maritbet girişmaritbet
İstanbul’un gözde semtine milyarca liralık yatırım!

İstanbul’un gözde semtine milyarca liralık yatırım!

Ataköy, konumuyla inşaat ve konut sektörüyle birlikte turizmcilerin gözbebeği haline geldi

Gelişimini tüm hızıyla devam ettiren gayrimenkul ve inşaat sektörü yeni projelerin birbiri ardına satışa çıkmasıyla çok hareketli günler geçiriyor. E5 Karayolu'na yakın bölgelerin son dönemde büyük değer kazandığı yapılan projelerle doğrulanıyor. Özellikle Ataköy bölgesi sektörün son zamanlarda büyük ilgisiyle karşı karşıya. Milyar liralık yatırımların gerçekleştirildiği bölgenin sahil tarafı da büyük talep görüyor.

Nisan ayı itibariyle 3.7 milyar lira yatırım değerine sahip 12 projenin satışa çıktığı inşaat sektöründe binlerce yeni konut sahiplerini bekliyor. Kredi faiz oranlarındaki yükseklik ev almak isteyenleri olumsuz yönde etkilese de firmaların kendi bünyelerinde yaptığı cazip ödeme kolaylıkları yatırımcının dikkatini çekiyor.

İşte Ataköy'ün dev projeleri

Nef Ataköy 22

420 milyon liralık yatırım değerine sahip olan proje 6 bloktan meydana geliyor. 1269 konut ile ticari birimlerin yer almakta olduğu projenin teslimleri Mayıs 2017'de gerçekleştirilecek. 24 bin 208 metrekarelik alana kurulan proje Atatürk Havalimanı, Dünya Ticaret Merkezi ve Airport AVM'ye yakın konumuyla dikkat çekiyor. Peker Grup'a ait alanda inşa edilen projede fiyatlar 150 bin dolardan başlıyor. Proje bünyesinde 1+1, 2+1, 3+1 ve 4+1 konutlar yer almakta.

Selenium Ataköy

20 bin metrekare alan üzerinde inşa edilen ve 72 bin metrekarelik inşaat büyüklüğüne sahip olan proje Aşçıoğlu İnşaat imzası taşıyor. 2016 yılının üçüncü çeyreğinde teslimleri gerçekleştirilecek olan projenin yatırım bedeli 130 milyon dolar olarak belirlendi. Fiyatların 598 bin liradan başlamakta olduğu Selenium projesinde evlerin büyüklüğü 90 metrekare ile 300 metrekare arasında farklılık gösteriyor. Proje E5 Karayolu'nun hemen önünde yükseliyor.

Ataköy Towers

LEED Sertifikası'na aday olan proje MFA İnşaat tarafından inşa ediliyor. 10 bin metrekare alana kurulan projede teslimlerin Ekim 2016 tarihinde gerçekleştirilmesi planlanıyor. 2 blok şeklinde inşa edilen ve ticari birimlerde bulunan Ataköy Towers Evleri E5 Karayolu'nun yanı başında inşa ediliyor.

Sinpaş Ataköy Projesi

Sinpaş GYO'nun grup şirketi Kat GYO tarafından hayata geçirilecek olan proje 5 yıldızlı otel ve 1544 apart üniteden meydana geliyor. 125 bin metrekare arsa üzerinde inşa edilecek olan projenin inşaat büyüklüğü 250 bin metrekare olarak belirlendi. Ataköy'de yer alan arsanın ihalesi 2008 yılında TOKİ tarafından yapılmıştı. Projede kesintisiz deniz manzarası ile birlikte ultra lüks hizmetler bulunuyor.

Artaş Otel ve Ofis Projesi

Ataköy Bakırköy aksında inşa edilecek olan proje ofis ve otel şeklinde tasarlandı. Brüt inşaat alanı 62 bin 951 metrekare olan projede arsa büyüklüğü 9 dönüme yakın. İçerisinde çocuk yüzme havuzu, normal havuz ve 2 dönüme yakın yeşil alanının bulunacağı projede geniş otopark alanları yer almakta.

Tavros Residence

Ataköy'de Hyatt Regency İstanbul Oteli'nin hemen yanında inşa edilen Tavros Residence projesi ultra lük hizmetleriyle dikkat çekiyor. Business suit, home suit ve residence suit gibi seçeneklerinden meydana gelen Tavros Residence, Atatürk Havalimanı ve CNR Uluslararası Fuar Merkezi'ne 5 dakika mesafede yükseliyor. Projede ayrıca 900 kişilik balo salonu, 2 bin 500 metrekarelik SPA ve 7 toplantı salonu yer almakta.

Yalı Ataköy

TOKİ, Özyazıcı İnşaat ve Karadeniz Örme ortaklığında inşa edilmekte olan proje konumuyla yatırımcılardan büyük ilgi görüyor. Yaklaşık 78 bin metrekarelik arsa üzerinde inşa edilen Yalı Ataköy Konutları bölgenin çehresini değiştirecek.

Ottomare Suites

13 bin 500 metrekare alana kurulan ve 360 konuttan meydana gelen proje mimarisiyle dikkat çekiyor. Ottoman Gayrimenkul imzası taşıyan projede Sinpaş'ın nefes aldıran ödeme planıyla yüzde 10 peşinat vererek ev sahibi olunabiliyor. 73 metrekare ile 336 metrekare arasında değişen süitlerin yer almakta olduğu Ottomare Suites projesi yabancı yatırımcılardan da büyük ilgi görüyor.Projenin ilk 4 katında 5 yıldızlı otel yer alacak.

Doğa Bakırköy

Doğa Şehircilik tarafından inşa edilecek olan projenin 500 milyon dolarlık yatırım değerine sahip olması bekleniyor. 62 bin 323 metrekarelik arsa üzerinde inşa edilecek olan projenin kapalı alan büyüklüğünün 300 bin metrekare olması planlanıyor. İçerisinde konut ve otel olması beklenen projede çalışmalar kısa süre içerisinde başlayacak.

Sonuç

Türk ekonomisinin lokomotifi gayrimenkul ve inşaat sektörü yatırımlarına tüm hızıyla devam ediyor. İstanbul'un yeni gelişen bölgelerinin yanı sıra sahil ve anayollara yakın bölgelerdeki projeler yoğun ilgi görüyor. Özellikle sahil kısmında yer alan projeler orta ve üst segment yatırımcıların yakın takibinde. Havaalanlarına ve hastanelere yakın lokasyonlarda yer alan projelerdeki konutlar ise pilotlar ve doktorlar tarafından satın alınıyor. Ataköy bölgesi de özellikle üst segment yatırımcıların uğradığı noktalardan birisi. Birçok yeni yatırımın yer aldığı bölge turizm açısından da büyük bir öneme sahip. İçerisinde marina, otel ve lüks AVM gibi birçok proje bulunan, Atatürk Havaalanı, Dünya Ticaret Merkezi, CNR Expo Fuar alanı gibi birçok merkezin yanı başında yer alan Ataköy yabancı yatırımcılarında gözdesi haline gelmiş durumda. Geçtiğimiz yıl TOKİ ve DATİ Holding tarafından 1.2 milyar dolara satışa sunulan Ataköy Turizm Kompleksi'nin ihalesi iptal edilmişti. Arsanın yeniden satışa çıkması durumunda fiyatın daha yukarıda olacağı tahmin ediliyor. Ayrıca metrobüs, metro gibi toplu ulaşım araçlarının bölgede fazlasıyla var olması da Ataköy'e değer katan diğer bir etken olarak göze çarpıyor.

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Proje Bülteni'nde bu hafta Ataköy'ü masaya yatırdık!
  • 21.10.2016 18:23

Proje Bülteni'nde bu hafta Ataköy'ü masaya yatırdık!

Gayrimenkul ve emlak sektörünün birçok projeyi hayata geçirdiği Ataköy, Avrasya ...

Özen Kuzu'nun gözünden Sea Pearl Ataköy!
  • 19.03.2015 15:32

Özen Kuzu'nun gözünden Sea Pearl Ataköy!

Kuzu Grup Yönetim Kurulu Üyesi Özen Kuzu, Sea Pearl Ataköy Evleri'nin detayların ...

Ataköy'ün çehresi bu projelerle değişecek!
  • 05.02.2015 16:53

Ataköy'ün çehresi bu projelerle değişecek!

Bakırköy'e bağlı Ataköy bölgesi, son dönemde yeni konut projelerine ev sahipliği ...

Ataköy, Nivo aracılığıyla sanatla buluştu
  • 23.01.2018 17:46

Ataköy, Nivo aracılığıyla sanatla buluştu

İstanbul’a değer katan Cathay Group’un Nivo markası, Ataköylüleri sanatla buluşt ...

'Rüzgârım kesildi' dedi inşaatı durdurdu
  • 23.12.2017 14:33

'Rüzgârım kesildi' dedi inşaatı durdurdu

Ataköy sahilinde denize 20 metre mesafede çelik konstrüksiyon ile yapılan otel e ...