maritbet girişmaritbet
Gayrimenkul sertifikası İFM'de de başlayacak

Gayrimenkul sertifikası İFM'de de başlayacak

Geçen hafta GYODER Başkanı seçilen Halk GYO Genel Müdürü Dr. Feyzullah Yetgin, Halk GYO'nun faaliyetlerini anlattı.

İlk olarak TOKİ öncülüğünde başlatılan gayrimenkul sertifikası İstanbul Finans Merkezi'nde (İFM) de uygulanmaya başlayacak. Halk GYO Genel Müdürü Dr. Feyzullah Yetgin, uzun zamandır bu konunun gündemlerinde olduğunu belirterek, "İFM'de hayata geçireceğimiz iki ofis kulesinden biri için gayrimenkul sertifika ihracı üzerine çalışıyoruz" dedi.

Geçen hafta GYODER Başkanı seçilen Feyzullah Yetgin, Halk GYO'nun faaliyetlerini ve sektörün gidişatını anlattı. İşte Feyzullah Yetgin'in önemli açıklamaları:

Halk GYO bu yılı nasıl geçirdi?

2010'da kurulmuş bir şirket olarak 7 projeye imza attık. İlk çeyrekte finansal gelirlerimiz yüzde 12.5 artışla 21.6 milyon TL'ye ulaştı.

İstanbul Finans Merkezi'ndeki son durum nedir?

İFM'nin en büyük paydaşlarından biriyiz. Buradaki arsamıza 46 ve 34 katlı iki kule ve 8'er katlı üç bina inşa ediyoruz. Ofis kulelerimizin ihtiyaç dahilindeki kısmının ana ortağımız Halkbank'a kiralamak için iyi niyet sözleşmemiz mevcut.

24 saat yaşayan modern şehir inşa edilecek

Bu proje Türkiye'nin finansal anlamda cazibesini yükseltmeyi öngören, ülkemize derinlik katacak ve sektörün "marka algısına" küresel boyutta katkı sağlayacak. İstanbul'u çok uluslu şirketler için de bir cazibe merkezi haline getirecek. Ortadoğu, Doğu Avrupa, Orta Asya ve Kuzey Afrika için önemli ekonomik büyüklüğe sahip olan Türkiye'nin en büyük kenti, gerçek değerine kavuşmuş olacak. Bu proje ile 24 saat yaşayan modern şehir yaşamı inşa edilecek.

Finansmanı nasıl karşılanacak?

Bir kısmını özkaynaklarımızdan, bir kısmını da dış kaynaklardan sağlamayı planlıyoruz. Bugüne kadar bilançomuzu dış finansman yükü olmaksızın taşıdık. Banka kredisi ve başta gayrimenkul sertifikası olmak üzere çeşitli sermaye piyasası araçlarının ihracı gündemimizde.

Yatırımlar hız kesmeden devam edecek

Stratejimiz doğru lokasyonda doğru proje anlayışı ile gayrimenkul sektörünü ve yatırımcıları destekleyecek fırsatları değerlendirmek ve Türkiye için ortak bir zenginlik oluşturmak. Bu kapsamda olası tüm fırsatları değerlendirerek kurulduğumuz günden bu yana sürekli kâr etme eğilimimizi sürdürmeyi amaçlıyoruz. Yatırımlarımızı hız kesmeden sürdüreceğiz.

ANA YÜKLENİCİ YDA İNŞAAT

İFM'de ne kadarlık bir yatırım düşünülüyor? 

İFM projesi kapsamında inşa edeceğimiz kuleler için ana yüklenici seçimi ihale sürecini 2016 sonunda tamamlamıştık. İhalede 751.5 milyon TL ile en uygun "Anahtar Teslimi Götürü Bedel" teklifini veren YDA İnşaat ile ana yüklenici hizmet sözleşmesi imzaladık

200'DEN FAZLA SEKTÖRÜ BESLİYOR

Gayrimenkul sektörünü nasıl değerlendiriyorsunuz? 

Türkiye gayrimenkul sektörü, gayri safi milli hasıla içerisinde çok önemli bir yere sahip. İnşaat sektörüne bağlı 200'den fazla alt sektörün ürettiği mal ve hizmetler kendi taleplerini oluştururken sektördeki finansal akışını da besliyor. Sektörün segment ayırt etmeden, inşaat, pazarlama, satış sonrası hizmetler, ikinci el piyasası ve tüm bu süreçlerdeki istihdam, malzeme kullanımı ve ticari ilişkileri göz önüne alındığında ülkemiz ekonomisi içerisindeki lokomotif misyonunu görebilirsiniz.

DEĞİŞİM DEVAM EDECEK

GYODER'in yeni başkanı olarak yol haritanız nasıl olacak? 

GYODER, sektörde değişime imza atmaya devam edecek. Sektörün gelişmesi için azimle, el birliğiyle çalışmayı sürdüreceğiz. Ortak amacımız, gayrimenkul sektörünün büyümesi, güçlenmesi ve Türkiye'nin daha güçlü bir ekonomiye sahip olmasına katkı sağlamak olacak.

Sabah/Seda Tabak

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Bakan Kurum: "İstanbul, Londra ve New York gibi finans merkezleriyle rekabet edebilecek"
  • 18.04.2023 13:39

Bakan Kurum: "İstanbul, Londra ve New York gibi finans merkezleriyle rekabet edebilecek"

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, İstanbul Finans Merke ...

Cumhurbaşkanı Erdoğan: "İstanbul yeniden finans merkezi olma görevini üstleniyor"
  • 17.04.2023 17:14

Cumhurbaşkanı Erdoğan: "İstanbul yeniden finans merkezi olma görevini üstleniyor"

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İstanbul Finans Merkezi'nin açılış törenine ...

İstanbul Finans Merkezi havadan görüntülendi!
  • 13.04.2023 16:52

İstanbul Finans Merkezi havadan görüntülendi!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum’un 17 Nisan’da açılışının yapılacağını du ...

İstanbul Finans Merkezi Kanunu yürürlüğe girdi
  • 28.06.2022 10:56

İstanbul Finans Merkezi Kanunu yürürlüğe girdi

İstanbul Finans Merkezi Kanunu, Resmi Gazete'nin bugünkü sayısında yayımlanarak ...

İstanbul Finans Merkezi'nin yüzde 81'i bitti, geri sayım başladı!
  • 12.06.2022 02:25

İstanbul Finans Merkezi'nin yüzde 81'i bitti, geri sayım başladı!

İstanbul'u dünyanın önemli finans merkezleri ile rekabet edebilir konuma yükselt ...