maritbet girişmaritbet
İzmir konut metrekare fiyatları!

İzmir konut metrekare fiyatları!

Türkiye’nin en büyük üçüncü ili olan İzmir markalı konut yatırımlarından nasibini alıyor

Türkiye'nin en büyük üçüncü ili olan İzmir markalı konut yatırımlarından nasibini alıyor. Markalı ve lüks birçok yeni yatırımı çeken kentte hem merkezde hem de İzmir'in çevre ilçelerinde gözle görülür bir hareketlilik yaşanıyor

‘Türkiye Konut Sektörü' adlı dosyamızın Adana ve Ankara'dan sonra üçüncü durağı İzmir oldu. TSKB Gayrimenkul Değerleme İzmir Şube Müdürü Bilge Beller Özçam'ın Milliyet okurlarına özel çalışmasına göre, turizm sektörü açısından son derece hareketli olan İzmir, konut yatırımlarında da yerli ve yabancı yatırımcının ilgi odağı oluyor.

Türkiye'nin doğal, tarihi, kültürel, iklimsel özellikleri bakımından zengin illerinden biri olan İzmir, son zamanlarda konut yatırımlarında da yerli ve yabancı yatırımcıların ilk tercihlerinden biri olarak karşımıza çıkıyor. İzmir konut piyasasında, nitelikli konut stoğu açısından en çok tercih edilen bölgeler olarak batıda, Narlıdere, Güzelbahçe, Urla'yı, kuzeyde Çiğli ve Karşıyaka'nın bir bölümü ile Bostanlı'yı, doğuda ise Bornova ve Bayraklı'nın bir bölümü ile Evka-3 Proföserler sitesi civarını sayabiliriz.

İzmir'de konut sektörünün en hızlı geliştiği ilçeler arasında Narlıdere ilk sırada yer alıyor.

Narlıdere, mevcut, nitelikli konut stoğu ve yeni inşaat edilen A plus inşaatlarıyla dikkatleri üzerine çekerken, Narlıdere'den, çevre yolu bağlantıları ile şehir trafiğine takılmadan İzmir'deki tüm ilçelere kolay, hızlı ve rahat bir ulaşım sağlanabilmesi tercih sebebi oluyor. Ayrıca ilçenin Çeşme yarımadasına yakınlığı da ayrı bir çekim yaratıyor.

Nitelikli konut bölgesi Güzelbahçe

Şehrin konut gelişim akslarından biri olan Güzelbahçe ilçesi, genel anlamda nitelikli konut projelerinin olduğu bölgelerdendir. İlçe, denize ve Aydın-Çeşme otoyoluna yakınlığı ile tercih edilen bölgeler arasında yerini alıyor. Geçmişten günümüze süren merkezde yaşama eğilimlerinin değişmesi ile insanlar kent merkezindeki hareketten, kalabalıktan, trafik ve otopark problemlerinden uzak ama kent merkezine ulaşılabilirliği yüksek merkezleri yaşamak için seçiyor. Bu nedenle son yıllarda kaliteli lüks konut yatırımları Narlıdere, Güzelbahçe ve Urla aksında hızla ilerliyor.

Mevcut konut stoğu ve yeni inşaat kapasitesiyle dikkat çeken Bornova ise ilçe sınırları dahilinde bulunan çevre yolu bağlantılarının erişelebilirliğe sağladığı büyük katkı, İzmir İlinde mevcut hafif raylı metro aksının bu ilçede sonlanması, Ege Üniversitesi ve Yaşar Üniversitesi Kampüsleri'nin burada bulunması ayrıca Forum Bornova, Ege Park gibi alışveriş merkezlerinin yanı sıra küçük sanayi sitelerinin ilçe sınırları dahilinde yer alması bölgenin gelişimini destekleyen unsurlar arasında bulunuyor. Karşıyaka ve Bornova ilçelerinin bazı mahallelerinin birleşimi ile yeni ilçe statüsüne kavuşan Bayraklı ise Bornova Özkanlar semtinin devamı niteliğinde olan Manavkuyu ve Mansuroğlu mahallelerindeki nitelikli konut inşaatları ile ön plana çıkıyor.

Karşıyaka, Bostanlı ise Mavişehir bölgesinin yıllardır süregelen prestijli cazibesi ve düzenli yerleşimi ile İzmir'lilerin konut alımında ilk tercih ettikleri bölgelerden biri.

Yeni kent merkezi doğuyor

Konut gelişiminin gelecekteki potansiyeline düşünüldüğünde, tüm bölgelerin cazibesini artarak koruyacağını, Aliağa-Menderes hızlı tren banliyo hattının hizmete açılması ile de Gaziemir, Menderes aksında zamanla daha nitelikli konut projelerinin inşaa edileceği söylenebilir. İzmir için nitelikli konut projeleri açısından en büyük potansiyele sahip olan Yeni Kent Merkezi (Manhattan Bölgesi)'nin ise kentin kalbinde, ulaşım çeşitliliği, recidence hizmetleri, A plus inşaat kalitesi ile konut piyasasındaki rekabeti arttıracağı öngörülüyor.

İzmir Konut Metrekare Fiyatları

KONAK

İzmir'in kent merkezi olan Konak ilçesi, 1. Kordon olarak anılan ve Atatürk Caddesi boyunca devam eden, İzmir'in en prestijli konut bölgesidir. 1. Kordon'daki binaların tamamına yakını ortalama 30 yıllık binalar olup, fiyatları ortalama 4.500 TL/m² civarında iken, bölgede yeni yapılan rezidanslarda bu fiyatlar 5.000 – 6.500 TL/m2 ‘ye çıkıyor.

Bölge    Fiyat (m2/TL)

Kültür    2.000-2.200

Yeşilyurt              1.000

Üçkuyular           1.600 -1.800

Hatay    1.200-1.500

BORNOVA

Bornova konut sektörü açısından incelendiğinde mevcut konut stoğu ve yeni inşaat kapasitesiyle dikkat çekiyor. Çevre yolu bağlantıları, İzmir ilindeki ilk hafif raylı metro hattının Bornova'da sonlanması, Ege Üniversitesi ve Yaşar Üniversitesi Kampüsleri'nin Bornova İlçesi sınırları içinde bulunması ayrıca Forum Bornova, Ege Park gibi alışveriş merkezlerinin yanı sıra küçük sanayi sitelerinin bu ilçe sınırları dahilinde yer alması Bornova ilçesinde konut sektörünün gelişmesini tetikliyor. Bornova İlçesi'nin kuzeyinde bulunan mahalleler genellikle orta gelir grupları tarafından tercih edilmekte olup, son yıllarda bölgenin merkeze yakın konumlu oluşu, zeminin depreme karşı güvenli olması ve körfez manzasına sahip oluşu, bölgede yapılaşmanın hızlanarak gelişmesini sağlıyor.

Bölge    Fiyat (m2/TL)

Atatürk1.000 – 1.350

Ergene  1.500-2.000

Kazımdirik           1.500-2.000

Özkanlar              1.600–2.100      

Erzene   1.700 – 2.200

BAYRAKLI

Bayraklı yeni ilçe statüsüne geçmiş durumda olup, Karşıyaka ve Bornova ilçelerinin bazı mahalleleri Bayraklı ilçesine dahil ediliyor. Özellikle Bornova ilçesinden Bayraklı ilçesine geçen mahalleler mevcut konut stoğu ve potalsiyel konut alanlarıyla dikkat çekiyor. Yeni açılan Yüz Başı İbrahim Hakkı caddesi ve Bayraklı Belediyesi hizmet binası çevresinde hem mevcutta bulunan konutlar hem de yeni yapılmakta olan konutlar değer kazanıyor. Bayraklı ilçesinin Alparslan, Çiçek, 75. Yıl, Çay, Doğançay ve Cengizhan mahalleleri ise orta-alt gelir grubuna dahil kişilerin yer seçtiği, gecekondulaşmanın yoğun olduğu bölgeler arasında sayılıyor. Yeni kent merkezi planlarının yürürlüğe girmesi, İzmir Büyükşehir belediyesinin Bayraklı Kentsel dönüşüm projeleri ile bölge İzmir'in gözde yatırım alanlarından biri haline geliyor.

Bölge    Fiyat (m2/TL)

Yüzbaşı İbrahim Hakkı     1.600 – 2.100

KARŞIYAKA

Karşıyaka konut projelerinin son yıllarda oldukça artış gösterdiği ve çok sayıda alışveriş merkezi sitelerin bulunduğu yerleşim bölgelerinden biri. Kuzeybatısında konumlu olan Mavişehir semti, ilçeye yeni yatırımlar çeken, sürekli gelişmekte olan bir bölgedir. Bölgede inşaa halinde veya yeni tamamlanmış, toplu konut projeleri yer alıyor.

Bölge    Fiyat (m2/TL)

Aksoy1.350-1.550

Atakent           1.400-1.600

Bostanlı-Demirköprü1.300-1.850

Nergiz- Örnekköy      1.250-1.500

Mavişehir       2.300-3.500

ÇİĞLİ

İlçenin güney kesiminde yer alan mahalleleler son yıllarda çevre yolu bağlantılarının oluşması, Menemen-Aliağa metro hattı duraklarının güney mahallelerinden geçmesi sebebiyle değer kazanıyor. İlçe sınırları dahilinde yer alan Atatürk Organize Sanayi Bölgesi'nde istihdam edilmiş işgücü ve ulaşım olanaklarının artmasından dolayı sanayinin gelişmesinden kaynaklanan nüfus artışına bağlı bir konut ihtiyacı bulunuyor. Aliğa-Menderes metro hattının Çiğli ilçesi sınırları içinden geçen bölümlerinde konut fiyatlarının yükseldiği gözlenmekte olup, yine Metro Hattı ile Çevreyolu arasında kalan kesimde (İstasyonaltı Mah.) yapılaşmanın hızlandığı ve lüks yapıların bu bölgede yoğunlaştığı görülüyor.

Bölge    Fiyat (m2/TL)

Egekent        700-900

Küçük Çiğli   750-1.000

İstasyonaltı   1.100-2.500

BALÇOVA

Balçova İlçesi gerek ulaşım imkânları, gerek sosyal aktivite merkezlerinin var oluşu, jeotermal alt yapısı, gerekse alışveriş merkezlerinin sağladığı nüfusun talepleri doğrultusunda tercih edilen bir bölge. İlçe genelinde konut metrekare ortalama fiyatları 1.500-1.700 TL/m² arasında değişiyor.

Bölge    Fiyat (m2/TL)

Korutürk              2.000-2.500

Eğitim   1.300-1.500

Onur      1.400-1.600

Telefelik              1.800-2.100

NARLIDERE

Narlıdere gerek ulaşım imkânları gerek sosyal aktivite merkezlerinin var oluşu, gerekse alışveriş merkezlerinin sağladığı nüfusun talepleri doğrultusunda tercih edilen bir bölge haline geldi. İzmir'de konut sektörünün en hızlı geliştiği ilçeler arasında yer alan bölge, çevre yolu bağlantılarıyla, şehir trafiğine takılmadan İzmir'deki tüm ilçeler arasında kolay, hızlı ve rahat bir ulaşım sağlıyor. Çevre yolunun erişilebilirliği bölgeye büyük katkı sağlıyor. İlçe genelinde konut metrekare ortalama fiyatları 1.800-1.900 TL/m2 arasında değişim gösteriyor.

Bölge    Fiyat (m2/TL)

Ilıca       2.000-2.200

Yenikale              2.400-2.700

Narlı      1.400-1.600

Çatalkaya            1.700-1.800

Huzur    1.900-2.000

BUCA

Buca İzmir'in en eski yerleşim alanlarından biridir. İlçe konut sektörü açısından mevcut konut alanları, toplu konut alanları ve yeni inşaatlarla dikkat çekiyor. Aliağa-Menderes hızlı tren hattının geçmesi, Hipodrom, Dokuz Eylül Üniversitesi, Eğitim Fakültesi, Dokuzçeşmeler ve Tınaztepe yerleşkelerinin ilçe sınırları içinde bulunmasının yanı sıra küçük sanayi sitelerinin bu ilçe sınırları dahilinde yer alması konut sektörünün gelişimini hızlandırıyor. Buca ilçe genelinde konut metrekare ortalama fiyatları 1.000-1.100 TL/m² arasında değişiyor.

Bölge    Fiyat (m2/TL)

Dicle, Güven, Menderes               900-1.000

Hürriyet, Yıldız, Yiğitler, Yenigün                1.000-1.100       

Çatalkaya            1.700-1.800

Huzur    1.900-2.000

GAZİEMİR

İzmir'in en planlı gelişen bölgelerinde biri olan Gaziemir, yeşil alanları, sosyal tesisleri, organize sanayi bölgesi, Adnan Menderes Havalimanı gibi şehrin önemli donatı alanlarına yakın bir konumda yer alıyor. İlçe yakın zamana kadar sanayi ve ticari faaliyetleri olan şirketlerin yoğun olarak konumlu olduğu bir bölge iken, son zamanlarda gerçekleştirilen ulaşım projeleri sayesinde şehir merkezi ile bağlantısı güçlenmiş, yerleşik nüfusu ve buna bağlı olarak konut ihtiyacı artan bölgeler arasında. Aliağa-Menderes hızlı tren banliyo hattının hizmete açılmasıyla birlikte ilçe daha prestijli ve yerleşim için tercih edilen bir bölge halini aldı.

Bölge    Fiyat (m2/TL)

Irmak  1.300-1.550

Yeşil   1.300-1.550

Gazi    1.400-1.700

Atıf Bey          1.700-2.200

Miliyet
Yavuz Karaman

Yorum Yaz