maritbet girişmaritbet
Güncel Proje Bilgileri 2021 ilk yarı verileri yayında!

Güncel Proje Bilgileri 2021 ilk yarı verileri yayında!

Güncel Proje Bilgileri Ocak-Haziran 2021 dönemine ait verilerini yayınladı. Bu süreçte yerli ve yabancı yatırımcılar GPB'yi tercih etti.

Markalı konut, ofis ve ticari projelerin tek çatı altında toplandığı Güncel Proje Bilgileri, 2021 yılının ilk yarısına ait arama verilerini yayınladı. Binlerce projenin yer aldığı guncelprojebilgileri.com, ziyaretçiler tarafından da vazgeçilmez bir kaynak olarak göze çarpıyor. Bünyesinde yer alan tüm projeleri en ince detayına kadar kullanıcıya aktaran guncelprojebilgileri.com, kullanıcı dostu olma özelliğiyle de öne çıkıyor.

İstanbul Avrupa Yakası konut projelerine ilgi yüksek

Konut, ofis, ticari projelerle ilgili tüm detayların yer aldığı guncelprojebilgileri.com, 2021 yılı Ocak-Haziran döneminde önemli veriler elde etti. Bu süreçte İstanbul Konut Projeleri, en fazla ziyaret alan sayfa olarak öne çıktı. Öte yandan detaylı veri taraması yapıldığında Avrupa Yakası Konut Projeleri sayfa ziyaretinin, Anadolu Yakası Konut Projeleri sayfasından önde olması dikkat çekti.

Bazı projeler öne çıkıyor

Alt kırılımlar incelendiğinde ise Anadolu Yakası'nda Nidapark Çengelköy ile Mesa Bosphorus, İstanbul Avrupa Yakası'nda Dap Nişantaşı Koru, Emlak Konut Vadi Evleri ve Bizim Evler Güzelce projesi bu dönemde en fazla ziyaret alan projelerin başında geldi. İzmir Folkart Country Urla projesi de yine bu dönemde en fazla merak edilen projeler arasında yerini aldı.

Yatırımcının İzmir ilgisi yükselerek devam ediyor

Pandemi, başta İstanbul yatırımcısı olmak üzere genel itibariyle bir İzmir potansiyeli oluşturdu. Ocak-Haziran 2021 döneminde İzmir konut projeleri rekor ziyaretçi kitlesine ulaşarak rekor kırdı. Folkart Country Urla ve Mahall Bomonti İzmir, 6 aylık süreçte tüm projeler arasında en fazla ziyaret edilenlerden İzmir projeleri arasında yerini aldı.

Emlak Konut projeleri yatırımcının gözdesi

İstanbul Avrupa Yakası alt kırılımı incelendiğinde Emlak Konut Vadi Evleri, Bizim Evler Güzelce ve Dap Nişantaşı Koru projesi en fazla ziyaret edilen projeler oldu. Anadolu Yakası'nın en çok ziyaret alan iki projesi ise Nidapark Çengelköy, Mesa Çengelköy Bosphorus ve Ormanköy Çekmeköy oldu.

Güncel Proje Bilgileri'ne yabancı ilgisi

Ocak-Haziran 2021 döneminde ziyaretçilerin yüzde 78,2'lik kısmı mobil cihazlardan proje detay sayfalarına ulaştı. Bu dönemde Türkiye dışında Almanya, Hollanda, Amerika Birleşik Devletleri, Ukrayna, İngiltere, Rusya, Fransa, İsviçre, Belçika, İran, Birleşik Arap Emirlikleri, Irak ve Katar başta olmak üzere yabancı ülkelerin yatırımcıları da Güncel Proje Bilgileri'ni ziyaret etti.

Projelere ilgi yüksek, yeni kampanya satışları ivmeler

2021 yılının ilk 6 aylık döneminde markalı konut projelerine olan ilginin, ziyaretçiler kanadında hiç azalmaması olumlu bir gelişme olarak göze çarpıyor. Konut kredisi faizlerinin yüksek oluşu, konut yatırımı önündeki en büyük engel olarak ifade ediliyor. Bu noktada kampanyalı ödeme planı imkanı sunan projeler, rakiplerine göre bir adım önde gözüküyor. Bankalar kanadındaki indirim beklentisi şimdilik uzak gözükse de, her an bir sürpriz yaşanabilir. Kredi noktasında bankalarda başlayacak bir kampanyayla birlikte gayrimenkul piyasasında hızlı bir ivmelenme yaşanacağı düşünülüyor. İnşaat sektörünün, kendisiyle birlikte alt kollardaki ticareti de hızlandırdığı düşünülürse ekonomiye ciddi katkılar sağlanması bekleniyor. Alternatif ödeme argümanlarıyla da projeler, kendi içlerinde ayrışabiliyor. Mali gücü yüksek olan markalar, bankalarla anlaşma sağlayıp özel oranlarla mülk satışı gerçekleştirebiliyor. Tüm bunlarla birlikte pandemi dönemindeki yasaklar, kendine özel sosyal tesisi olan site ve bahçeli evlere ilgili bir hayli yükseltti. Bu da, talebin tavan noktasında sabit kalmasına neden oldu.

guncelprojebilgileri.com / emlaktasondakika.com

Yorum Yaz

Benzer Haberler

2022’nin ilk 6 ayında markalı konut aramalarında rekor artış!
  • 26.07.2022 13:59

2022’nin ilk 6 ayında markalı konut aramalarında rekor artış!

Güncel Proje Bilgileri verilerine göre 2022'nin ilk 6 aylık bölümünde markalı ko ...

Güncel Proje Bilgileri Ağustos 2021 verileri yayında!
  • 01.09.2021 14:43

Güncel Proje Bilgileri Ağustos 2021 verileri yayında!

Güncel Proje Bilgileri Ağustos 2021 verilerine göre bu dönemde İzmir, Muğla ve İ ...

Güncel Proje Bilgileri 2021 ilk yarı verileri yayında!
  • 23.08.2021 16:08

Güncel Proje Bilgileri 2021 ilk yarı verileri yayında!

Güncel Proje Bilgileri Ocak-Haziran 2021 dönemine ait verilerini yayınladı. Bu s ...

Proje Gezer, Marmara Evleri 4'ü gezdi!
  • 30.01.2019 16:17

Proje Gezer, Marmara Evleri 4'ü gezdi!

Emlaktasondakika.com ve Güncel Proje Bilgileri işbirliğinde hayata geçirilen Pro ...

Markalı konut satışlarında peşinat kullanım oranı arttı
  • 15.03.2021 10:48

Markalı konut satışlarında peşinat kullanım oranı arttı

‘REIDIN-GYODER Yeni Konut Fiyat Endeksi’ Şubat 2021 sonuçları açıklandı. ...

Bitmemiş markalı konut projesine ilgi azalıyor!
  • 15.12.2020 13:45

Bitmemiş markalı konut projesine ilgi azalıyor!

Reidin-GYODER ortaklığında hazırlanan rapora göre bitmiş markalı konutlara olan ...