maritbet girişmaritbet
'İnşaat sektörü dönüşümde ciddi bir ivmelenme bekliyor'

'İnşaat sektörü dönüşümde ciddi bir ivmelenme bekliyor'

Türkiye ekonomisinin lokomotif sektörlerinin başında yer alan inşaat sektörü, ülke ekonomisinde yaşanan dalgalanmalara inat büyümesini sürdürüyor.

Türkiye'nin başarısı için ekonominin ve istikrarın artık stabilitesini sağlaması gerektiğini söyleyen Karden İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Paşa Karadeniz, önemli değerlendirmelerde bulundu. 

'Yabancıların konut alımı devam edecektir'

Gayrimenkul sektöründe şimdiye dek yapılan en efektif iyileştirmelerden birinin Mütekabiliyet Yasası'nın yürürlüğe girmesi olduğuna işaret eden Karadeniz, “Bu yasa ile birlikte Türkiye'deki inşaat firmaları, 2013 yılından itibaren öncelikli olarak komşu ülkelerden ciddi oranda talepler aldı. 2014 yılında bu talepler yerini satın almaya bıraktı. 2015 yılında da bu talep ve satışlar artık resmen oturuma döndü. 2016 yılında da Türkiye'den yabancı ülke vatandaşlarının konut alımı devam edecektir” diye konuştu.

Yabancıya satış konusunda Türkiye'nin doğru tanıtılması ve doğru pazarlanması gerektiğini belirten Karadeniz, aksi takdirde araya giren aracı ve komisyoncu olarak nitelendirilen bazı firmaların yabancıların konut alımlarını ötelediklerine vurgu yaptı. 

Konut satışının 2016 yılında bir kurum tarafından mutlaka denetlenmesi gerektiğine işaret eden Karadeniz, bu konuda şu yorumları yaptı:
“Şu anda bu sektörde bir boşluk var. Bu boşluk da niteliksiz acentelerin işini kolaylaştırırken, bizler gibi işini düzgün yapan firmaları zor durumda bırakıyor. Bu durumun kayıt altına alınıp kontrol edilmesinin gerektiğini düşünüyorum.  Elimizdeki bu ticaret kanalına 2016 yılında sahip çıkmamız ve korumamız gerekiyor.”

'Sektörün önünü kapayan sorunların ortadan kalkmasını diliyoruz'

Karadeniz, “İnşaat sektörü kentsel dönüşümde artık 2016 yılında ciddi bir ivmelenme bekliyor. Master planlarla dönüşüm yapılması ve kentsel dönüşümde inşaat firmalarının önünü tıkayan sorunların 2016 yılında ortadan kalkmasını diliyoruz. Umarım ülkemizin de içerisinde yer alan coğrafyada 2016 yılı barış yılı olur” dedi.

2016 yılından çok olağan şeyler beklediklerine dikkat çeken Karadeniz, bu beklentilerini şöyle sıraladı:

“Gelecek yılın artık piyasadaki dengelerin stabil olduğu, döviz paritesinin makul seviyelerde seyrettiği, ülkede terör saldırıların, tüm komşularla komşu ilişkilerimizin iyi olacağı bir yıl olmasını diliyorum.  
Bölge coğrafyasına baktığımızda ne yazık ki komşu ülkelerden yana da büyük sıkıntılar yaşıyoruz. Ülkemizin de içerisinde yer aldığı coğrafyada birçok denge yer alıyor. Komşu ülkelerle yaşadığımız siyasal ya da askeri krizler hemen iç piyasada dalgalanma oluşturarak Türkiye ekonomisini olumsuz yönde etkiliyor. Bugün baktığımızda sadece konut değil, komşu ülkelere yaptığımız ihracat ve yaptığımız ithalatlar da coğrafyadaki olumsuz tablodan nasibini alıyor. Örneğin Suriye, Irak, Libya, Mısır ve son dönemlerde bu ülkelerin arasına katılan Rusya'dan sonra komşu ülkelerle yaptığımız ithalat ve ihracat zora girmiş durumda. Haliyle üretim de bundan olumsuz etkileniyor. Türkiye'nin 2016 yılında yeni pazarlar bulması ve özellikle bölgedeki barış ortamını sağlaması gerekiyor.“
 

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Self İstanbul'un okul temalı reklamı!
  • 16.10.2017 17:08

Self İstanbul'un okul temalı reklamı!

Karden İnşaat'ın yeni projesi Self İstanbul'un okul temalı reklam filmi yayında. ...

Self İstanbul projesi görücüye çıktı!
  • 11.10.2017 19:25

Self İstanbul projesi görücüye çıktı!

Karden İnşaat'ın 203 milyon liralık yatırımla hayata geçirdiği yeni projesi Self ...

Self İstanbul'un tanıtım filmi!
  • 11.10.2017 17:27

Self İstanbul'un tanıtım filmi!

Karden İnşaat imzası ile Beylikdüzü – Bahçeşehir Ekspres yolu bitişiğinde hayata ...

Paşa Karadeniz, Self İstanbul projesinin detaylarını anlattı
  • 29.04.2017 14:03

Paşa Karadeniz, Self İstanbul projesinin detaylarını anlattı

Karden İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Paşa Karadeniz, Self İstanbul projesinin de ...

Sembol İstanbul'a gökyüzünden bakın!
  • 21.04.2015 15:54

Sembol İstanbul'a gökyüzünden bakın!

Esenyurt'ta inşa edilen Sembol İstanbul'un inşaat çalışmalarını Emlaktasondakika ...

Paşa Karadeniz, canlı yayınımıza katıldı - 2. bölüm
  • 27.11.2014 09:53

Paşa Karadeniz, canlı yayınımıza katıldı - 2. bölüm

Karden İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Paşa Karadeniz, Emlaktasondakika.com canlı ...