maritbet girişmaritbet
Folkart'tan 6 projeye 700 milyon lira!

Folkart'tan 6 projeye 700 milyon lira!

İzmirli Folkart, Eylül ayında başlayacağı projelerle birlikte 6 projeye toplam 700 milyon lira yatırım yapmış olacak.

İstanbul'dan ulaşımın, yeni otoyol projesiyle 3.5 saate inmesi İzmir'e ve ‘yazlık ilçelerine' yatırımı adeta patlattı. Folkart Yapı, Çeşme'de inşaatını sürdürdüğü iki projesinin satışına başlarken, eylülde de dört yeni projeye start vereceğini açıkladı. Firma, 6 proje için 700 milyon liralık yatırım yapacak.

İzmirli Folkart İnşaat, Çeşme'de 9 ayda inşaatını tamamlayacağı Folkart Blu ve Folkart Hills projelerinin satışına başladı. Folkart Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Mesut Sancak, Çeşme'de dört arsaları daha bulunduğunu ve onlarda da eylül ayında inşaata başlayacaklarını açıkladı. Sancak, “Bu 6 proje için toplam 700 milyon liralık yatırım yapacağız. Bize göre Çeşme, 10 yıl içinde dünya markası bir tatil beldesi olacak. Toskana, St. Tropez, Cannes gibi yerlerden çok daha güzel ve kıymetli bir şehir ortaya çıkacak” dedi. Dün satışa sunulan, Folkart Blu ve Folkart Hills projeleri için 250 milyon TL'lik yatırım yapılacağını belirten Mesut Sancak, şöyle konuştu: “Bu iki projemiz 2017 yılı yaz başı bitirilecek. Projelerimiz Fenerburnu ve Paşalimanı'nda kendi plajı ve iskelesi olan projeler. 330 bin Euro'dan başlayan fiyatlarla satışa başladık. İzmir-İstanbul Otoyolu tamamlanınca, İstanbul'dan öğlen yola çıktığınızda, akşam yemeğini gün batımı eşliğinde Çeşme'de yiyeceksiniz. Bu otoyol üzerinde bulunan Kocaeli, Bursa, Balıkesir gibi kentler de Çeşme'yi yeniden keşfedecek.”Mesut Sancak, Başbakan Binali Yıldırım'ın İzmir Milletvekili olmasının da İzmir ve çevresi için büyük şans olduğunu belirterek, “Sayın Başbakanımızın Alaçatı'ya butik havalimanı yapma sözü var. Bu sözü Bakanlığı sırasında verdi. Şimdi de Başbakan olarak mutlaka tutacaktır. Bu gerçekleştiğinde Çeşme kapısını tüm dünyaya da sonuna kadar açacak” diye konuştu. Sancak, Çeşme'de gayrimenkul fiyatlarının üç yıl içinde üçe katlanabileceğini ileri sürdü.

MÜŞTERİYE SORUYORUZ

Folkart Blu, Büyük Liman Koyu'nda yaklaşık 7 dönümlük arsa üzerine 83 adet süit olarak inşa ediliyor. Folkart Hills ise Fenerburnu Mevkii'nde yaklaşık 14 dönüm arsaya 70 suit olarak yapılıyor. Her iki projede de termal su mevcut. Projelerin mimarı Durmuş Dilekci, “Çeşme gibi çok özel ve kıymetli bir yerde ayrı bir sorumluluğumuz olduğunu düşünüyoruz. Basmakalıp mimariye meydan okuyoruz” derken, Folkart Genel Müdürü Metin Sancak da projelere başlamadan önce 100 bin kişilik potansiyel müşteri kitlesinin ‘beklentilerini' aldıklarını anlattı. Proje Satış Müdürü Hüseyin Bayülken ise projelerde sadece üç ay değil 12 aylık yaşam imkanı ve alanı planladıklarını belirterek, Folkart Hills'de metrekare fiyatın 2.800 Euro, Folkart Blu'da 3.750 Euro olduğunu açıkladı.

BİR RUS YATIRIMCI 7 YILDIR BEKLİYOR

Folkart Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Mesut Sancak, Çeşme'de imarlı arsa sıkıntısı olduğunu belirterek, bir Rus yatırımcının bölgede 110 dönüm yer aldığını ancak ‘yedi yıldızlı' projesi için yedi yıldır beklediğini söyledi. Sancak, Çeşme'de Kuşadası'nda yaşanan yanlış yapılaşmanın olmaması gerektiğini ancak, Çeşme'ye yakışır yeni projelerin de önünün açılması gerektiğini vurguladı.

5 YILDA EN BÜYÜK ‘İNŞAATÇI' OLURUZ

Folkart Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Mesut Sancak, İzmir'den çıkan inşaat şirketi olarak önümüzdeki beş yılda Türkiye'nin en büyük inşaat şirketi olmayı hedeflediklerini belirterek, “Şu anda İzmir ve çevresinde 10 devam eden projemiz var ve bunların toplam yatırım tutarı 3 milyar liraya yakın. Basmane Çukuru projemiz Avrupa'nın en önemli projesi olacak. Tek başına 800 milyon liralık yatırım değeri var. Dünyanın en önemli üç mimari ofisi bu proje için yarışıyor. Yüksekliği 260 metre olacak” dedi.

BAŞBAKANIMIZ SÖZÜNÜ TUTAR

Mesut Sancak, Başbakan Binali Yıldırım'ın İzmirlilere 35'i büyük, irili ufaklı 1400 proje sözü bulunduğunu da hatırlatarak, “Sayın Başbakan İzmir'de belediyeyi almak için herhalde bu sözlerini tutacaktır. İzmirlilerin de beklentisi bu noktada yüksek” diye konuştu.

Hürriyet

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Folkart, 'Nefes' ile İstanbul'a çıkarma yapıyor!
  • 21.10.2021 09:21

Folkart, 'Nefes' ile İstanbul'a çıkarma yapıyor!

Yapı sektöründe Türkiye’nin öncü ve lider şirketi Folkart, artık İstanbul’da. Şi ...

Mesut Sancak Folkart Vega'yı anlatıyor
  • 13.10.2018 15:13

Mesut Sancak Folkart Vega'yı anlatıyor

Folkart Yönetim Kurulu Başkanı Mesut Sancak, İzmir'de gerçekleştirdikleri yeni p ...

Mesut Sancak, Folkart Incity projesini anlatıyor!
  • 18.05.2017 12:46

Mesut Sancak, Folkart Incity projesini anlatıyor!

Folkart Yönetim Kurulu Başkanı Mesut Sancak, İzmir'deki Folkart Incity projesini ...

Folkart Boyalık Çeşme'de yaşam başladı
  • 21.06.2021 11:33

Folkart Boyalık Çeşme'de yaşam başladı

Folkart, Türkiye ve dünyanın gözde tatil destinasyonlarından Çeşme’de bir projes ...

Folkart Country Urla projesi büyük ilgi görüyor!
  • 31.05.2021 10:28

Folkart Country Urla projesi büyük ilgi görüyor!

Folkart’ın, 15. kuruluş yılında kamuoyuna yeni sunmaya hazırlandığı Folkart Coun ...