maritbet girişmaritbet
Eylül ayında 7,2 milyar liralık 13 yeni proje açıklandı!

Eylül ayında 7,2 milyar liralık 13 yeni proje açıklandı!

Değeri 7 milyar 247 milyon lira olan 13 yeni projenin lansmanı eylül ayında yapıldı, sektör canlandı, piyasalar şahlandı.

Gayrimenkul ve inşaat sektörünün dört gözle beklediği Eylül ayının geride kaldı. Sezonun açılması anlamında gelen eylülde yeni yatırımlar birbiri ardında görücüye çıktı. Bir anlamda bu dönemle birlikte sektör hareketlendi, talepler çoğaldı ve satışlar arttı. Eylül ayı içerisinde lansmanı yapılan 13 proje toplamda 7 milyar 247 milyon liralık yatırım büyüklüğüne sahip.

Yeni projelerin kampanyaya çıkmasıyla birlikte televizyon ve radyolarda projelerin reklamlarını yeniden duymaya başladık. Kendisi dışında 200'e yakın alt sektöre iş sağlayan inşaat ve gayrimenkul alanı aslında ekonomi için neden bu kadar önemli olduğunu bir kez daha gösteriyor.

Kentsel dönüşümle birlikte genç nüfusun fazlalığı, konuta olan ihtiyacı her geçen gün artırıyor. Bu kapsamda Türkiye genelinde her yıl 600 bin ile 700 bin arasında yeni konuta ihtiyaç olduğu belirtiliyor. Özellikle deprem gerçeğiyle yüz yüze olan Türkiye, bu anlamda önümüzdeki yıllarda hareketli dönemler yaşamaya devam edecek.

Eylül ayı içerisinde dev firmaların lansmanını gerçekleştirdiği projeler şöyle;

Vadikoru

İnvest İnşaat tarafından hayata geçirilmekte olan Vadikoru projesi 200 milyon liralık yatırımla inşa ediliyor. Ayazağa bölgesinin çehresini değiştirecek yatırımlar arasına giren Vadikoru, konut alıcıları tarafından yoğun ilgi görüyor.

Bulvar Atakent

Maksem-Oğuzkaan ortaklığıyla Halkalı-Atakent aksının en değerli arsası üzerinde inşa edilen Bulvar Atakent, 250 milyon liralık yatırım büyüklüğüne sahip. Konumu ve geniş yeşil alanlarıyla öne çıkan projede konut satışları tüm hızıyla devam ediyor.

Meydan Ardıçlı

Özyurtlar-Bahaş Holding ortaklığıyla Esenyurt'ta, Doğan Araslı Caddesi üzerinde inşa edilen Meydan Ardıçlı, 545 milyon liralık yatırım büyüklüğüne sahip. Bölgenin en önemli projeleri arasına giren Meydan Ardıçlı, cazip ödeme kolaylıklarıyla satışlarına tüm hızıyla devam ediyor.

Sinpaş Gökorman

Sinpaş GYO'nun Anadolu Yakası'ndaki 18'inci projesi olan Gökorman, 330 milyon liralık yatırımla yükseliyor. 1+1 ile 4+1 arasında değişen dairelerin yer aldığı projede lansmana özel yüzde 10 indirim, yüzde 5 peşinat ve 60 ay sıfır faiz imkanı sunuluyor.

3. İstanbul Grand Rezidans

Başakşehir'deki 3. İstanbul projesinin en önemli bölümlerinden birisi olan Grand Rezidans bölümü, 80 milyon liralık yatırım büyüklüğüyle inşa ediliyor. Lansman dönemine özel cazip ödeme seçeneklerinin sunulduğu proje, 3. Havalimanı ve Yavuz Sultan Selim Köprüsü bağlantı yollarına yakınlığıyla dikkat çekiyor.

Propa Vista

Propa İnşaat'ın Kartal'da inşa ettiği ve lansman öncesi yüzde 65 satışını gerçekleştirdiği Propa Vista projesi, 170 milyon liralık yatırım büyüklüğüyle hayata geçiriliyor.

Teknik Yapı-Halk GYO İzmir Projesi

Teknik Yapı ile Halk GYO, 1 milyar 672 milyon liralık İzmir Konak projesinde ortak olduklarını açıkladı. Tasarım süreci devam eden proje, Emlak Konut GYO'nun arsası üzerinde inşa edilecek. İki dev firma, bu proje için yaptıklarını güç birliğini yaptıkları toplantıyla duyurdu.

Sinpaş Finans Şehir

2 milyar 350 milyon liralık yatırım büyüklüğüyle öne çıkan Sinpaş Finans Şehir projesinde 2 bin 750 konut yer alıyor. İçerisinde 36 bin 500 metrekarelik şehir parkının yer alacağı Finans Şehir, İstanbul Finans Merkezi ve yapımına başlanan metro hattının hemen yakınında yükseliyor.

Ömür İstanbul

Esenler'de 140 milyon liralık yatırım büyüklüğüyle hayata geçirilen Ömür İstanbul projesi Esenler Belediyesi ortaklığında Efitaş İnşaat ve Eskon işbirliğiyle inşa ediliyor. Bölgenin çehresini değiştirecek olan projede ev almak isteyenlere cazip ödeme kolaylıkları sunuluyor.

Dekar Asmalı Bahçe Şehir

Dekar tarafından 600 milyon liralık yatırım büyüklüğüyle hayata geçirilmekte olan Asmalı Bahçe Şehir projesinde satışlar başladı.

Cadde Alyans

Alyans İnşaat'ın 17 bin metrekare arsa üzerinde inşa ettiği Cadde Alyans, 250 milyon liralık yatırımla yükseliyor. 2+1, 3+1, 4+1 ve 5+1 dairelerin yer aldığı proje, Bostancıoğlu Mimarlık tarafından tasarlandı.

Zer Kartal

Ceylan İnşaat ile Artuklu Emlak Yatırım ortaklığında, kentsel dönüşüm kapsamında inşa edilen Zer Kartal, 60 milyon liralık yatırım değerine sahip. Sosyal donatı alanlarıyla öne çıkan Zer Kartal, yatırımcılardan ilgi görüyor.

DKY Ada

DKY İnşaat'ın Kartal'da kentsel dönüşüm kapsamında inşa ettiği DKY Ada, 600 milyon liralık yatırım büyüklüğüne sahip. 792 konuttan meydana gelen projede daire teslimleri 36 ay sonra gerçekleştirilecek.

Uğurcan Tokay / emlaktasondakika.com

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Eylül ayında 7,2 milyar liralık 13 yeni proje açıklandı!
  • 02.10.2017 15:39

Eylül ayında 7,2 milyar liralık 13 yeni proje açıklandı!

Değeri 7 milyar 247 milyon lira olan 13 yeni projenin lansmanı eylül ayında yapı ...

Eylül geldi, sektörde hareket zamanı!
  • 08.09.2017 17:47

Eylül geldi, sektörde hareket zamanı!

Gayrimenkul sektörünün merakla beklediği Eylül ayı içerisinde milyarlarca lira b ...

Gayrimenkul sektöründe bahar bereketi yaşanıyor!
  • 02.06.2017 15:32

Gayrimenkul sektöründe bahar bereketi yaşanıyor!

Mayıs ayında içerisinde tanıtılan 11 projenin toplam yatırım büyüklüğü 4 milyar ...

İşte Kiler GYO'nun 'Referans' projeleri!
  • 04.11.2015 10:11

İşte Kiler GYO'nun 'Referans' projeleri!

Bugün kapılarını açan Emlak Fuarı 2015’de birçok yeni proje görücüye çıkarken Ki ...

TOKİ mahalle konseptine döndü
  • 21.02.2015 16:42

TOKİ mahalle konseptine döndü

650 bin konut inşa eden TOKİ, 2015 yılı hedefini 50 bin konut olarak açıkladı. M ...