maritbet girişmaritbet
Four Winds Anadolu Yakası'nı uçuracak!

Four Winds Anadolu Yakası'nı uçuracak!

İstanbul'un Anadolu yakası art arda yapılan yatırımlarla lüksün yeni merkezi olma yolunda ilerliyor. Konuttan villaya rezidansdan otele birçok proje 2012'de tamamlanacak

 

İstanbul'un Anadolu yakası art arda yapılan yatırımlarla lüksün yeni merkezi olma yolunda ilerliyor. Konuttan villaya rezidansdan otele birçok proje 2012'de tamamlanacak. Taşyapı İnşaat'ta bölgede 420 konutluk Four Winds projesine başladı

İstanbul'da lüksün merkezi Anadolu yakasına kayıyor. Şehrizar Konakları, Akasya Acıbadem derken şimdi de Taşyapı, İstanbul Meteoroloji Bölge Müdürlüğü arazisi üzerine Four Winds projesini inşa ediyor. 49 katlı 4 bloktan oluşan projede, toplam 420 konut olacak. Biz de bu hafta Taşyapı'nın sahibi Emrullah Turanlı ile bir araya gelip projelerini ve sektörü konuştuk... Rize'nin İkizdere Köyü'nde doğmuş Turanlı. 1977'de İstanbul'a gelmiş. Güvendiği bir büyüğünün yanında Tahtakale'de ticaret yapmaya başlamış. Daha sonra kendi dükkanını açmış. Pazarlama yapmak için Anadolu'yu karış karış dolaşmış. 1 milyon marklık sipariş toplamış. 1985'te Taşyapı İnşaat'ı kurmuş. Bugün yurtiçi ve yurtdışında 7 milyar dolarlık proje yürütüyor. 2005'te Maslak'ta 'Mashattan' projesiyle büyük ilgi toplayan işadamının, 3 bin 184 konutluk bu projesi, sonrakilere de ışık tuttu. Şirket son 10 yılda yaklaşık 7 bin lüks konutluk portföy yarattı. Anadolu yakasındaki Four Winds dışında şirketin Seyrantepe ve Altunizade de yeni projeleri var.

EN BÜYÜK ŞEHİR İÇİ OTELİ

Seyrantepe projesinde konutun yanı sıra rezidans, ofis ve bir de otel blokları yer alacak. Lükste sınırların zorlanacağı karma proje, yaklaşık 200 bin metrekarelik arsa üzerinde inşa edilecek. Turizm sektörüne de iyice ısınan Taşyapı, eski TIR garajı olarak bilinen Koşuyolu'ndaki arazi üzerine Türkiye'nin en büyük şehir içi otelini yapacak. Turanlı "Müşteri benim otelimden çıkınca adam 5 dakikada Taksim'e gidecek. Marmaray bağlantısı var. Havaalanından metroyla 15 dakika, sonra otele gelibilecek. 250 milyon euroluk bir yatırım. 600 odalı bir otel olacak" diyor.

 Devam eden projeleriniz nedir?

Devam eden ve kızakta olan projelerimiz var. Bürokrasi işlerini halletmeye çalışıyoruz. Geliştirdiğimiz projelerin üzerine inşaat yapıp pazarlıyoruz. Four Winds gelişen Anadolu yakasında çok güzel bir proje. 7 yıldır uğraşıyoruz. İşgal, gecekondu yok düşünün. Bu bile o kadar sürdü. Anadolu yakası lüks konutların yer aldığı bir bölge oldu. Seyrantepe'de projesi de otel, ofis ve konuttan oluşuyor. 35-40-60 kat şeklinde. 3'üncü projemiz ise Selçuk Ecza deposuna bağlı eski STFA'nın genel müdürlüğünün yeri, Altunizade... Toplam 28 arazimiz var. 5-6 tanesi bu dönemde çözülüyor.

 Neden ve hangi bürokrasiden rahatsızsınız?

100'den fazla gecekondu yıktığımız Seyrantepe'de kenarda köşede birkaç tane kaldı. Bize ait olmayan bir gecekonduyu korumak için duvar yapıyoruz. Gecekondunun değeri 30 bin dolar. Onu korumak için 6 milyon dolar para harcıyoruz. Kim diyorsa Türkiye'de hukuk yok, yalan söylüyor. 200 milyon dolarlık yatırım yapacağım. Hukuk olmasa yıkardım. Şimdi zarar gelmesin diye uğraşıyorum.

"İşsizlik var" diyen, koca bir yalan söylüyor

Emrullah Turanlı, hükümetin bugüne kadar Türkiye'yi güzel bir noktaya getirdiğini, ülkeyi dünyanın içine girdiği krize sokmadığını vurguluyor ve şöyle devam ediyor: "Arap Yarımadası, Amerika ve Asya'da durumlar belli. Afrika'nın durumunu biliyoruz. Bunların içinde elle tutulur, güvenilir küçücük yer ise Türkiye.." "Türkiye'de yüzde 15 işsizlik var" sözlerini duyduğunda sinir küpü olduğunu belirten Turanlı, şözlerini şöyle sürdürüyor: "Bunu diyenin aklından zoru var. Türkiye'de iş bilmezlik var. Her sektör insan arıyor. İnşaat sektörü inanılmaz derece eleman arıyor. Türkiye'de piyasa iş bilmez adamlarla dolu. Otelde temizlik elemanı bin 200 lira maaş alıyor. Yemesi, içmesi, servisi bizden ama bulamıyoruz. Düşünün otelde çarşafları toplayıp makineye yollayacak insan bulamıyoruz. Ekonominin daha iyi olması için elde fırsat var, güçlü bir iktidar var."

'Mütekabiliyet döviz getirir'

Ünlü işadamı Mütekabiliyet Yasası'nı Türkiye'nin yapabileceği en güzel kanunlardan biri olarak gördüğünü söylüyor. "Yabancılar buradan alacağı daireyi sırtına alıp kendi ülkesine götürmeyecek" diyen Turanlı, yurtdışından gelen müşterilerin sadece daire almakla kalmayıp ekonominin tamamına para aktaracağını ifade ediyor. Turanlı, "Bu kişiler çarşı-pazarda da para harcayıp döviz bırakacak. Bence çok güzel bir yasa" şeklinde konuşuyor.

Sinan Özedincik-Sabah

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Four Winds projesinin ayrıntılarını Emrullah Turanlı anlatıyor!
  • 27.08.2012 16:51

Four Winds projesinin ayrıntılarını Emrullah Turanlı anlatıyor!

Taşyapı Yönetim Kurulu Başkanı Emrullah Turanlı, Four Winds projesinin ayrıntıla ...

Four Winds Residence görücüye çıktı!
  • 08.06.2012 19:04

Four Winds Residence görücüye çıktı!

Taşyapı tarafından Kadıköy'de gerçekleştirilen Four Winds Residence projesinin t ...

EMRULLAH TURANLI RÖPORTAJ
  • 15.12.2011 09:43

EMRULLAH TURANLI RÖPORTAJ

Taşyapı Yönetim Kurulu Başkanı Emrullah Turanlı ile söyleşi... ...

Four Winds projesi nerede? Projenin son durumu ne?
  • 18.02.2013 14:42

Four Winds projesi nerede? Projenin son durumu ne?

Taşyapı tarafından inşa edilen Four Winds projesinin helikopter görüntüleri emla ...

Emrullah Turanlı’nın acı günü
  • 09.04.2017 09:50

Emrullah Turanlı’nın acı günü

Taşyapı Yönetim Kurulu Başkanı Emrullah Turanlı’nın annesi Fazliye Turanlı vefat ...

Yeni Ercan Havalimanı, KKTC'yi uçuracak!
  • 17.12.2016 09:24

Yeni Ercan Havalimanı, KKTC'yi uçuracak!

Taşyapı, Kıbrıs'taki Ercan Havalimanı'nın işletmesini aldıktan sonra yeni havali ...