maritbet girişmaritbet
İş GYO, Ege’nin incisi olan İzmir’deki yeni projesi Ege Perla'yı satışa çıkardı!

İş GYO, Ege’nin incisi olan İzmir’deki yeni projesi Ege Perla'yı satışa çıkardı!

İnci anlamına gelen ‘Perla’adındaki projeye 150 milyon dolar yatırım yapan İş GYO, bölgenin Levent’i olarak tanımlanan alanda 2 kuleli konut, ofis ve AVM yapacak

 

İş GYO İstanbul'daki yatırımlarının ardından yıllardır beklenen İzmir projesine başladı. İş GYO,150 milyon dolar maliyetle yaptığı projeyle yeni kent imar planının kesinleşmesinin ardından İzmir'in ilk yatırımını hayata geçiren şirket oldu. Şirket, bu kapsamda konut, ofis ve AVM'den oluşan karma konseptli Ege Perla projesini satışa çıkardı. 
 
Emre Arolat'ın mimarlığını yaptığı projede ortalama metrekare fiyatı 3 bin dolar, içinde 25 bin metrekarelik AVM, 111 konut, 65 home ofis ve 46 ve 29 katlı 2 kuleli projedeki daire fiyatları ise 280 bin dolar ile 1.5 milyon dolar arasında belirlendi. İzmir'de yapılan tanıtım toplantısında konuşan İş GYO Genel Müdürü Turgay Tanes, İzmir'in geleceğine inandıklarını belirterek, “Ege Perla İzmir'in geleneksel yaşam tarzına uygun olarak planlandı. Beklentileri araştırdık. Burası sevgililerin, kadınların, ailelerin buluşma merkezi olacak” dedi. 
 
Tanes, İş GYO olarak sadece İstanbul ve gayrimenkulün bir segmentine odaklanmadıklarının altını çizerek, Türkiye'nin her yerinde farklı projelere imza attıklarını ve gittikleri yerlerde öncü olduklarını söyledi. İzmir'de İstanbul Levent'teki Kayon projesine benzer bir proje geliştirdiklerini belirterek, “Ev sahiplerine hizmeti Levent'te olduğu gibi burada da Kanyon verecek. İzmir çok daha fazla yatırım hakkediyor. Bizim de çorbada tuzumuz olsun istedik” diye konuştu. Tanes, 18 bin 500 metrekarelik arsayı 2008 yılında İş Bankası'ndan satın aldıklarını hatırlatarak, kentte yaptıkları araştırmaların ardından balkonlu ve geniş mutfaklı dairelere yer verdiklerini söyledi.
 
‘Yatırımcıya kazandıracağız'
Projede resmi satışların bugün başladığını ve İzmir dışından da yoğun talep aldıklarını ifade eden Tanes, bölgenin büyük bir hızla gelişeceğine inandığını anlatarak şunları söyledi:
“İzmir rampadaki füze gibi. Büyü bir potansiyeli var. Önümüzdeki 5-10 yılda inanılmaz bir değişim yaşanacak. 2004 yılında İstanbul'da kanyon projesini metrekaresini 3 bin dolardan satışa çıkarmıştık. Şimdi 7-8 bin dolarları gördü. Şimdi ise İ;zmir'de 3 bin dolardan satışa çıkıyoruz. Ama burası denizin yanında yapılacak. Yatırımcıya hep kazandırdık ve burada da kazandıracağız. Özellikle İzmir'de bu potansiyel var.” 
 
Dev holdingler İzmir'e geliyor
Projenin bulunduğu Konak ilçesi Belediye Başkanı Hakan Tartan da, yeni kent imar planının 550 hektarlık alanı kapsadığını belirterek,“Daha önceki davalar ve iptaller tamamen eksikliklerle ilgiliydi. Jeolojik araştırma yapılmamıştı. Bölgede Bundan sonra herhangi bir sıkıntı olmaz” dedi. Tartan, 550 hektarlık alanın 300 hektarının Konak sınırları içerisinde kaldığını anlatarak, İstanbul Levent benzeri gelişimin burada da başladığını söyledi.İş GYO'nun bölgedeki öncü yatırımından sonra büyük şirketlerin ruhsat girişimlerini yoğunlaştırdığı ifade eden Tartan, İzmir'e önümüzdeki 5 yıl içinde 10 milyar dolarlık yatırım beklediğini, 50 bin kişiye istihdam sağlanacağını söyledi. İzmir yeni kent imar planının kapsadığı alanda Vakıfbank, İş Bankası, Doğuş, Optimum, Arkas ve Aydın Doğan ile Torunlar, Sur Yapı'nın arsaları bulunurken, İzmirli büyük gruplar da bölgede yatırımlara hazırlanıyor. Ayrıca Kuveytli ve Katarlı fonların da bölgeye yatırım yapmasıbekleniyor.
 
‘Not artırımı fiyatları arttırır'
İş GYO Genel Müdürü Turgay Tanes soruları yanıtlarken, Fitch'in not kararının en belirgin sonuçlarından birinin gayrimenkulde fiyat artışı olduğunu söyledi. Tanes, şunları söyledi: “Faiz düşüyor. Bu karar faiz artışını daha da aşağıya çeker. Varlık fiyatları artar. Çünkü yüzde 7'ler seviyesinde faiz demek yatırımcının anaparasını bile koruyamaması demek. Dolayısıyla kira getirisine yönelme artacak. Bu da gayrimenkulün yatırım çekmesi demek. Ayrıca dünyadaki dev muhafazakar fonlar da Türkiye'ye girmeye başlayacaktır.” 
 
 
Yavuz Karaman

Yorum Yaz

Benzer Haberler

İŞ GYO'nun kredi notu ne durumda?
  • 26.08.2022 11:54

İŞ GYO'nun kredi notu ne durumda?

İş GYO, güncel kredi notuyla ilgili açıklamada bulundu. ...

İş GYO, Anadolu Hayat Emeklilik’in Beşiktaş’taki binasını aldı!
  • 23.08.2022 09:26

İş GYO, Anadolu Hayat Emeklilik’in Beşiktaş’taki binasını aldı!

İş GYO, Anadolu Hayat Emeklilik'in Beşkitaş Dikilitaş'taki binasını yeni proje h ...

Tepe Home’un en yeni mağazası Ege Perla’da açıldı
  • 21.10.2021 10:51

Tepe Home’un en yeni mağazası Ege Perla’da açıldı

Toplamda 1.100 metrekare alanda hizmet verecek olan Tepe Home, evinizin dekorasy ...

Turgay Tanes, 2. Kartal Zirvesi'nde ESD'ye konuştu!
  • 10.05.2017 16:36

Turgay Tanes, 2. Kartal Zirvesi'nde ESD'ye konuştu!

İş GYO Genel Müdürü Turgay Tanes, 2. Kartal Zirvesi'nde emlaktasondakika.com'a ö ...

Manzara Adalar'ın satış ofisi işte böyle hazırlandı!
  • 04.03.2017 15:20

Manzara Adalar'ın satış ofisi işte böyle hazırlandı!

İş GYO'nn Kartal'daki projesi Manzara Adalar'ın satış ofisi 10 gün gibi kısa bir ...

Ev almadan Manzara Adalar'a uğrayın!
  • 02.03.2017 09:10

Ev almadan Manzara Adalar'a uğrayın!

İŞ GYO tarafından Kartal'da inşa edilen Manzara Adalar projesinin '3+1 diye aldı ...