maritbet girişmaritbet
İlk adım Kartal’da atılacak..!

İlk adım Kartal’da atılacak..!

Boyner ve Sinpaş grupları ile Avrupa yakasında başarılı iki projeyi hayata geçiren Fer Yapı, tek başına yapacağı yeni proje için Kartal’ı seçti. 2 kuleden oluşan projenin arsasını alan firma 442 ünite yapacak

Boyner ve Sinpaş grupları ile Avrupa yakasında başarılı iki projeyi hayata geçiren Fer Yapı, tek başına yapacağı yeni proje için Kartal'ı seçti. 2 kuleden oluşan projenin arsasını alan firma 442 ünite yapacak

İswest ve ITower gibi İstanbul'un alanındaki en iddialı projelerinin altında imzası olan Fer Yapı, dev gruplarla hayata geçirdiği bu projelerin ardından tek başına inşa edeceği yeni projenin adresi olarak Kartal'ı seçti. Fer Yapı Yönetim Kurulu Üyesi Ramadan Kumova, 2 yıl önce kurdukları Fer Yapı'nın çok başarılı projeler hayata geçirdiğini belirterek, “Benim yapım böyle. Hiç küçük oynamadım ve iyi bildiğim işte başarılı oldum” dedi.

Kumova, Boyner Grubu ile Basın Ekspres Yolu'nda yaptıkları İswest ve Sinpaş ile Bomonti'de inşa ettikleri ITower projelerine arsa hariç 200 milyon dolar yatırım yaptıklarını belirterek, “Türkiye'nin önemli gruplarıyla projeler yapıyoruz. Bizim sermayemiz güvendi ve biz bu güveni boşa çıkarmadık” diye konuştu.

Kartal'a home-ofis

Kumova, Kartal'daki yeni proje için de arsa satın aldıklarını açıklayarak, “Net 11 dönüm arsada önce kat karşılığı proje yapacaktık ama sonra arsayı satın aldık. Orada home-ofis ve ticari alanlar yapacağız, toplamda 442 ünite olacak. Kartal'da E-5'in yanındaki arsanın deniz tarafından girişi var. Zaten birinci kattan itibaren de deniz görüyor” dedi. Projenin yapımı süren metronun iki durağının arasında yer aldığını ifade eden Kumova, şu bilgileri verdi:

“Proje çizimleri tamamlandı ama Güney Kartal ile ilgili plan tadilatı gündemde. Bu gelişme satışa çıkmamızı uzatabilir ama projeyi pozitif yönde etkileyebilir. Proje 2 yüksek kuleden oluşacak. Ama burada arazi çok geniş değil. Alan ne kadar geniş olursa proje o kadar farklılaşıyor ama burada standartların dışına çok çıkmayacağız.”

Bomonti'de ofisler tükeniyor

Ramadan Kumova, Bomonti'deki ITower projesinin ise tamamıyla ofislerden oluştuğunu belirterek, Türkiye'deki ofis boşluğunu çok önceden keşfettiklerini ve yatırımlarını buna göre şekillendirdiklerini söyledi. Kumova, ITower'ı satışa çıkarmadan önce ‘ofis yapmayın' şeklinde görüşler aldıklarını vurgulayarak, “Maslak ya da Kavacık'ta olur ama burada ofis olmaz dediler. Buna rağmen ofis yaptık. Küçük ofis ihtiyacını düşündük ve ofisleri küçülttük” değerlendirmesini yaptı. Bu kopsepti ilk uygulayan firma olduklarını dile getiren Kumova, projeyle ilgili şu bilgileri verdi:

“Bomonti Manhattan gibi bir yer. Çok iyi bir tarla ne ekersen onu biçersin. Geçen yıl satışa çıkan projede 23 bin metrekarede 206 ofis bulunuyor. 30 katlı ITower'da ilk 14 kata kadarki ofislerden avukat, doktor ve danışmanlar satın alırken, deniz gören 16 kattan sonraki büyük ofisleri de hukuk büroları, tekstil ve elektronik sektöründen kurumsal şirketler tercih etti. Projede şerefiyeler 16 kattan sonra yüzde 40 oranında artıyor. Projede ofislerin yüzde 70'ini sattık. Yüzde 25'i için de ciddi talep geldi ve görüşmelerimiz sürüyor. Ofislerin metrekaresi 4 bin 200 dolardan başlıyor.”

Milliyet

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Konut fiyatlarında balon olur mu?
  • 01.05.2015 17:32

Konut fiyatlarında balon olur mu?

FerYapı Yönetim Kurulu Üyesi Ramadan Kumova inşaatın kendine dengeleyebilen bir ...

Mai’de şimdi kullanmaya başla, ödemeler gelecek yıla
  • 20.04.2015 16:50

Mai’de şimdi kullanmaya başla, ödemeler gelecek yıla

FerYapı’nın İstanbul’un gelişim potansiyeli en yüksek bölgelerinden Kartal’da in ...

Mai Residence'ta fiyatlar ne kadar?
  • 18.04.2015 13:17

Mai Residence'ta fiyatlar ne kadar?

Fer Yapı imzasıyla Kartal'da inşa edilen Mai Residence'ta fiyatlar 298 bin lirad ...

Adalar manzaralı Mai Residence'ta teslimler başladı!
  • 13.04.2015 13:53

Adalar manzaralı Mai Residence'ta teslimler başladı!

FerYapı, İstanbul’un gelişim potansiyeli en yüksek bölgelerinden Kartal’da inşa ...

Mai Residence'ta hemen teslim daireler!
  • 30.03.2015 18:07

Mai Residence'ta hemen teslim daireler!

Fer Yapı'nın İstanbul'un en değerli bölgelerinden Kartal'da inşa ettiği Mai Resi ...