maritbet girişmaritbet
"Gaziosmanpaşa’da kentsel dönüşüm yapacağız!"

"Gaziosmanpaşa’da kentsel dönüşüm yapacağız!"

Mar Yapı İş Geliştirme Müdürü Robert Varon, Emlaktasondakika.com’un sorularını cevapladı

Gayrimenkul sektörünün nabzını tutan Emlaktasondakika.com, gerçekleştirdiği canlı yayın röportajları ile sektöre damgasını vurmaya devam ediyor. Emlak Editörü Ayşe Özlem Kuruca'nın sorularını cevaplayan Mar Yapı İş Geliştirme Müdürü Robert Varon ile keyifli bir söyleşi gerçekleştirdi.

"Amacımız butik özellikli markalı projeler"

Mar Yapı'nın 2006 yılında kurulduğunu söyleyen İş Geliştirme Müdürü Robert Varon “ Mar Yapı genç bir gayrimenkul geliştirme şirketi. 2006'dan bu yana isim yapan projelere imza attık. İnsan odaklı yaşam stilli bir yaklaşım açımız var. Geliştirmeye yeni bir soluk getirmek istiyoruz. Toplu konutlardan ziyade daha butik, özellikli markalı gerçek anlamlı projeler hayata geçirmek en büyük amacımız.” dedi

"G Marin projesinin yüzde 65'ini sattık" 

Satışta olan projelerinden bahseden Robert Varon, “G Plus projesinin 2 etaptan oluştuğunu ve satışlarda ellerindeki daireleri sattıklarını ifade etti. Divan ile yaptıkları ortaklıktan da bahseden Varon “Şu an ortaklığını yaptığımız G Marin var. Geçtiğimiz sene Eylül ayında lansmana çıkmıştık. Aktif satışlarımız devam ediyor. Çok başarılı bir lansman sonrası ve geçtiğimiz sene içerisinde projenin yüzde 65'ten fazlasını sattık ve aynı ivmeyle satışlar devam ediyor.” diye konuştu.

“Güneşli'de ilklerden birisiyiz”

Projelerinin en önemli özelliklerinin, mimarisi ve insanların hayatlarına bir şey katmak olduğunu söyleyen Varon, arazi geliştirdikleri noktalarda çevreyi de etkileyecek, çevrenin de algısını yükseltecek hareketlerde bulunduklarını belirtti.

Basın Ekspres aksında proje gerçekleştiren ilk firmalardan biri olduklarının özellikle altını çizen Robert Varon, “Güneşli Konutlar ile başlayan çalışmalarımız, G Plus projemiz ve Divan'ın bölgeye getirilmesiyle çok farklı bir noktaya getirdi. Daha sonra da diğer firmalar da bu avantajlardan yararlandı.” dedi. 

G Marin Bayramoğlu'nun da çok özel bir lokasyon olduğunu söyleyen Varon, Divan'ı getirerek bölgeyi kalkındırmak, bölgenin ihtiyaçlarına cevap verecek, insanların yaşam stilini daha da ileriye taşıyacak projeler hayata geçirmeye çalıştıklarını, bunu yaparken de insanların erişilebilir lükste yaşamalarını da istediklerini ifade etti.

"Güneşli bölgesine ikinci Maslak diyebiliriz"

Basın Ekspres aksının çok önemli bir noktasının geçtiği bir bölge, E-5 ve TEM'i bağlamasından dolayı önemli bir lokasyon olduğunun altını çizen Varon, “Burası kentsel dönüşüm lokasyonu olarak da görülebilir. Çünkü önceden burada sanayi tesisleri vardı. İstanbul genişledikçe bu bölge daha değer kazanmaya başladı. Sanayi tesislerinin dışarı çıkmasıyla bu bölgede ikinci Maslak denilebilecek bir potansiyel oluştu. Bu potansiyeli biliyorduk ve inanıyorduk” diye belirtti.

Ala Güneşli'nin lansmanı kasımda!

Basın Ekspres yolu üzerinde iki kuleden oluşan projenin yapı ruhsatını aldıklarını ifade eden Varon, kasım ayında lansmanını yapacaklarını açıkladı. İçerisinde 700'ün üzerinde konutun olacağının da altını çizen Robert Varon, 60 odalık bir butik otelin de olacağını söyledi.

Dünyanın en önemli tasarım markasıyla anlaştık

Her zaman projelerine değer katmayı kendilerine amaç edinen Mar Yapı, dünyaca ünlü tasarım markalarıyla anlaştıklarını da emlaktasondakika.com izleyicilerine açıkladı.

Tri-G 30 Eylül'de geliyor

Yurtdışındaki bir otel markasıyla ortaklıklarının olacağı bir proje olan Tri-G'de yurtdışında uygulanan bir konseptin burada da uygulanacağının sinyallerini verdi. Çok büyük avantajlara sahip bir projeyle daha alıcıların karşısına çıkan Mar Yapı, yeni projelerle de adından çokça söz ettireceğe benziyor.

"Deprem bilinçlendirdi"

1999 depreminden sonra yönetmeliklerin değiştiğine değinen Varon, “İnsanlar, binaların depreme dayanıklılığı ile ilgili bilinçlendi. Daha sağlam yapılar gerçekleşti ve kentsel dönüşüm çalışmaları hız kazandı. Güneşli'deki sanayi tesislerinin başka bölgeye taşınması, burada daha sağlam daha yaşanabilir yapıların oluşmasını sağladı.” diye konuştu.

"Gaziosmanpaşa'da kentsel dönüşüm projemiz olacak"

Kentsel dönüşümün çok  gerekli olduğunun altını çizen Mar Yapı İş Geliştirme Müdürü, “Eski binaların yenilenmesi için görüştüğümüz birkaç yer var. Farklı hissedarlar var, süreç biraz farklı ilerliyor. G Marin'de kazandığımız deneyimle bunun da üstesinden geleceğiz. Gaziosmanpaşa bölgesinde de büyük bir kentsel dönüşüm çalışmasının içerisinde olacağız.” diye önemli açıklamalarda bulundu.

2014 bizim için başarılı bir yıldı

Başarılı bir lansman yaptıktan sonra G Plus Divan Residence'ın satışlarını tamamladıklarını açıklayan Varon, seçim ve yaz döneminde her sene durgunluk olduğunu, ama genel olarak 2014 yılını kendileri için başarılı bir yıl olarak adlandırdıklarını ifade etti.

2015 yılında ise ciddi yatırımlara imza atacaklarının sinyalini veren Robert Varon, Ala Güneşli ve Tri-G'den başka Bodrum ve Küçükçekmece'de projeler gerçekleştireceğini açıkladı.

Yorum Yaz

Benzer Haberler

"Yarısı Bizden Kampanyası"nda ilk inşaat başladı
  • 26.03.2024 14:12

"Yarısı Bizden Kampanyası"nda ilk inşaat başladı

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığının başlattığı kampanya kapsamın ...

Bakan Özhaseki: " Gelin şu kentsel dönüşüme lütfen mani olmayın"
  • 22.02.2024 16:48

Bakan Özhaseki: " Gelin şu kentsel dönüşüme lütfen mani olmayın"

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, İstanbul’da 5.500 ...

Bakan Özhaseki: "İstanbul'da 1 milyona yakın konutu dönüştürmeyi düşünüyoruz"
  • 15.02.2024 16:32

Bakan Özhaseki: "İstanbul'da 1 milyona yakın konutu dönüştürmeyi düşünüyoruz"

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, İstanbul Ticaret ...

Cumhurbaşkanı Erdoğan: "Hedefimiz İstanbul'da 1,5 milyon riskli bağımsız bölümü 5 yılda dönüştürmek"
  • 25.12.2023 09:48

Cumhurbaşkanı Erdoğan: "Hedefimiz İstanbul'da 1,5 milyon riskli bağımsız bölümü 5 yılda dönüştürmek"

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Yüzyılın Dönüşümü İstanbul Programı'nda konu ...

Cumhurbaşkanı Erdoğan: "Hiç kimsenin kentsel dönüşüm projelerini yavaşlatmasına izin vermeyeceğiz"
  • 07.12.2023 14:36

Cumhurbaşkanı Erdoğan: "Hiç kimsenin kentsel dönüşüm projelerini yavaşlatmasına izin vermeyeceğiz"

  Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan: "Hiç kimsenin ülkemizi depreme haz ...

Bakan Özhaseki: "Kentsel dönüşüm için bazı belediyeler yeteri kadar emek sarf etmiyorlar"
  • 10.11.2023 17:00

Bakan Özhaseki: "Kentsel dönüşüm için bazı belediyeler yeteri kadar emek sarf etmiyorlar"

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonunda, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığ ...