maritbet girişmaritbet
İzmir'e çevreci proje: Sevilla Kekliktepe Villaları!

İzmir'e çevreci proje: Sevilla Kekliktepe Villaları!

Yatay rezidans konseptiyle İzmir Urla'da konumlandırılan Sevilla Kekliktepe Villaları'nda inşaat çalışmaları sürüyor.

İzmir Urla'da 81 bin 500 metrekare alana kurulu Sevilla Kekliktepe Villaları'nda çalışmalar hızlandı. Sevkon Gayrimenkul tarafından geliştirilen proje, çevreci yapısı ve lüks konutlarıyla öne çıkıyor. Yatay rezidans mantığıyla kurgulanan projede 32 villa bulunuyor.

SEVKON Gayrimenkul Geliştirme Anonim Şirketi tarafından İzmir Urla'da yapılan doğa ve deniz manzaralı Sevilla Kekliktepe projesinde çalışmalar hızlandı. Sevkon Gayrimenkul Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Nuri Sevil, projede sürdürülebilir lüks anlayışını farklı bir mimari ile yorumladıklarını belirterek, “Dsgnart Mimarlık ve A. Han Peyzaj Mimarlık ofisi tarafından tasarlanmış olan 81 bin 500 metrekare alana kurulu Sevilla Kekliktepe Villaları Wyndham Hotel Group içerisinde yer alan Ramada Plaza İzmir'in personeli, Ramada Worldwide Inc'nın hizmet anlayışı ve kalite güvencesi ile bölgesinde ilk olma özelliğini taşıyor. Urla'da çevre duyarlı mimari anlayışı, ayrıcalıklı concierge hizmetleri ile buluşturan konseptiyle öne çıkan proje, doğal yaşamın içinde modern lüksü arayanlara hitap ediyor” diye konuştu. 

Özel havuzlu villalar

Projenin tamamen doğal ve geri dönüşümlü malzemelerle tasarlandığını belirten Nuri Sevil, şöyle konuştu: “Sevilla Villaları, Ramada Plaza İzmir tarafından desteklenen çevre duyarlı sürdürülebilir hizmet anlayışıyla da lüksün tanımını yeniden yorumluyor. 81 bin 500 metrekarelik bir alanın içerisinde 11 farklı tip ve her birinde özel havuzu ile tasarlanmış toplam 32 villadan oluşan Sevilla Kekliktepe, hem bölgenin doğal ortamını birebir yaşamak isteyen hem de modern bir lüks arayışı içinde olanlar için bir alternatif sunuyor. Projenin dikkat çeken bir diğer özelliği de İzmir şehir merkezine 38 km, en gözde tatil beldesi Çeşme'ye 42 km ve havaalanına sadece 55 km mesafede olması."Çevre duyarlı mimari" anlayışıyla tasarlanmış, konumuna göre ortalama 1500-3 bin metrekarelik net bahçe alanlarına sahip villalar hakkında bilgi veren Nuri Sevil, şöyle devam etti: “Tasarımından yapım aşamasına kadar her adımda çevre duyarlı bir yaklaşım sergileyen projede, tüm bahçe sulamaları da yağmur ve gri suların arındırılması ile gerçekleşiyor. Mimaride kullanılan malzeme seçiminde geri dönüşüme önem verildi. Özel armatürleriyle tasarrufa yönelmesi, minimum düzeyde su tüketimine dikkat çeken damlama su yöntemini kullanması, akıllı ev teknolojileri ile enerji tasarrufu sağlaması, ısıtma ve soğutma sistemlerinde yine enerji tasarrufuna özen gösteren malzeme seçimi‘sürdürülebilir lüks' kavramının projenin adına taşınmasındaki unsurlardan sadece birkaçı.”

Tamir, bakım onarım hizmetleri sunulacak

Sevilla projelerinin ilk başlangıcı olan Kekliktepe Projesi'nde otel konforu ve servisleri ile birlikte yatay rezidans mantığının Ramada Plaza İzmir tarafından uygulanacağını anlatan Nuri Sevil, “Proje kapsamında villa sahiplerine özel günleri de dahil olmak üzere tüm organizasyonel ihtiyaçlarında çözümler, tamir, bakım ve onarım hizmetlerinin yanı sıra, temizlik servisi, seyahat planlamadan uçak kiralamaya varan geniş bir yelpaze ile hizmet sunulacak” dedi.

Üst düzey bir yaşam projesi

SEVKON Gayrimenkul Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Nuri Sevil, Sevilla Kekliktepe projesi hakkında şu bilgileri verdi: “Projenin deniz ve doğa manzarası ile yaklaşık 81 bin 500 metrekarelik bir alanın içerisinde 11 farklı tip ve her birinde özel havuzu ile toplam 32 villadan oluşuyor. Konumuna göre ortalama 1500-3 bin m2'lik net bahçe alanlarına sahip, yeşil bina konseptine uygun bir proje. Ayrıca doğal materyalleri barındıran kalitesiyle ön plana çıkan, doğanın içinde şehir gürültüsü ve kirliliğinden uzak, estetik, sağlıklı, teknoloji ve konforun üst düzey olduğu bir yaşam projesidir. Yapıların  içerisinde yürüyüş, bisiklet, egzersiz, tenis, basketbol, fitness, sosyal kulüp, çocuk oyun alanları, cep park, restoran, kişiye özel yüzme havuzları, organik tarım, özel peyzaj alanları, açık sinema konseptini barındıyor.”

Sürdürülebilir peyzaj mimarisi

A.HAN mimarlık tarafından peyzaj tasarımı gerçekleştirilen Sevilla Kekliktepe projesinde genel bitki dokusuna, toprağın değerlerine ve analizine değer verdiklerini belirten Peyzaj mimarı Harun Kırlıoğlu, “Biz öncelikle sürdürülebilir peyzaj mimarisini devam ettiriyoruz. Sevilla Kekliktepe projemizde de bölgeye uygun 10 çeşit zeytin ve çam ağaçları ile özel bitkilerin olduğu çalışmalar yapacağız. Ayrıca drenaj çalışması ile toprak altı çalışmalarımızı da yapıyoruz. Genel ortak alanların dışında da kişiye özel peyzaj uygulaması yapılacak. Sevilla Kekliktepe projesinde yeşilin içinde, yeşille bütünleşik iç mekanlar ferahlık algısını oluştururken, zemin katlardaki iç bahçelerle yeşil algısı iç alanlarda da devamlılık sağlayan bir bütünlük haline getirilmiştir” şeklinde konuştu.

Yorum Yaz

Benzer Haberler

İzmir'e çevreci proje: Sevilla Kekliktepe Villaları!
  • 28.09.2016 09:57

İzmir'e çevreci proje: Sevilla Kekliktepe Villaları!

Yatay rezidans konseptiyle İzmir Urla'da konumlandırılan Sevilla Kekliktepe Vill ...

Sevkon'dan Kekliktepe Villaları!
  • 20.02.2016 09:30

Sevkon'dan Kekliktepe Villaları!

Sevkon Gayrimenkul, İzmir Urla'da Sevilla Kekliktepe Villaları'nı hayata geçiriy ...

Sevilla Kekliktepe, doğal yaşam anlayışını değiştirecek
  • 16.02.2016 14:59

Sevilla Kekliktepe, doğal yaşam anlayışını değiştirecek

İzmir Urla'da hayata geçirilen doğa dostu yaşam projesi Sevilla Kekliktepe Villa ...