maritbet girişmaritbet
Fuzul, yeni projelerle yoluna devam ediyor!

Fuzul, yeni projelerle yoluna devam ediyor!

Başakşehir'de hayata geçirdiği projelerle öne çıkan Fuzul Grup, önümüzdeki dönemde yatırımlarına hız kesmeden devam ediyor.

1992 yılında Fuzul Otomotiv olarak kurulan, 2000 yılında inşaat sektörüne geçiş yaparak Fuzul Yapı adı altında markalı konut üretimine başlayan Fuzul Grup, yatırımlarına hız kesmeden devam ediyor. Bugüne kadar Kağıthane, Kartal ve Gaziosmanpaşa'da da konut projeleri üreten şirketin merkez üssü Başakşehir. Başakşehir'e adım attıklarında özel sektörün ilk temsilcisi olduklarını belirten Fuzul Grup Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Akbal, “Bizden önce sadece KİPTAŞ vardı. 1999 yılında ülkemizde yaşanan deprem felaketinin ardından güvenli yapı arayışı Başakşehir'i öne çıkardı. 2000'lerde yoğunlaşmaya başlayan toplu konutlarla bölgedeki nüfus da artmaya başladı. 2008 yılında ise Küçükçekmece ve Esenler ilçelerinden ayrılan mahalleler ve Bahçeşehir Belde Belediyesi'nin birleşmesiyle Başakşehir ilçemiz oluştu. Özel sektör ve kamu vasıtasıyla gerçekleştirilen yatırımlar ile ilçe bugün İstanbul'un en planlı ilçelerinden biri haline gelmiş durumda”dedi. 

NÜFUS 2 KAT ARTTI

Kuruluşunda yaklaşık 200 bine yakın bir nüfusa sahip olan Başakşehir'de Adrese Dayalı Nüfus Kayıt Sistemi'ne göre 2016 itibariyle 369 bin kişi yaşadığına dikkat çeken Akbal, “Kısa zamanda nüfusun neredeyse ikiye katlandığını görebiliyoruz. Ayrıca TOKi tarafından gerçekleştirilen binlerce konutluk uydu kent projesiyle dikkatleri de üzerine çeken Başakşehir'in üçüncü köprü ve havalimanı bağlantı yollarına yakınlığının da etkisiyle daha fazla yatırım çekmeye başladığı da bir gerçek. Bizim de bir diğer özelliğimiz Başakşehir'e adeta sevdalı olmamız. Kurulduğumuz günden bu yana bu ilçemize yoğunlaştık, Başakşehir'i merkezimiz yaptık. Projelerimizle, bölgedeki varlığımızla Başakşehir'e modern ve çağdaş konutlar, işyerleri kazandırdık” dedi. 

İki yıl önce açıkladıkları 4 yılda 4 milyar liralık yatırımın 1.5 milyar lirasını Başakşehir'deki 3. İstanbul ve Gaziosmanpaşa'daki TEM Avrasya projelerine yaptıklarını hatırlatan Akbal, “20 yılda devam eden projelerle 6 bin konut üretimine ulaştık. Kentsel dönüşüm odaklı ve ihalelerle büyümemize devam edeceğiz” dedi. İki yıl önce açıkladıkları 1.5 milyar liralık kısmının başladığını anlatan Akbal, “2017 ve 2018'deki ihalelerde bu 4 milyarlık yatırımı tamamlayacağız” şeklinde konuştu. Eyüp Akbal, birçok yatırımcıyla görüştüklerini, bunlar arasında Suudi Arabistan ve Bahreynli grupların ön plana çıktığını kaydetti. 

HEDEF BÜYÜK İHALELER

En son Galatasaray'ın arazisi-Riva ihalesine ve Kağıthane'deki Arıcılar arsası ihalesine giren Fuzul Grup, Tem Avrasya Konutları'ndan sonra İstanbul'da özellikle önemli lokasyonlarda proje geliştirmeyi planlıyor. Bu amaçla birçok büyük ihale için kollarını sıvayan grup, İstanbul'un merkezi lokasyonlarında dev projelere imza atmayı hedefliyor.

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Fuzul Grup, 2021'de de yatırımlarını sürdürecek
  • 01.02.2021 11:33

Fuzul Grup, 2021'de de yatırımlarını sürdürecek

Fuzul Grup Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Akbal, "Fuzul Grup'un 2020 cirosu öncek ...

Zigana Tüneli’nin yüzde 74'ü tamamlandı
  • 25.09.2020 10:34

Zigana Tüneli’nin yüzde 74'ü tamamlandı

Tamamlandığında dünyanın ikinci, Avrupa’nın ise en uzun çift tüplü karayolu tüne ...

Sivas’ta 6 ayda bin 14 daireye yapı ruhsatı verildi
  • 18.08.2020 16:33

Sivas’ta 6 ayda bin 14 daireye yapı ruhsatı verildi

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), 2020 yılının Ocak-Haziran aylarına ilişkin ‘Ya ...

Fuzul Grup, basınla bir araya geliyor
  • 24.09.2018 16:06

Fuzul Grup, basınla bir araya geliyor

Birçok markalı projeye imzalar atan Fuzul Grup, 26 Eylül Çarşamba günü basınla b ...

Mahmut Akbal: 'Yap-sat değil, yap-sabret!'
  • 31.01.2018 09:23

Mahmut Akbal: 'Yap-sat değil, yap-sabret!'

Fuzul Grup Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Akbal, “Artık sektörde yap-sat modeli y ...

Fuzul, yeni projelerle yoluna devam ediyor!
  • 10.11.2017 10:13

Fuzul, yeni projelerle yoluna devam ediyor!

Başakşehir'de hayata geçirdiği projelerle öne çıkan Fuzul Grup, önümüzdeki dönem ...