maritbet girişmaritbet
İzmir konut projelerinde kampanya çılgınlığı!

İzmir konut projelerinde kampanya çılgınlığı!

İzmir'de Yeni Kent Merkezi'nde yapımı devam eden konut projelerinde kampanyalar devam ediyor.

Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişiminin İzmir'de devam eden büyük çaplı gayrimenkul projelerini etkilemediği, Gayrimenkul ve Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı Derneği (GYODER) ve Emlak Konut GYO'nun kampanyası ve faiz düşüş beklentisiyle bazı projelerin hız kazandığı belirtildi.

İzmir'de yaklaşık 3 milyar dolarlık 11 projeyi sürdüren Folkart Yapı'nın Yönetim Kurulu Başkanı Mesut Sancak, AA muhabirine yaptığı açıklamada, FETÖ'nün darbe girişimi sırasında şehit düşen vatandaşları rahmetle andıklarını, vehametine rağmen yaşanan olayın ülkenin temiz geleceği adına hayırlı sonuçlar getireceğine inandıklarını ifade etti.

Ülkenin içindeki virüslere, sırtındaki kamburlara ve hainlere rağmen 15 Temmuz'a kadar yine de önemli mesafe katettiğini düşündüğünü dile getiren Sancak, Türkiye'nin gelecek birkaç ay içinde şaha kalkacağına inandığını dile getirdi.

Darbe girişiminin ekonomide geçici bir şok etkisi yarattığını, finans piyasalarının ardından reel sektörlerin de bu girişime gereken cevabı verdiğini kaydeden Sancak, "Darbe girişiminin ertesi günü dahi daire sattık. 1 tane sattık ama yine de sattık. Sonraki günler bu giderek arttı ve şu an itibarıyla 15 Temmuz öncesinden de daha iyi hale geldi. Ben, işlerin bundan çok daha iyi olacağına inanıyorum. Gelecekten son derece umutluyum." dedi.

İzmir'de yapımı devam eden 11 projede hiçbir aksama yaşamadıklarını, diğer yatırımcılardan da olumsuz bir haber almadıklarını belirten Sancak, "Şu anda yeni kent merkezinde devam eden 26 dev proje de hızla devam ediyor. Bunların hiçbiri ne durdu, ne yavaşladı. Darbe girişimi sonrası sektör temsilcileriyle görüşmeler yapıyoruz. Herkesin görüşü ortak. Tam gaz yola devam." diye konuştu.

"Gayrimenkulde fırsat dönemi"

Emlak Konut GYO ve GYODER'in kampanyalarının da sektörün canlanmasında büyük etkisinin olduğunu, faiz düşüşü için yapılan çağrılarla gayrimenkul yatırımları için fırsat döneminin açıldığını vurgulayan Sancak, İzmir'in yeni dönemde gayrimenkul sektöründe ülke genelinin üzerinde bir büyüme kaydedeceğini söyledi.

Konut arzı üst seviyelere ulaşan İstanbul'un tek alternatifinin İzmir olduğuna işaret eden Sancak, sözlerini şöyle sürdürdü:

"İzmir ile İstanbul'u 3,5 saate indirecek otoyol, kentteki gayrimenkul projelerine hız kattı. İzmir'de de bu ortamda en dikkati çeken yer Çeşme'dir. Bizim öngörümüze göre Çeşme'deki gayrimenkul değerleri, 5 yıl sonra bugünün üç katına çıkacak. Bizim Çeşme'de 6 projemiz var, bunlardan ikisi devam ediyor. Diğer yatırımcıların da dikkatinin bu ilçede olduğunu görüyoruz. Aynı değer artışı İzmir için de geçerli. İstanbul'da metrekaresi 10 bin dolar olan bir projenin benzeri İzmir'de 3 bin dolardan satılıyor. Otoyol ve hızlı tren bağlantısıyla birlikte bu değerlerin birbirine yaklaşmasını bekliyoruz."

Kentsel dönüşüm projeleri

Müteahhitler Federasyonu Başkanı Necip Nasır ise 15 Temmuz'dan sonra kentte inşaat sektörünün hareketlendiğini, bunun hem proje hem konut satışı hem de malzeme satışı boyutunda somut olarak görülebildiğini ifade etti.

Ramazan Bayramı öncesi yaşanan durgunluğun Emlak Konut GYO ve GYODER'in kampanya açıklamaları sonrası yerini hareketliliğe bıraktığını belirten Nasır, "Faizlerin yüzde 1 seviyesinin altına inmesi yeni projeleri tetikleyecektir. Dev projelerin yanında kentsel dönüşüm kapsamında yık-yap tarzı çok sayıda projeler devam ediyor. Şu anda bu tarzda yapılan inşaatlarda yaklaşık 20 bin konutla İstanbul'un ardından ikinciyiz." değerlendirmesinde bulundu.

Yorum Yaz

Benzer Haberler

DAP İzmir projesinin tanıtım filmi yayında!
  • 08.02.2018 16:15

DAP İzmir projesinin tanıtım filmi yayında!

DAP Yapı'nın İzmir'de hayata geçireceği konut projesinin tanıtım filmi emlaktaso ...

İzmir'e deprem sonrasında 3 bin yeni konut geliyor!
  • 26.11.2020 09:52

İzmir'e deprem sonrasında 3 bin yeni konut geliyor!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, İzmir'de deprem sonrası rezerv alan üzer ...

İMKON ''İzmir kentsel dönüşümünde gecikme olmamalı''
  • 16.11.2020 17:38

İMKON ''İzmir kentsel dönüşümünde gecikme olmamalı''

İMKON Genel Başkanı Tahir Tellioğlu, kentsel dönüşümde herhangi bir gecikme olma ...

İzmir’e göç artıyor, konut fiyatları yükseliyor
  • 29.07.2020 11:41

İzmir’e göç artıyor, konut fiyatları yükseliyor

Türkiye’nin Batı’ya açılan penceresi ve 3. büyük şehri olan İzmir, gelişmiş, ayn ...

Folkart Vega’da peşin ödemelerde yüzde 20 indirim!
  • 13.10.2018 12:09

Folkart Vega’da peşin ödemelerde yüzde 20 indirim!

Folkart Yapı, İzmir’deki yeni projesi Folkart Vega’yı düzenlenen basın toplantıs ...

İzmir, gayrimenkulde liderliğe oynuyor!
  • 15.04.2018 09:50

İzmir, gayrimenkulde liderliğe oynuyor!

Son dönemde İzmir'deki gayrimenkul projelerinin hızla artması, yatırımcıların di ...