maritbet girişmaritbet
Fourwinds Kuleleri'nin 4 yanı farklı manzaralara bakıyor!

Fourwinds Kuleleri'nin 4 yanı farklı manzaralara bakıyor!

Bu hafta yüksek blokta yaşamın lüksünü ispatlamaya aday bir projeye konuk olduk. Taş Yapı'nın son projelerinden, Fourvvinds Residence 49 katlı dört kuleden oluşuyor ve çok katlı bir blokta konut fonksiyonu için lüksün altını çiziyor

Bağdat Caddesi'nin üzerinde kolaylıkla ulaşabildiğiniz dört kule Anadolu yakasının en pahalı konut bölgelerinden birinde inşa ediliyor. Kulelerin Anadolu yakasının siluetinde yarattığı değişimi Avrupa yakasından gözlemlemek mümkün. Proje bulunduğu bölgedeki konut dokusuna taban tabana zıt, zemin üzerinde 45 kat ile yaklaşık 170 metre yukarı çıkan (zemin altı 4-5 kat ile toplam 49 katı bulan), mimarisiyle New York'lu, manzarasıyla İstanbul'un efendisi bir proje. Düşey bloklarda yaşamı empoze eden tüm projelerde yatay blok yaparak da projesini çeşitlendiren yaklaşımlara inat sadece yükselmeyi hedefleyen, dominant hatta ileride "land mark" olabilecek bir mimariye sahip...
 
'ALINIP SATILAN BİR META DEĞİL KONUT ÜRETİYORUZ'
 
ALTI ÖRNEK DAİRE DAYANIKLI VE ŞIK MALZEMELERLE İŞLENMİŞ

 
Tüm örnek dairelerde malzeme seçimleri çok dayanıklı, şık ve estetik. Kaliteli konut üretmenin püf noktaları konusunda çok emek sarf ettiğini belirten Taşyapı Yönetim Kurulu Başkanı Emrullah Turanlı, örnek dairelerle bizzat ilgileniyor. 
 
BU KULELER NEDEN FARKLI?
 
Bu tartışmaya girmeden, şayet bu denli önemli bir noktada yüksek blokta bir eviniz olsa neleri istersiniz sorusunun cevabını arar isek, lüksün tanımına giren mimari yaklaşımlarıyla Fourvvinds Kuleleri'nin benzerlerinden farklı olduğunu söyleyebiliriz.
 
Hemen tüm projelerde en iyi arayışı vardır. Ancak Fourwinds'te başka bir bakış açısı daha var. Bu bakış açısı "consepf'te net belirlenmiş. Anlatmak istediğim malzemeden de, dekorasyonun renginden de seçilen mobilyadan da bağımsız bir mekân anlayışı. Bu 38. kattaki salonunuzda orta ölçekli bir nişan töreni yaparken içeride yeni doğan bebeğinizin bakıcı ile huzur içinde uyuduğunu bilmeniz gibi bir duygu. Bu 40. katta muhteşem bir parti verirken, çocuğunuzun ders çalışabileceğini bilmenizin konforu. Bu 43. katta, full kat, full manzara ile, "Şeytanın Avukatı" filmindeki gökdelenin tepesinde yer alan o meşhur ofisin içindeymişsiniz hissini yaşamak gibi bir şey. Yani mekânı mekân yapan özellikler konseptte çok iyi tanımlanmış, dekorasyon da bu tanımı hakkıyla desteklemiş.

Teknolojik, net, pürüzsüz dokular ile zor olan basit ama zengin bir dekorasyonla sunulmuş. Modern ama geleneklere bağlı.Taş Yapı, kısa vadede çıkacak değil, kulede yaşayacak aile arıyor Proje şu anda talepleri ve gelen teklifleri değerlendiriyor. Satış rakamlarının Eylül 2012'de açıklanacağını belirten Emrullah Turanlı, özellikle bu projede çok seçici olduklarını ifade ediyor. Çünkü oturulmayan, boş kalan veya kısa vadede el değiştirecek konutlar değil, A ve A plus müşteriye yönelik oturumluk konutlar ürettiklerini, kulelerin işletim sürecinde de bu yaklaşımın önemli olacağını vurguluyor. Bu nedenle ışıklarının yarısından fazlası yanmayan, karanlıklara gömülü kuleler değil, gece gündüz yaşayacak konutlar ile ışıl ışıl bloklar hayal ediliyor. Bağdat Caddesi'nde akan yaşam gibi Fourwinds'in de yaşayan bir organizma olması isteniyor. 
 
Esin Tümer / Habertürk

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Deniz salyası Anadolu Yakası'nda bazı bölgelerde görülmeye devam ediyor
  • 07.06.2021 17:29

Deniz salyası Anadolu Yakası'nda bazı bölgelerde görülmeye devam ediyor

Marmara Denizi kıyılarını kaplayan ve halk arasında "deniz salyası" olarak da bi ...

EMRULLAH TURANLI RÖPORTAJ
  • 15.12.2011 09:43

EMRULLAH TURANLI RÖPORTAJ

Taşyapı Yönetim Kurulu Başkanı Emrullah Turanlı ile söyleşi... ...

İstanbulluların tercihi Avrupa Yakası oldu
  • 06.01.2021 07:00

İstanbulluların tercihi Avrupa Yakası oldu

Turyap ve Turk Emlak Haber Ajansı iş birliği ile yapılan ankete göre İstanbullu ...

Bakan Karaismailoğlu, Formula 1 pistini inceledi
  • 07.11.2020 12:00

Bakan Karaismailoğlu, Formula 1 pistini inceledi

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, Formula 1 öncesi İntercity Form ...

Avrupa Konutları Yamanevler'de daireler 910 bin TL'den başlıyor!
  • 03.12.2018 16:53

Avrupa Konutları Yamanevler'de daireler 910 bin TL'den başlıyor!

Artaş İnşaat'ın Anadolu Yakası’ndaki ilk konut projesi olan Avrupa Konutları Yam ...

Sinpaş Time Finans Şehir'de daireler 442 bin TL'den satışta
  • 23.11.2018 17:18

Sinpaş Time Finans Şehir'de daireler 442 bin TL'den satışta

Sinpaş tarafından hayata geçirilecek olan Sinpaş Time Finans Şehir projesi Sinpa ...