maritbet girişmaritbet
İnşaatın hangi aşamasında yatırım daha karlı?

İnşaatın hangi aşamasında yatırım daha karlı?

MFZ Grup’un ortaklarından Muhanver Gözüm, gayrimenkul sektöründe yeni yatırım trendinin bitime çok yakın projelerden ev almak olduğunu belirtti.

Gayrimenkulün metropollerde en fazla kazanç sağlayan yatırım aracı olduğu tartışma götürmez. Buna karşın, birbiri ardına proje konut ve iş merkezlerinin yükseldiği büyükşehirlerde “inşaatın hangi aşamasında yatırım yapılması durumunda daha fazla gelir sağlanacağı” son yıllarda en fazla tartışılan konulardan biri.

Sektör temsilcilerine göre kısa süre öncesine kadar “topraktan” girersem daha karlı çıkarım algısı yerini bitime yakın projelere bırakıyor.

Ankara'da yaklaşık 30 yıldan beri ürettiği lüks konut ve iş merkezleri ile inşaat sektörünün gelişimine katkı sağlayan MFZ Grup'un ortaklarından Muhanver Gözüm, son 3-4 yıldan beri birbiri ardına hayata geçirilen projelerin “alıcı cephesi”nde ezber bozduğunu kaydetti.

Kısa sürede ciddi kar mümkün

Muhanver Gözüm, uzun yıllar en önemli müşterilerinin inşaat çalışması başlar başlamaz müteahhit firmaya da destek olmak amacıyla topraktan yatırıma girdiklerini ifade ederek, şunları söyledi:
“Ancak günümüzde çok hızlı tüketim var. İnsanlar yatırımlarını yıllar öncesinden bağlamak istemiyor. Aynı zamanda yeni projeler eskisi gibi çok düşük maliyetli olmuyor.  Metrekare fiyatları hem arsa hem de üretim kalemlerindeki yükselişten dolayı çok değil, 5 yıl önceki konutlara göre neredeyse 2-3 kat daha fazla. Durum böyle olunca milyon liralar civarındaki konutlara inşaatın hemen başında para aktarmak alıcının pek işine gelmiyor. Gayrimenkul pazarında yeni trend bitime çok yakın projelerden almak. Teslimine 6 ay ya da bir yıl gibi süre kalan projeler şu an itibariyle en karlı yatırım aracı. Çünkü daire teslim edildikten, yaşam başladıktan sonra bir anda yüzde 20'ler civarı otomatik artış oluyor. Yani 5-6 ayda minimum yüzde 20-30 kar elde etmek mümkün.”

Muhanver Gözüm, söz konusu kazanç için doğru lokasyonda, doğru projeye yatırımın “olmazsa olmaz”  kuralı olduğunun altını çizerek, “Beytepe'de hayata geçirdiğimiz ve Haziran 2016'da teslim edeceğimiz Allora Beytepe projesinde son aylarda yaşanan büyük hareketin nedeni de bu. Yatırımcı, şu an alayım, yıl içinde kazanayım hesabını yapıyor” dedi.

 

 

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Başakşehir bir bağlantı yoluna daha kavuşuyor
  • 14.08.2020 09:10

Başakşehir bir bağlantı yoluna daha kavuşuyor

Güvercintepe-Kayaşehir KİPTAŞ Konutları arasında inşa edilecek bağlantı yolunun ...

Yabancıların yatırım tercihinde Trabzon öne çıkıyor
  • 06.02.2019 16:14

Yabancıların yatırım tercihinde Trabzon öne çıkıyor

EVA Gayrimenkul Değerleme‘nin araştırmasına göre yabancıya konut satışında Trabz ...

Konut Avrupa'da yüzde 11, Türkiye'de yüzde 142 kazandırdı
  • 12.07.2018 09:33

Konut Avrupa'da yüzde 11, Türkiye'de yüzde 142 kazandırdı

Son 7 yılda Avrupa'da konut fiyatları yüzde 11 artış gösterdi. Aynı dönemde Türk ...

'Genellikle yatırım amaçlı konut alınıyor'
  • 26.05.2018 10:45

'Genellikle yatırım amaçlı konut alınıyor'

Ülkealan Yapı Endüstrisi A.Ş Yönetim Kurulu Başkanı Tolga Ülkealan, Türkiye’de k ...

'Yabancıya konut satışında yine rekor kıracağız'
  • 22.02.2018 10:26

'Yabancıya konut satışında yine rekor kıracağız'

Yabancıların Türkiye'deki konut yatırımları tüm hızıyla sürerken, bu yılın ilk a ...