maritbet girişmaritbet
Eviya Genel Müdürü Seba Gacemer anlattı!

Eviya Genel Müdürü Seba Gacemer anlattı!

Eviya Gayrimenkul Genel Müdürü Seba Gacemer, yılda 1000 konut üretmeyi planladıklarını, butik konsept anlayışının süreceğini ve metrekaresi 2 bin 400 TL'yi geçmeyen projeler yapacaklarını söyledi.

SİNPAŞ GYO'nun orta gelir grubuna yönelik proje geliştirmek amacıyla kurduğu iştiraki Eviya Gayrimenkul, ilk projesi Ege Boyu'nu şubat ayında satışa çıkararak gayrimenkul sektöründeki yerini aldı. Eviya Gayrimenkul Genel Müdürü Seba Gacemer, yılda 1000 konut üretmeyi planladıklarını, butik konsept anlayışlarının süreceğini belirtirken, metrekare bedeli 2 bin 400 lirayı geçmeyen projeler yapacaklarını söyledi. Gacemer, gayrimenkul sektöründe kadın yöneticilerin varlığının artması gerektiğini de savundu. ‘Yuvayı dişi kuş yapar' gibi atasözlerinde bile kadın ve konutun birlikte vurgulandığına dikkati çeken Gacemer, “Bu sektörün yönetiminde erkekler kadar kadınlar da olmalı. Sektöre kadın bakış açısının yerleşmesi gerekiyor. Her konut projesinde biraz feminenlik ve romantizm olmalı” diye konuştu.

Arazi belirleyici olacak

Sinpaş GYO'nun orta üstü ve üst gelir grubunu hedeflediğini, orta gelir grubuna inmek için de GYO'dan ayrı bir oluşuma gidildiğini anlatan Seba Gacemer, şu bilgileri verdi: “Bu gruba yönelik hangi rakamlara inebiliriz üzerinde çok çalıştık. Bu rakamları belirlememizde en önemli etken arazi maliyetleri oluyor.İstanbul'un en merkezi noktalarında bu hedefimizi gerçekleştiremeyiz. Arazi maliyetinin yanı sıra proje içindeki sosyal alan maliyetlerini de optimize ederek, butik projeler üzerinde çalışacağız. Sektörde orta gelir grubuna yönelik projelerin yoğunlaştığı bölgeler var. Biz şu an arazi geliştirme çalışmalarımızı yapıyoruz. Maliyeti çok yüksek olmayan her arazi bizim için fırsat olacak. Sinpaş'ın diğer iştirakleri ile çakışmayacağız. Sancaktepe ve Halkalı'dan sonraki bölgelerde araştırmalarımız sürüyor.

Yıllık 1000 konut hedefi

Her yıl 1000 konut üretmeyi hedefe koyduklarını anlatan Gacemer, izleyecekleri yolu şöyle anlattı: “TOKİ'nin yaptığı gibi barınma ihtiyacına yönelik projeler üretmeyeceğiz. Bu ihtiyacın ötesinde orta gelire de mutluluk vaat edeceğiz. Orta gelirli kesim, İstanbul'un merkezi bölgelerinde oturuyor. Şehirden uzak değil. Ancak depreme dayanıklı olmayan ya da güvenliği olmayan binalarda yerleşik durumdalar. Markalı konut projelerinden konut almak istediklerinde, daire fiyatlarının yüzde 5-10'luk kısmı nedeniyle o konutlara ulaşamıyorlar. Bir birikimleri var ancak fark nedeniyle ilgilenseler de konut sahibi olamıyorlar. Toplu konutta da mutsuz oluyorlar. Biz bu kesime yönelip, maliyetler de izin verdiği sürece 2 bin-2 bin 400 lira bandında metrekare bedeli olan projeler üreteceğiz.”

Arazi bilinçli seçilmeli

Sektörde orta gelirliye yönelik projelerde arazi maliyetlerinin doğru hesaplanamaması nedeniyle sıkıntılar yaşanabildiğine dikkati çeken Gacemer, “Proje değerinin altından nasıl kalkabilirim diye hesapların yapılması gerekiyor. Arazi geliştirirken bilinçli olmak gerekiyor. Projeye başlayıp ama bitiremeyip birçok insanı mağdur edenler oluyor” diye konuştu.

120 ay vadeyi riskli buluyorum

SEBA Gacemer, bankaların kredi verme adına isteğinin oluştuğunu ifade ederek, şu değerlendirmeyi yaptı: “Bu durumu olumlu buluyorum. Sektör adına iyimser bir bakış açısına sahibiz. Ancak, bir projenin satışında doğru ödeme planı çok önemli. Topraktan satılan projelerde 120 ay vadeli ödeme planlarının yapılmasını riskli buluyorum. Altından kalkmak zor olabilir.”

Dört dakikada daire alan oldu

EGE bölgesinden esinlendikleri İstanbul Sancaktepe'de devam eden Ege Boyu projesinde şu ana kadar 300 dairenin satışının gerçekleştiğini kaydeden Seba Gacemer, “Yeni bir şirket olmamıza rağmen, sektörde de çok iyi satışların yapılmadığı bir dönemde sağlam adımlarla ilerliyoruz. Bizim bu yılki hedefimiz 300 daire satmaktı ve bu hedefimize şimdiden ulaştık. 4 dakikada daire satışı gerçekleştirdiğimiz bile oldu” diye konuştu. Toplam 241 milyon lira cironun hedeflendiği ve 584 konut ve 24 ticari alan olmak üzere toplam 608 üniteden oluşan projenin ilk etabını Haziran 2014'te, ikinci etabı ise Ağustos 2014'te teslim edilecek.

Deprem güvenliği var yatırım güvenliği yok

GAYRİMENKUL sektöründe rekabet şartlarının eşit olmadığını ileri süren Seba Gacemer, “Sektörde rekabet ortamı eşit olduğunda birçok şey değişir. Yeni yapılan her projede deprem güvenliği garanti ediliyor. Ancak kamu ve şirketler yatırımın güvenliğini hiçbir şekilde garanti etmiyor” diye konuştu.

Hürriyet- Meltem Kara

Ege Boyu İletişim Bilgileri

Web: www.egeboyu.com

Telefon: 0216 313 19 19

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Seba Gacemer, Sinpaş Koru Aura'yı anlatıyor!
  • 19.01.2022 17:02

Seba Gacemer, Sinpaş Koru Aura'yı anlatıyor!

Sinpaş GYO Genel Müdürü Seba Gacemer, Koru Aura projesini emlaktasondakika.com m ...

Seba Gacemer'den emlaktasondakika.com'a özel açıklamalar!
  • 03.03.2018 16:57

Seba Gacemer'den emlaktasondakika.com'a özel açıklamalar!

Sinpaş GYO Genel Müdürü Seba Gacemer, emlaktasondakika.com'a verdiği özel röport ...

Seba Gacemer, Metrolife projesini anlatıyor!
  • 03.11.2017 18:44

Seba Gacemer, Metrolife projesini anlatıyor!

Sinpaş GYO Genel Müdürü Seba Gacemer, Sancaktepe'deki Metrolife projesini emlakt ...

Seba Gacemer, Katar'da basınla bir araya geldi
  • 20.04.2017 17:55

Seba Gacemer, Katar'da basınla bir araya geldi

Sinpaş GYO Genel Müdürü Seba Gacemer, Katar'da düzenlenen Expo Turkey by Qatar'd ...

Seba Gacemer, 10. Gayrimenkul Fuarı'nı değerlendirdi!
  • 24.04.2016 14:03

Seba Gacemer, 10. Gayrimenkul Fuarı'nı değerlendirdi!

Sinpaş GYO Genel Müdürü Seba Gacemer, 10. Gayrimenkul Fuarı ve Türk-Arap Zirvesi ...