maritbet girişmaritbet
'Fuar, hem tanıtım hem prestij için geldiğimiz bir yer'

'Fuar, hem tanıtım hem prestij için geldiğimiz bir yer'

Tema İstanbul Genel Müdürü Aydın Ayçenk, Cityscape Global 2017'de ekibimize özel açıklamalar yaptı.

Gayrimenkul sektörünün önemli fuarlarından olan Cityscape Global 2017'de önemli açıklamalarda bulunan Tema İstanbul Genel Müdürü Aydın Ayçenk, yeni projeler hakkında bilgiler verdi. Fuara daha çok Türkiye'nin ve projelerin tanımı ve prestij odaklı katıldıklarını belirten Ayçenk, "Projeyi biliyorlar ve geliyorlar" dedi.  

YABANCILAR PROJEYİ BİLİYORLAR, GELİYORLAR

Aydın Ayçenk, “Her sene geleneksel hale geldi. Artaş İnşaat Dubai Cityscape'de stant açıyor. Biz de ortak firmalarımızdan olan Artaş İnşaat ile birlikte Tema İstanbul olarak buraya katılıyoruz. İyi oluyor. Biz biraz prestij için katılıyoruz. Çok fazla yabancıya satış dürtümüz yok. Bizim sitemiz içinde ilk etapta yaptığımız 3 bin 531 konutta 85-90 tane yabancı satışı var. Geri kalanı yerli müşterimize. Birinci önceliğimiz yabancı müşteri değil. Onlar da zaten bizi bulan müşteriler. Projeyi biliyorlar, görüyorlar. Büyük bir proje. Yabancı müşteri ile ilgili bizim çok büyük bir beklentimiz olmasa da projenin tanıtımı ve büyüklüğü açısından onlarla görüşüyoruz. Çünkü bizim 2.etap projelerimiz geliyor. 2. Etapta konutun haricinde ticari birimler de var. Dubai büyük bir piyasa ve büyük markaların da temsilciliklerinin olduğu bir ülke burası. Bu temsilciliklerle ticari iş birlikleri yapabilir miyiz, onlara projemizi anlatabilir miyiz, hem de Türkiye'deki gayrimenkul sektörünün geldiği noktaları belirtmek için güzel bir proje olduğunu düşünüyoruz. Hem kendimizi biraz daha tanıtmak istiyoruz hem de prestij için geldiğimiz bir yer burası” dedi.

ONLİNE TALEP TOPLUYORUZ

Tema İstanbul projesinin etapları hakkında bilgiler veren Ayçenk, “1. Etapta biz Tema İstanbul'un konut etabını 3 bin 531 daireyi yaptık, bir özel okul yaptık, özel okulun yanına da küçük bir ticari birim yapmıştık. Bunların işlemleri bitti. 1. Etapta 200-250 dairemiz kaldı. Bunların satışına devam ediyoruz. 2. Etap olarak planladığımızın yerin de 3 adımı var. 2. Etap 338 bin metrekare alana oturan eğlence parkı, alışveriş alanları, restoranlar, göletler, su oyunları ve envai çeşit oyuncakların olduğu bir proje. Onun yanında da buna terastan bakan, daha butik daha niş 2. Etap projemiz var. 350 daire gibi planlıyoruz bunu. Şu anda onun belediye aşamasındayız. Bu ay sonuna doğru bu işlemleri bitirir, ekim ortasına doğru da bir lansman yaparız. En fazla 10 katlı binalardan oluşuyor. 350 daire 10 bloktan oluşuyor. Karşılıklı komşuluk ilişkilerinin olduğu güzel bir proje oldu. Heyecanlı gidiyor. Online bir talep toplama durumumuz var şu anda. Başvuru sırasına göre SMS atıyoruz, telefon ediyoruz. İlk gelen ilk alır hizmeti veriyoruz. Müşterilerimiz arasında sürtüşme olmuyor bu şekilde. Bu dönemde bile grup şirketlerinin içerisinde en iyi satış yapan projelerimizden bir tanesi. Hem hemen teslim avantajı var hem de en büyük rakibi kendisi olacak. Onun için birbirlerini dengeleyecek tatlı bir rekabete sokmak istedik iki projeyi. Bu 2. Etabın içinde 3. olarak da bir özel okul projemiz var. 15 bin metrekare, 80-85 derslikli, ana okulu, orta okulu ve liseyi kapsayacak, bizim buradaki genç nüfusu mutlu edebilecek bir proje oluşturduk. Bunun ruhsatını aldık, inşaatına başladık. Firmalardan teklifleri topluyoruz. 3. Etaba da ilerleyen zamanlarda bakacağız” açıklamasında bulundu.

TEMA PARK'A GİRİŞ ÜCRETSİZ OLACAK   

Projenin eğlencenin yanı sıra sosyal sorumluluk projesi olarak dikkat çektiğini belireten Ayçenk “Tema Park'ı bölge parkı şekline getirelim, içeri girişi serbest tutalım, herkesin bildiği restoranlar olsun, bu eğlence alanlarını da kullanmak isteyenler, ücreti karşılığında kullansınlar. Böylece insanları bütünleştirici bir proje haline getirelim istedik. Dünyadaki projeyi Türkiye'ye getirdik, adapte ettik. Çok heyecanla beklediğimiz bir proje. Bizim bu projelerimiz 2030, 2040, 2050 hedefli. Engelli oyun alanları var. Engelli ve engelsiz çocukların bir arada eğlence yapabilecekleri oyun alanları oluşturmaya başladık. Bunun için de Amerika'da ve Avrupa'da çeşitli bu işlerin sosyal sorumluluklarını takip eden gruplarla bir araya geldik. Onlarla birlikte bu projeyi projelendiriyoruz. Çok değişik ve kapsamlı bir eğlence parkı projesinin içinde çalışıyoruz. Türkiye'ye ve İstanbul'a hayırlı uğurlu olacak diye söyleyebiliriz" dedi

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Süleyman Çetinsaya ''Tema İstanbul yüzde 592 prim yaptı''
  • 16.12.2021 11:59

Süleyman Çetinsaya ''Tema İstanbul yüzde 592 prim yaptı''

Artaş İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Çetinsaya, Tema İstanbul 2 ve Tema ...

Cityscape Dubai 2017 işte böyle geçti!
  • 14.09.2017 17:03

Cityscape Dubai 2017 işte böyle geçti!

Dubai'de düzenlenen Cityscape Global 2017 Fuarı'ndan çok özel görüntüler emlakta ...

"Tapuda yeni dönem başlıyor"
  • 13.09.2017 10:50

"Tapuda yeni dönem başlıyor"

Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, Dubai Cityscape 2017'de tapuda yeni ...

Bakan Özhaseki, yeni deprem yasasının detaylarını anlattı
  • 13.09.2017 10:49

Bakan Özhaseki, yeni deprem yasasının detaylarını anlattı

Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, Dubai Cityscape Fuarı'nda yeni depre ...

Özhaseki: Depremle ilgili yeni yasa geliyor
  • 12.09.2017 17:39

Özhaseki: Depremle ilgili yeni yasa geliyor

Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, olası depremle ilgili hazırladıkları ...

''Türkiye'den 160 bin yabancı gayrimenkul aldı''
  • 12.09.2017 17:38

''Türkiye'den 160 bin yabancı gayrimenkul aldı''

Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, Dubai Cityscape Global 2017'de öneml ...