeşil alan olduğu proje üzerinde sekiz blok halinde inşa edilen konutlar bulunuyor. Proje, açık ve kapalı havuz, çocuk havuzu, fitness salonu, koşu ve yürüyüş parkuru, SPA, kafe, restoran, çarşı ve kapalı otopark gibi farklı kullanım alanlarını bünyesinde barındırıyor. Projede 1+1, 2+1, 3+1 ve 4+1 olmak üzere dört ayrı konut tipi olduğunu ifade eden EVA Gayrimenkul uzmanları, 46 ila 211 metrekare arasında değişen konutların birim metrekare satış fiyatlarının ortalama 4.000 ila 5.500 TL civarında olduğunu belirtiyorlar.

MyVia 414 projesi ise Yaşar Üniversitesi, Ege Üniversitesi ve Forum Bornova Alışveriş Merkezi'ne yakın konumda yer alıyor. Dört blok halinde tasarlanan projede rezidans, AVM, otel, restoranlar ve mağazalar bulunuyor. Projede 1+0, 1+1, 2+1 ve 3+1 olmak üzere dört tip rezidans daire olduğuna değinen uzmanlar, 69 ila 224 metrekare arasında değişen konutların birim metrekare satış fiyatlarının ortalama 3.000 ila 4.000 TL düzeyinde olduğunu kaydediyorlar.

32.500 m²'lik proje alanıyla bir başka nitelikli konut projesi olan Avcılar Prestij, İzmir-Çeşme Otobanı, Forum Bornova Alışveriş Merkezi ve İzmir Metrosu'na yakın konumda bulunuyor. Yüzme havuzu, sosyal tesisler ve spor alanları gibi birçok olanağı bünyesinde bulunduran Avcılar Prestij'de, 90 ila 290 metrekare arasında değişen 1+1, 2+1, 3+1 ve 4+1 olmak üzere dört konut tipi bulunuyor. 

Geleceğe yönelik altyapı planlaması gerekli

Bölgeyi genel olarak değerlendiren EVA Gayrimenkul Değerleme uzmanları, bölgede gelişimin yavaş olması, çarpık yapılaşmaya yakın konumda olması ve yakın çevresinde iki üniversite olması nedeniyle daha çok öğrencilerin talep ettiği ve kiralamanın yoğun olduğuna dikkat çekiyorlar. Uzmanlar, bölgede hayata geçirilen yeni konut projelerinin metrekare birim değerlerinin konum, site özellikleri, markası, malzeme kalitesi ve alan özelliklerine bağlı olarak 3.000 ila 6.000 TL arasında değiştiğini belirtiyorlar.

EVA Gayrimenkul Değerleme Genel Müdürü Cansel Turgut Yazıcı ise projelerin tamamlanmasıyla birlikte Bornova'nın siluetinde ve prestijinde ciddi bir değişim yaşanacağını kaydediyor. Yazıcı, bu gelişmeye bağlı olarak bölgede ciddi bir nüfus ve trafik yüklemesi olacağına da dikkat çekiyor. İzmir metropolünün ekonomik koşulları ve potansiyelleri dikkate alındığında arzla doğru orantılı talebin oluşup oluşmayacağını zamanın göstereceğini ifade eden Yazıcı, süreç içinde bölgede ulaşım ve trafik planlaması ile altyapı yatırımlarının doğru ve geleceğe dönük yapılmasının büyük önem taşıdığının altını çiziyor.

Yorum Yaz