maritbet girişmaritbet
Fikirtepe, İstanbul’un en prestijli bölgelerinden olacak

Fikirtepe, İstanbul’un en prestijli bölgelerinden olacak

Fikirtepe’de devam eden inşaat çalışmaları hakkında bilgiler veren Şemsettin Aydın, bölgede adaların yüzde 70'inin 2017'de bitmiş olacağını belirtti.

Baysaş İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Şemsettin Aydın, Baysaş İnşaat'ın Fikirtepe projesi İstanbul 216 ile ilgili bilgiler vererek sektör değerlendirmesinde bulundu.  

160 milyon dolarlık yatırım değeri

İstanbul 216 projemiz iki etaptan oluşuyor. Toplam 5 bloktan oluşan projemizin ilk etabında 541 konut ve 12 adet ticari alan, ikinci etabında ise 580 konut yer alıyor. Proje tamamlandığında ortalama 4-5 bin kişilik bir yaşam alanı oluşacak. 1+1'den 3+1'e kadar farklı konut tiplerinin yer aldığı projede; daire alanları 52 ila 168 metrekare arasında değişiyor. Fiyatların 350 bin TL ila 1 milyon 300 bin TL arasında değişkenlik gösterdiği projenin ilk etabında yaşam Aralık 2016'da başlayacak. 2018 yılında da ikinci etabı teslim edeceğiz. İstanbul 216'nın sosyal olanakları arasında yüzme havuzu, güvenlik, otopark, fitness, sauna, çocuk oyun alanları, yürüyüş parkurları ve spor alanları yer alıyor ve bu alanlar projenin toplamda yüzde 80'ini oluşturuyor. Site yönetimini iki yıl kendimiz üstleneceğiz. Ortak alanların bazı bölümlerini kiraya vererek aidatları minimize etmeyi planlıyoruz. Ticari alanların satışı için de görüşmelere devam ediyoruz. Yaklaşık 160 milyon dolar toplam yatırım değeri olan projemizi kendi finansmanımız, banka kredileri ve satışlardan karşılıyoruz.

Projeye şu ana kadar kimler ilgi gösterdi? Hangi konut tipleri daha hızlı satılıyor?

Tüm konut tiplerimiz eşit oranda ilgi gördü. Birinci etabın büyük bölümünde satışları tamamladık. İkinci etapta ise yaklaşık yüzde 30 talep topladık. A ve B gelir grubuna hitap eden projemize doktorlar, bilişim uzmanları, mühendisler ve mimarlardan yoğun bir talep geldi.

İlk alanlar çok karlı çıktı 

Dairelerin metrekaresini ortalama 5 bin TL'den lansmana özel satışa çıkarmıştık. Şu an ki metrekare fiyatı ortalama 7 bin 500 – 8 bin TL. Durgunluk döneminde bile satışlarımız artarak devam etti. İlk alanlar çok karlı çıktılar.

Fikirtepe sanatçıların yaşadığı bir yer olacak

AYDIN: Toplam 57 ada bulunan Fikirtepe'de, adaların 24'ü çözüldü. Ruhsat alan 14 firma, projelerini devam ettiriyor. Ruhsat alma aşamasında olan 10 firma var. Yüzde 40'ından fazlası çözülmüş oldu. Adaların yüzde 70'i 2017 yılında bitmiş olur. Yaklaşık 4-5 firmanın projesinde yaşam bu yıl başlayacak. Kentsel dönüşümün başlarında bir huzursuzluk vardı. Devletin desteği ve Türkiye'nin ilk planlı kentsel dönüşümünü gerçekleştiren 20 inşaat firmasının oluşturduğu Fikirtepe Platformu sayesinde işler iyiye gidiyor. Platform, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ve İstanbul Büyükşehir Belediyesi ile ilgili işlerin organize edilmesine büyük katkı sağlıyor. Metrekare fiyat ortalamasının gerçek değerinin 12 bin TL olması gerektiğini düşünüyoruz ancak bölgede şuan 7-8 bin TL. Ancak bundan dört yıl sonra Fikirtepe'de metrekare fiyatları dolarla ölçülür olacak. Lokasyon açısından büyük avantaj sağlayan bölgeye önümüzdeki dönemlerde sanatçıların da ilgi göstereceğini düşünüyorum.  O zaman fiyatlarda da artış olacak ve metrekaresi 10 bin dolardan başlayacak. Fikirtepe, İstanbul'un en prestijli bölgeleri arasında gösterilecek. 

Örnek gösterilen bir firma olduk 

Asla pişman olmadık. Aksine Fikirtepe, firmamıza büyük katkı sağladı. İstanbul'da özel bir bölgede proje gerçekleştirdiğimiz için bilinirliliğimiz arttı. Bu bölgede örnek gösterilen bir firma olduk. Yerinde dönüşüm olan bir bölgede herkesle anlaşmak, ortak noktada buluşmak çok zor. İnsanlarla ilişkilerinizin çok iyi olması gerekiyor. Biz bu konuda çok iyi iş çıkardık. Projede birinci etapta yüzde 55-45, ikinci etapta ise yüzde 52-48 oranında arsa sahipleriyle anlaşmamız var. 

B planımız hazır 

2016 inşaat sektörü açısından inişli çıkışlı bir yıl olacak. Zor dönemlerde bile konut sattığımız için bu dönemlerde zorlanacağımızı düşünmüyorum. Ancak B planımız hazır. Gayrimenkul sektörü için balon söz konusu değil. Parası olan kişiler ülkemizde gayrimenkule yatırım yapmaktan vazgeçmiyor. Yabancı yatırımcıların da Anadolu Yakası'na olan yoğun ilgisi fiyatların artmasını sağlıyor. Önümüzdeki dönemde konut fiyatları inşaat maliyetlerinin artmasına paralel olarak yaklaşık yüzde 20 artacak.

Yorum Yaz

Benzer Haberler

İstanbul 216 projesinin 2. etabı satışa çıkarıldı
  • 30.04.2016 14:41

İstanbul 216 projesinin 2. etabı satışa çıkarıldı

Baysaş İnşaat'ın Fikirtepe'de hayata geçirdiği İstanbul 216 projesinin 2. etap s ...

Şemsettin Aydın ve Ali Nuhoğlu, Emlak Hakkında Herşey'de!
  • 15.12.2014 14:53

Şemsettin Aydın ve Ali Nuhoğlu, Emlak Hakkında Herşey'de!

Gayrimenkul Uzmanı Yavuz Karaman'ın her hafta yer aldığı Emlak Hakkında Herşey p ...

İstanbul 216 projesinin çok özel maket videosu yayında!
  • 29.10.2014 13:06

İstanbul 216 projesinin çok özel maket videosu yayında!

Baysaş İnşaat'ın Fikirtepe'deki projesi tanıtıldı. Projenin maket videosu emlakt ...

Ünlü mimar Fikirtepe'deki o projeyi anlatıyor!
  • 29.10.2014 13:03

Ünlü mimar Fikirtepe'deki o projeyi anlatıyor!

Deniz Çağlar Duman, İstanbul 216 projesinin detaylarını emlaktasondakika.com Hab ...

Şemsettin Aydın Fikirtepe'nin emsalini değerlendiriyor!
  • 29.08.2013 13:20

Şemsettin Aydın Fikirtepe'nin emsalini değerlendiriyor!

Baysaş İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Şemsettin Aydın, Fikirtepe'nin yeni emsal d ...

'Fikirtepe tamamlanmadan yeni proje yok'
  • 17.09.2016 11:03

'Fikirtepe tamamlanmadan yeni proje yok'

Fikirtepe’deki firmalar, Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki’nin bölgeyi ...