maritbet girişmaritbet
Faizsiz konut edindirme sistemi nedir, riskli mi?

Faizsiz konut edindirme sistemi nedir, riskli mi?

Faizsiz konut edindirme sistemiyle tasarruf finansman şirketlerinin sayısı artıyor. Kullancıların, mutlaka yaşanan sorunları araştırması gerekiyor.

Faizsiz konut edindirme sistemi özellikle son dönemde sayısı hızla artan firmalar sayesinde negatif bir algı oluşturuyor. Uzun yıllardır faaliyet gösteren firmalar olsa da yeni markalar, uzun zamandır faaliyet gösterenleri baltalıyor. Devlet, duruma müdahale etti ve bu sistemi yasalaştırmak için düğmeye bastı, konu TBMM'de görüşüldü. Burada en önemli nokta şirketlere en az 100 milyon TL sermaye şartı getirilmesi oldu.

Markalı konut projelerini olumsuz etkiliyor

Her geçen gün yeni bir firma, faizsiz konut ve araba edindirme sistemi için piyasaya giriyor. Mega yatırımlar yapan markalı konut projeleri de bu durumdan olumsuz etkileniyor. Milyarlarca lira yatırım yapan firmalar, bankalarla anlaşıp belli bir yükün altına girerek konut kredisi anlaşması yapıyor ve müşterilerine özel oranlardan kredi kullandırıyor. Ya da güncel konut kredisi faizlerine bakınca neredeyse hiç satış gerçekleştiremiyor. Buna karşın faizsiz konut edindirme sistemi finansman modeli ile satışların yükseldiği görülüyor. Bu durum, satış bekleyen markalı konut projelerini olumsuz etkiliyor.

Giriş kolay, çıkış çok zor

Bir de faizsiz konut edindirme sisteminin riskleri mevcut. Müşteriler, her ne kadar sisteme giriş yaparken şatafatlı cümleler kullanılarak ikna edilse de sonrasında büyük problemler çıkabiliyor. Şikayet sitelerinde, faizsiz konut ve araba edindirme sistemiyle çalışan firmaların çok sayıda şikayeti bulunuyor. Genelde tüketiciler, girerken bahsedilen gibi çıkmanın kolay olmadığı yönünde şikayette bulunuyor. Bunu en büyük firmalar yapıyorken, yeni giren finansman şirketlerine güvenmek büyük bir risk teşkil ediyor. Bu markaların reklamlarında mutlu insanlar yansıtılsa da, ev almanın en doğru yolu yine banka olarak gözüküyor.

Şikayetlerin araştırılması gerekiyor

Faizsiz konut edindirme sistemiyle faaliyet gösteren firmalarla anlaşma yapmadan önce tüketicilerin mutlaka şirketleri araştırması gerekiyor. Bununla birlikte yaşanan aksaklıkları deneyimlemek adına mutlaka şikayetleri okumaları gerekiyor.

Faizsiz konut edindirme sistemiyle çalışan firmalar

Birevim, Birikimevim, Eminevim, Yenievim, Morevim, Katılımevim, Tasarruf, İmece, Fuzulev, Finansevim şimdilik bu formatta faaliyet gösteren şirketler olarak gözüküyor. Yatırımcılar, mutlaka bu sisteme dahil olacaksa online siteler üzerinden şikayetleri incelemesi gerekiyor.

Yorum Yaz

Benzer Haberler

İşte faizsiz konut sistemiyle ilgili tüm detaylar!
  • 01.04.2021 10:30

İşte faizsiz konut sistemiyle ilgili tüm detaylar!

BDDK, faizsiz konut ve otomobil edindirme sistemiyle ilgili tüm soruları yanıtla ...

Faizsiz konut edindirme sistemi nedir, riskli mi?
  • 22.02.2021 11:04

Faizsiz konut edindirme sistemi nedir, riskli mi?

Faizsiz konut edindirme sistemiyle tasarruf finansman şirketlerinin sayısı artıy ...

Faizsiz konut edindirme sistemi yasalaşıyor
  • 09.02.2021 10:14

Faizsiz konut edindirme sistemi yasalaşıyor

Faizsiz ev ve otomobil şirketlerinin sayısının son dönemde artması, şikâyetlerin ...

Karakurt HES Barajı 346 milyon kilovatsaat elektrik üretecek
  • 24.10.2020 13:26

Karakurt HES Barajı 346 milyon kilovatsaat elektrik üretecek

Kars'ın Sarıkamış ilçesinde, Aras Nehri üzerinde kurulan Karakurt HES Barajı'nda ...

Eminevim, yaz sezonunda 925 milyon TL'lik teslimat yaptı
  • 17.09.2020 12:01

Eminevim, yaz sezonunda 925 milyon TL'lik teslimat yaptı

Faizsiz Elbirliği Sistemi ile hizmet veren Eminevim, yaz sezonunu kapsayan üç ay ...