maritbet girişmaritbet
İşte İstanbul Avrupa Yakası'nın en ucuz satılık 1+1 daireleri!

İşte İstanbul Avrupa Yakası'nın en ucuz satılık 1+1 daireleri!

İstanbul Avrupa Yakası'nda ucuz satılık 1+1 daire fiyatları 80-100 bin lira seviyesinden başlıyor ve bölgesine göre 3 milyon liraya kadar çıkıyor.

Gayrimenkul sektörünün son yıllarda hızla büyümesi, özellikle konut sektöründe farklı tarzlarda tasarımların ortaya çıkmasına neden oldu. Geçmiş dönemde 1+1 dairenin varlığı dahi bilinmezken bugün, stüdyo ve 1+1 konutlar hem oturum hem de yatırım amaçlı tercih edilen dairelerin başında geliyor.

Büyük konut projeleriyle birlikte hayatımıza giren küçük tipteki daireler özellikle yeni evliler, öğrenciler ve yatırım amaçlı ev arayanların ilk adresi oldu. Aslında İstanbul'daki markalı konut projelerinde başlayan bu hareket, apartman diyebileceğimiz yapılara da yansıdı.

Özellikle Beylikdüzü, Esenyurt, Halkalı gibi bölgelerde küçük tasarımlı konutların adresi oldu. İşte Avrupa Yakası'ndaki en ucuz ve en pahalı 1+1 evler...

Avcılar

Özellikle 1999 depreminden sonra kaliteli yapı stoğunun arttığı Avcılar, son dönemde 1+1 konutların adresi oldu. Bölgede satışta olan konutlarda fiyatlar 100 bin lira seviyelerinden başlıyor. Bu evler, apartman tipindeki dairelerde yer almakta. Markalı konut projelerinin adeta Avcılar'daki kalbi olan Ispartakule'de ise rakamlar 420 bin liraya kadar yükseliyor. Bölgedeki rakamların yükselmesinde en büyük etken metrobüs olarak gösteriliyor. Ayrıca yapımı devam eden metro hattıyla birlikte Avcılar'da 1+1 rakamlarının yükselmesi bekleniyor.

Bağcılar

Özellikle kentsel dönüşümün ön planda olduğu Bağcılar, geniş sınırları nedeniyle İstanbul'un en büyük ilçelerinden. Merkezinde eski tarzda yapıların bulunduğu Bağcılar'da Mahmutbey bölgesi yeni konut projelerine ev sahipliği yapıyor. Bölgedeki ikinci el 1+1 fiyatlarına bakıldığında eski tip konutlarda 75 bin liraya kadar ev bulmak mümkün. Markalı konut projeleriyle birlikte bölgedeki 1+1 rakamları Batışehir'de 650 bin lira seviyelerine çıkıyor. Bölgenin en değerli markalı konut projelerinin başında Batışehir bulunuyor.

Bahçelievler

Bölgenin E5 tarafına bakan kısmı adeta altın gibi değer kazandı, kazanmaya devam ediyor. İlçenin en önemli semtlerinden Yenibosna eski tip konut apartmanları ve yeni tip ofis bloklarına ev sahipliği yapıyor. Özellikle konut yerleşim bölgelerindeki eski yapılarda 1+1 rakamları 60-100 bin lira seviyelerinden başlıyor. Markalı projelere bakıldığında ise fiyatlar 700 bin lira bandına kadar genişliyor. Özellikle Ataköy-İkitelli metrosuyla birlikte Kuyumcukent olarak adlandırılan bölgede fiyatlar daha da yükselecek. İstanbul Vizyon Park, Nish İstanbul, İhlas Holding gibi mega yapılar önemli değerler sağlayacak. Bölgenin en yüksek 1+1'i E5 Karayolu'nun yanı başındaki Nish İstanbul'da yer almakta.

Bakırköy

Şehrin en merkezi ilçelerinden birisi olan Bakırköy; Ataköy, Yeşilköy, Zuhuratbaba, Florya, Yeşilyurt gibi birçok lüks merkezi sınırları içerisinde barındırıyor. Bakırköy denince akıllara ilk gelen İstanbul Caddesi ve çevresi müthiş bir insan potansiyeline sahip. Bu çevrede İstanbul'un ilk AVM'lerinde Carousel ve modern çizgileriyle öne çıkan Capacity AVM bulunuyor. Bu bölgede eski tip apartman diyeceğimiz yapılar yer almakta. Bakırköy genelinde 1+1 rakamları 200-250 bin lira seviyelerinden başlıyor ve 1 milyon 300 bin liraya kadar çıkıyor. Bölgedeki en yüksek fiyatlara Ataköy'deki markalı konut projeleri ve Yeşilköy-Florya aksında yeni inşa edilen yapılar sahip. Sahil bölgesinde Yalı Ataköy, Sea Pearl gibi lüks projeler inşa edilen Ataköy'ün E5 Karayolu'na bakan kısmında Route İstanbul, Nef Ataköy 22, Avrupa Residences Offices, Selenium Ataköy, Selenium Retro ve Ataköy Towers gibi önemli yatırımlar bulunuyor.

Başakşehir

İstanbul'un yeni çekim merkezi, ulaşım yatırımlarıyla yıldız haline gelen Başakşehir aslında alt gelir grubu ve üst gelir grubunun birleştiği nokta olarak göze çarpıyor. Kayabaşı, Kayaşehir bölgelerinde TOKİ imzalı binlerce yeni konut yer alıyor. Bu projelerde devirli satışların fazlalığı dikkat çekiyor. Devirli konutların dışında bölgede apartman tipi yeni yapılarda 1+1'ler 150-175 bin lira seviyelerinden başlıyor. Bahçeşehir bölgesi lüks projelere ev sahipliği yaparken Bahçekent aksı ise yatırımcıların gözdesi konumunda. Bölgede 1+1 rakamları 600 bin liraya kadar yükseliyor.

Bayrampaşa

Komşuları gibi kentsel dönüşüm süreci yaşayan Bayrampaşa hem eski tip yapılara hem de yeni projelere ev sahipliği yapıyor. Terazidere ve Altıntepsi gibi mahallelerdeki eski yapılarda 1+1 fiyatları 125-150 bin lira seviyelerinden başlıyor. Önemli AVM'ler ve metro hattına sahip olan Bayrampaşa'da rakamlar 550 bin liraya kadar yükseliyor. Bölgedeki en pahalı proje Özak Hayat Tepe olarak göze çarpıyor.

Beşiktaş

İstanbul'un en lüks projelerine ev sahipliği yapan Beşiktaş'ta fiyatlar oldukça yüksek. Eski tip yapılarda 1+1 rakamları 200-250 bin lira bandından başlarken fiyatlar 1 milyon 750 bin dolar seviyelerine kadar yükseliyor. Zorlu Center, Sapphire, Selenium Twins, Levent Loft bölgenin en pahalı konutlarına sahip. Zorlu'da 1+1 satışlar fiyatlar 1 milyon 600 bin dolar seviyelerinde seyrediyor. Rakamlar proje türüne göre değişiklik gösteriyor. Bölgedeki en lüks proje ise dünyaca ünlü Armani ile çalışan Maçka Residences.

Beylikdüzü

Aslında 1+1 akımının başladığı bölgelerden birisi diyebiliriz. Yüzlerce yeni markalı konut projesine ev sahipliği yapan Beylikdüzü için 1+1 dünyası da denebilir. Rezidans ve normal daire olmak üzere farklı konut tipleri bulunan bölgede rakamlar 80-100 bin lira seviyelerinden başlıyor. Bölgede rakamlar, metrobüse yakınlığa göre değişiklik gösteriyor ve 450 bin lira bandına kadar çıkıyor. Yeni kamu yatırımlarıyla birlikte önümüzdeki yıllarda bölge fiyatlarının yükselmesi bekleniyor.

Beyoğlu

Taksim, Piyalepaşa, Kasımpaşa gib birçok merkezi semtin yer aldığı Beyoğlu, kentsel dönüşümün devam ettiği ilçelerin başında geliyor. Tarlabaşı'nda devam eden Tarlabaşı 360, Piyalepaşa bölgesini yeniden canlandıracak olan Piyalepaşa İstanbul gibi projeler bölgenin çehresini değiştirecek. Bunların yanında çok eski yapılara sahip olan Beyoğlu'nda 1+1 rakamları 130-160 bin lira seviyelerinden başlıyor. Ancak Kuledibi olarak adlandırılan bölgede eski yapılar, yeni projelerden daha yüksek rakamlara satılıyor. Bölgede Boğaz ve Galata manzaralı 130 metrekarelik 1+1 için 1 milyon 500 bin dolar talep ediliyor. Beyoğlu'nda dönüşüm devam ettikçe ev fiyatları hızla yükselecek.

Büyükçekmece

Yeni konut projeleriyle son dönemin parlayan yıldızı haline gelen Büyükçekmece'de 1+1 rakamları deniz yakın Kumburgaz tarafında uygun fiyatlarıyla dikkat çekiyor. Yazlık bölge olan Kumburgaz'daki eski yapılarda 1+1 rakamları 80-100 bin lira seviyelerinden başlıyor. Özellikle İstanbul'a yakın yazlık konut arayanlar için en ideal bölgelerin başında Kumburgaz geliyor. İlçenin merkezinde hayata geçirilen yeni konutlarda ise rakamlar 600 bin lira seviyelerine kadar çıkıyor. Bölgenin en yüksek fiyatları 1+1'leri ise Yenimoda Evleri'nde yer almakta.

Çatalca

İstanbulluların yakın yazlık olarak nitelendirdiği bir diğer bölge ise Çatalca. Bölgede son zamanlarda inşa edilen yeni yapılarda 1+1 dairelere yer verilmeye başlandı. Sıfır ve ikinci elde satışların devam ettiği bölge özellikle İstanbul yatırımcıları tarafından ilgi görüyor. Bölgede 1+1'lerin fiyatlar 125-150 bin lira seviyelerinden başlıyor ve 250 bin lira bandına kadar ulaşıyor.

Esenler

İstanbul'da kentsel dönüşümün en yoğun şekilde devam ettiği bölgelerden birisi olan Esenler, şehrin yenilenen yüzü olarak göze çarpıyor. Son zamanlarda markalı konut projelerinin ilgi odağı haline gelen bölgenin büyük bir bölümü depreme dayanıksız yapı stoğundan oluşmakta. Bölgenin en önemli yatırımlarından birisi şüphesiz Esenler Emlak Konutları. Bölgeye ekstra dinamizm katan projede devirli 1+1 konut seçenekleri bulunuyor. Bunların yanı sıra bölgede yeni inşa edilen apartmanlarda 1+1 fiyatlar 100-125 bin lira bandından başlıyor. Ancak konutların neredeyse tamamı giriş dairelerden meydana gelmekte. Esenler'de 1+1 fiyatları özellikle konuma göre 350 bin lira seviyelerine kadar yükseliyor.

Esenyurt

Beylikdüzü bölgesiyle birlikte Esenyurt için 1+1 akımının başladığı bölge demek mümkün. Tüm bütçeler için ev seçeneğinin bulunduğu Esenyurt'ta son yıllarda hayata geçirilen markalı konut projelerinin neredeyse tamamında 1+1 konutlara yer verildi. İstanbul'un merkezi bölgelerinde yaşayanların yatırım amaçlı konut ihtiyaçlarına Esenyurt bölgesi yanıt veriyor. Bölgede apartman tarzı yapılarda, metrobüse uzak mesafelerde 1+1 fiyatları 75-100 bin lira seviyesinden başlıyor. Markalı konut projelerine geçildiğinde rakamlar artış gösteriyor. Bölge kapsamında hayata geçirilen yatırımlarda 1+1 fiyatlar 600 bin lira seviyelerine kadar yükseliyor.

Eyüp

İstanbul'un en büyük semtlerinin başında gelen Eyüp'te fiyatlar, dairelerin konumuna göre değişiklik gösteriyor. Özellikle Göktürk'ün Eyip'e bağlı olması, bölgedeki 1+1 fiyatlarını yükseltmiş durumda. Yavuz Sultan Selim Köprüsü'nün hizmete girmesiyle birlikte Göktürk başta olmak üzere arsa ve konut fiyatları yükseldi. Eyüp'te yaşı 20 ve üzeri olan eski binalarda 100-150 bin liradan başlayan 1+1'ler bulmak mümkün. Ancak rota Göktürk'e doğru çevrildiğinde rakamların yükselişi adeta baş döndürüyor. Özellikle Kuzey Marmara Otoyolu projesiyle birlikte değerine eğer katan Göktürk'te 1+1 fiyatları 600 bin dolar seviyelerine kadar çıkıyor. Bu da yaklaşık olarak 1,7 milyon liraya denk geliyor. Eyüp, İstanbul'da fiyatların hızlı değişiklik gösterdiği bölgelerin başında geliyor.

Fatih

İstanbul'un en eski semtlerinden birisi olan Fatih'te yapıların büyük bir bölümü 30-40 yaşın üzerinde. Bölgede eski binalarda 110-150 bin lira arasında 1+1 daire bulmak mümkün. Fiyatlar, dairelerin bulunduğu bölgeye göre değişiyor. Özellikle Laleli,Çapa, Kocamustafapaşa bölgelerinde fiyatlar 600 bin lira seviyelerine kadar çıkıyor.

Gaziosmanpaşa

Her geçen gün yeni bir kentsel dönüşüm projesinin hayata geçirildiği Gaziosmanpaşa, markalı konut projelerinin de gözdesi. Şehrin merkezi konumunda bulunan bölgede hem eski hem de yeni yapı stoğu bulunuyor. Bölgede apartman olarak nitelendirilen yapılarda 1+1 rakamları bina yaşına göre değişiyor. Bodrum, yarı bodrum ve giriş kat olarak nitelendirilen konutlar Gaziosmanpaşa'da 100-150 bin lira seviyelerinden başlıyor. Gaziosmanpaşa'nın en pahalı daireleri Venezia projesinde yer almakta. Çevresindeki emlak fiyatlarını da yükselten Venezia'da 1+1'ler 925 bin liraya kadar yükseliyor. Projede home ofis kullanımlı 1+1'lerde bulunmakta. Gaziosmanpaşa'nın değerine değer katan asıl proje ise Avrupa Konutları Tem ve Tem 2. Her iki projede taahhüt edilen tarihten önce teslim edildi ve ikinci el piyasasında ev arayanların gözdesi konumunda.

Güngören

Kentsel dönüşüm bekleyen Güngören konumu itibariyle avantajlı bir bölgede bulunuyor. Özellikle Merter bölgesi, Güngören'deki emlak fiyatlarını artıran ilk sebeplerden biri. Çünkü hem tekstil piyasası, hem de markalı konutlar Merter'de yer alıyor. Büyük bir bölümü eski yapı stoğundan oluşan Güngören'de Haznedar'da öne çıkan mahallelerden birisi olarak dikkat çekiyor. Güngören'de 1+1 fiyatları, binanın yaşı ve konumuna göre 100-130 bin lira bandından başlıyor. Bölgenin en pahalı 1+1'leri ise Platform Merter'de yer almakta. Projede İstanbul manzarasına sahip 1 oda 1 salon fiyatları 1 milyon liraya kadar yükseliyor.

Kağıthane

Hem sanayi dönüşümü, hem konut dönüşümünü bir arada barındıran Kağıthane'de eski ve yeni yapıları görmek mümkün. Özellikle yeni Büyükdere olarak nitelendirilen bölgede yatırımlar devam ediyor. Sektörün önde gelen firmaları Kağıthane'de önemli işlere imza attı. Kağıthane'nin eski yapılarında rakamlar 125-150 bin lira bandından başlıyor. Mecidiyeköy, Maslak, Levent, Büyükdere Caddesi'ne yakın bölgelerde ise ağırlıklı olarak markalı konutlar bulunuyor. Bölgede 1+1 rakamları 625 bin liraya seviyesine kadar yükseliyor.

Küçükçekmece

Atakent Mahallesi'yle adeta yıldızını parlatan Küçükçekmece, son yıllarda 1+1'lerin ağırlıklı olarak yer verildiği bölgelerin başında geliyor. Semtin Sefaköy olarak bilinen bölgesi eski yapı stoğuna sahip. Sıkışık iki caddeye sahip olan Sefaköy'den çıktıktan sonra Atakent bölgesi farklı bir dünya olarak göze çarpıyor. Bölgede en eskisi 5-6 yıllık olan markalı konut projelerinin konumlandığı yer Atakent olarak dikkat çekiyor. Halkalı ve Sefaköy'deki eski yapılarda 1+1'ler 70-100 bin lira bandından start alıyor. Ancak rota Atakent'e çevrildiğinde 800 bin lira seviyelerine kadar çıkıyor. Küçükçekmece'nin göl tarafında inşa edilmekte olan Blue Lake projesinde 910 bin liranın üzerinde 1+1 konut satılıyor. Bölgenin geçmişi incelendiğinde Atakent'in temelinde Avrupa Konutları markası yatıyor. Artaş imzalı Atakent 1, 2, 3, 4 projeleri Küçükçekmece'nin değerine değer katan en büyük unsur olarak belirtiliyor.

Sarıyer

Yavuz sultan Selim Köprüsü'nün fiyatları uçurduğu bir diğer bölge Sarıyer oldu. Özellikle Zekeriyaköy, Uskumruköy bölgelerindeki fiyatlar adeta tavan yaptı. Tüm bunlarla birlikte Tarabya, Yeniköy ve İstinye gibi İstanbul'un en lüks semtlerini içerisinde barındıran Sarıyer'de 1+1 fiyatları adeta dudak uçuklatıyor. Bölgede 1+1 satış rakamları 300-350 bin lira seviyesinden başlıyor. Bu akstaki eski yapılarda 1+1 konut bulmak neredeyse imkansız. Sarıyer'e 1+1 konsepti yeni projelerle birlikte giriş yaptı. Bu nedenle başlangıç fiyatları yüksek seviyelerde seyrediyor. Yeniköy-İstinye bölgelerinde fiyatlar 1 milyon dolar seviyesine kadar çıkıyor. Bu, 2 milyon 950 bin lira seviyelerine denk geliyor.

Sultangazi

İstanbul'un 2008 yılında belediye olan semtlerinden birisi olan Sultangazi iyi bir konuma sahip olmasına rağmen markalı konut üreticileri bu bölgeye fazla ilgi göstermiyor. Bu nedenle bölge, ekstra 1+1 yapı stoğuna sahip değil. Bölgenin en önemli yatırımı, yıllar önce yapımına başlanmasına rağmen yarım kalan, ancak Nata Holding ve Gül Proje'nin inşasına yeniden start verdiği TEM Point olarak dikkat çekiyor. Sultangazi'de apartman olarak nitelendirilen yapılarda fiyatlar, daire konumuna göre 85-150 bin lira seviyelerinden başlıyor.

Şişli

Hem yeni, hem eski yapı stoğunu barındıran, Mecidiyeköy gibi iş dünyasının merkezine sahip olan Şişli'de fiyatlar özellikle konuma göre farklılık gösteriyor. Mecidiyeköy'ün, yaşı 30-50 arası olan yapılarında fiyatlar 130-200 bin lira seviyelerinden başlıyor. Şişli, markalı konut projelerinin göz bebeği olması nedeniyle fiyatlar dudak uçuklatan seviyelere kadar yükseliyor. Teşvikiye-Nişantaşı bölgesinde 1+1 fiyatları 1 milyon dolara kadar yükseliyor. Mecidiyeköy'ün merkezindeki projelerde de satışlar dolar bazında gerçekleştiriliyor.

Zeytinburnu

Hem E5 Karayolu, hem de sahilyoluna cephesi bulunan Zeytinburnu, konumu itibariyle İstanbul'un en değerli semtlerinin başında geliyor. Hal böyle olunca bölgede konut fiyatları, gayrimenkul sektörünün son yıllardaki şahlanışıyla birlikte yükseldi. Bu şahlanıştan Zeytinburnu bölgesi de nasibini aldı. Özellikle YDA imzalı The İstanbul Veliefendi ve The İstanbul Residence projeleri, Zeytinburnu'nun adeta çehresini değiştirdi. Öte yandan hayata geçirilen Çırpıcı Şehir Parkı, bir ilk olmasıyla birlikte bölgedeki emlak fiyatlarını yükseltti. Ancak bu kadar iyi bir konumda olan bölge, eski yapı stoğuna da sahip. Kentsel dönüşümün devam ettiği Zeytinburnu'nda 20-40 yaş arası binalarda evler, konumuna göre 125-150 bin lira seviyelerinden başlıyor. Zeytinburnu'nun en pahalı 1+1'leri Onaltı Dokuz, Ottomare Suites ve The İstanbul Residence'ta bulunuyor. Onaltı Dokuz'da 1+1'ler 1.7 milyon liraya kadar çıkarken Ottomare ve The İstanbul Residence'ta rakamlar 1.3 milyon lira seviyesine kadar yükseliyor.

Uğurcan Tokay / emlaktasondakika.com

 

 

 

 

Yorum Yaz

Benzer Haberler

İşte İstanbul Avrupa Yakası'nın en ucuz satılık 1+1 daireleri!
  • 27.08.2016 16:48

İşte İstanbul Avrupa Yakası'nın en ucuz satılık 1+1 daireleri!

İstanbul Avrupa Yakası'nda ucuz satılık 1+1 daire fiyatları 80-100 bin lira sevi ...