maritbet girişmaritbet
Ev sahiplerini sosyalleştirecek konut projeleri!

Ev sahiplerini sosyalleştirecek konut projeleri!

Dev konut projelerinde rekabet, dairelerden sosyal alanlara kaydı. Proje sahipleri sakinlerine farklı imkanlar ve kolaylıklar sunmak için adeta birbiriyle yarışıyor. Restoranlar Sokağı’ndan, alışveriş merkezine, temalı parklardan çatıda bahçeye kadar herşey konut sahiplerinin daha kaliteli bir hayat sürdürebilmesi için tasarlandı

Kaynak: Dilek TAŞ/ Sabah Emlak&Mortgage


Markalı projeleri birbirinden ayıran en önemli detaylar artık kaç ve hangi büyüklüklerde konutlara sahip olacaklarından çok hangi sosyal imkanları sunduklarına bağlı. Artık en fazla konuta değil en sosyal yaşam, sağlık ve kültür merkezine sahip proje hem ev sahipleri hem de şehir halkına kazandırıyor.
 
Her yıl ortalama 500 bin konut ihtiyacının olduğu Türkiye'de markalı projeleri birbirinden ayıran en önemli detaylar artık kaç ve hangi büyüklüklerde konutlara sahip olacaklarından çok hangi sosyal imkanları sunduklarından oluşuyor. Artık en fazla konuta değil projenin içinde yaşam, sağlık ve kültür merkezine sahip olan, dünyanın en çok konuşulan organizasyonlarını projenin içine çeken imkanlar önem taşıyor. Üstelik bu projelerin en önemli ortak özelliliği şehrin eteklerinde değil tam ortasında yen almaları.

Türkiye'nin en büyük kapalı arenası: Ora İstanbul
27 bin metrekareye varan Ora Arena, çeşitli gösterilere ev sahipliği yapmaya hazırlanıyor. Arena'da 6 bin 500 kişilik izleyicisi kapasitesi 1800 metrekareye yayılmış aynı zamanda sergi mekanı olarak da kullanılabilecek lobi ve fuaye alanları bulunuyor. Arena'da 300 metrekarelik alana yayılmış parti odası ve her biri 12 kişilik 10 VIP suit de bulunuyor.
Projede çocuklara yönelik 1800'lerin Londrası, Jules Verne, Seksen Günde Devr-i Alem gibi çocuklara yönelik bir temalı park da yer alıyor. Eurodisney'in tasarımcıları tarafından tasarlanan Temalıpark 13 bin metrekare açık, 8 bin metrekare kapalı alan olmak üzere toplam 21 bin metrekare kapalı alana sahip bulunuyor. Parkta çocuk tiyatrosu ve atölyeler ile parti odaları da yer alıyor.
ORA Outlet ise içinde bir meydan, doğal ürünlerin satılacağı bir pazar yeri, sinema alanları, gurme ve spor salonlarına yer veriyor. Proje içinde ayrıca Ora, OTEL Crowne Plaza ve Holiday Inn olmak üzere 3 otel de bulunuyor.
 
ORA İSTANBUL
Yatırımcı: ORA İstanbul Gayrimenkul Yatırım ve Geliştirme AŞ
Yer: Bayrampaşa
Konut sayısı: -
Teslim tarihi: Ekim 2010
 

Dünya mutfağı Restoranlar Sokağı'nda buluşuyor: Akkoza
5 bin 500 konuttan oluşacak ve 5 etapta hayata geçirilecek olan Akkoza projesi sosyal imkanları ile de dikkat çekiyor. Projesinde yer alan Restoranlar Sokağı sadece proje sakinleri değil dışarıdan gelenler için de bir çekim noktası oluşturmayı planlıyor. Tüm dünya mutfaklarının yer alacağı bu alanın dışında 3 bin metrekarelik alanda 5 bin kişilik oturma kapasitesine sahip Festival Park da dünyayı peşinden sürükleyen gösterile ve spor etkinliklerine ev sahipliği yapacak. Bir tatil konseptini andıran Club İstanbul ise havuz tenis kortu ev spor salonlarından oluşacak.
Akkoza Park ise geniş yeşil alanları ile ev sahiplerinin buluşma noktası olacak şekilde konumlandırıldı. Sosyal alanlara ek olarak proje içinde 210 mağazalı bir alışveriş merkezi ile bir hastane projesi de bulunuyor.
 
AKKOZA
Yatırımcı: Garanti Koza- Akkök
Yer: Bahçeşehir
Konut sayısı: 5 bin 500 (5 etap)
Teslim tarihi: -
 

Bulutların arasında bahçe keyfi: Ağaoğlu My Towerland
Ağaoğlu'nun Ataşehir'de devam eden en son projesi olan My Towerland sosyal imkanların ön plana çıktığı bir proje olarak dikkat çekiyor.
En düşük fiyat 250 bin TL Projede kapalı otopark, açık havuz, dinlenme alanları, kreş, tenis, basketbol ve voleybol sahaları, yangın alarm sistemi, fitness center, sauna, buhar banyosu gibi sosyal olanaklar bulunuyor. Ayrıca özel Ağaoğlu projelerinde yer alan sosyal ve sportif yaşam merkezi “My Club” da geniş spor imkanlarıyla proje içinde yer alıyor. Projenin ilk etabı olan ve çatısında bahçelerin yer aldığı Sky Towers.
Sky Towers etabında en düşük fiyatı 250 bin TL, en yüksek fiyatı ise 268 bin TL olmak üzere 64 metrekare büyüklüğünde toplam 134 adet 1+1 daire yer alıyor.
82 adet 2+1 dairelerde ise en düşük fiyat 377 bin TL, metrekaresi en büyük dairenin en yüksek fiyatı ise 498 bin TL.
 
MY TOWERLAND
Yatırımcı: Ağaoğlu
Yer: Ataşehir
Konut sayısı:3636
Teslim tarihi: 2012
 
 
İçinde kumsalı olan yüzme havuzu bile var: Akasya Acıbadem
Anadolu Yakası'nın en büyük konut projelerinden biri olan Akasya Acıbadem projesinde yer alan 26 bin metrekarelik yeşil alan Central Park'ı Acıbadem'in göbeğine getirecek. İçerisinde restoran ve kafe alanlarının yanı sıra dinlenme ve amfitiyatro gibi eğlenme alanlarının da bulunduğu proje içinde ayrıca İstanbul'da ilk kez içinde kumsalı olan açık yüzme havuzu ile Bazaar adında bir meydanın da bulunduğu alışveriş merkezi ve İspanyol Merdivenleri gibi sosyal alanlarda da var.
AKASYA ACIBADEM
Yatırımcı: Sinpaş ve Akkök ortaklığı SAF Gayrimenkul
Yer: Acıbadem
Konut sayısı: 1580
Teslim tarihi: Mayıs 2011
 
Beşi bir yerde projede performans sanatları da erguvan ağaçları da olacak: Zorlu Center
Türkiye'nin ilk beş fonksiyonlu karma kullanımlı projesi olan Zorlu Center'ın yeşil rekreasyonel alanında Boğaz'ın dokusuna uygun bitkiler kullanılacak.
Türkiye'nin ilk 5 fonksiyonlu ‘karma kullanım' projesi olan Zorlu Center projesi rezidans ve yaşam alanlarının yanı sıra sosyal donatılarıyla da adında bahsettiriyor. Mimari projesi -Emre Arolat ve Tabanlıoğlu Mimarlık Ltd. Şti. Ortak Girişim Grubu tarafından çizilen projede 30 bin metrekarelik bir alan üzerine kurulu 3 bin 500 kişilik performans sanatları merkezi yer alacak. Bunun yanı sıra 120 bin metrekarelik alanda yeşil rekreasyonel alanda 72 bin metrekaresi yeşil alan olarak kullanılacak. İstanbul'un Boğaz dokusuna uygun.50 farklı türde bitki ve ağaç olacak. Fıstık çamları, erguvan ağaçları yer alacak.
Performans sanatları merkezi, otel, iş merkezi, alışveriş merkezi ve rezidansların yer aldığı proje toplam 620 bin metrekarelik inşaat alanında hayata geçiriliyor. 5 yıldızlı bir otel ile bir alışveriş merkezi de şehrin merkezinde hem proje hem de şehir sakinlerini sosyalleştirecek projeler atasında yer alacak. Proje 2008 Cityscape Dubai Architectural Awards yarışmasında jüri özel ödüllerinden ‘Master Planning' (En İyi Planlanmış Proje) ödülünü almaya hak kazanmıştı.
Projenin konut bölümü Kule Rezidans (Tower Residence) ve her evin kendine ait bahçesinin bulunduğu Bahçe Rezidans (Garden Residence) seçeneklerinden oluşacak.
 
ZORLU CENTER
Yatırımcı: Zorlu Group
Yer: Zincirlikuyu
Konut sayısı: Net değil
Teslim tarihi: 2012
 
Yüzde 10'u inşaata, kalanı sosyal alana ayrıldı: Varyap Meridian
Ataşehir'in göbeğindeki sosyal imkanları en fazla olan konut projeleri arasında gelen Varyap Meridian projesi büyüklükleri 40 ile 200 metrekare arasında stüdyodan 5+1 daireye kadar farklı daire seçeneklerinden oluşuyor. 5 rezidnas kule, 3 ticari blok ve bir otelden oluşacak pıoje 2012 yılında teslim edilecek. Projenin giriş bölümlerindeki geniş lobi alanlarının her türlü sosyal aktiviteye imkan sağlayacak şekilde tasarlandı. Cafe, fitness salonu, golf alanları, sauna, buhar ve soyunma odalarının yanı sıra açık ve kapalı havuzlar ile çok geniş rekreasyon alanları yer alıyor. Yeşil bina kriterlerine uygun LEED sertifikası alan projede bisiklet park alanları da yer alıyor. Projenin inşa edildiği arazinin sadece yüzde 10'u binalara ayrılırken kalan bölümler sosyal ve yeşil alanlara ayrıldı
VARYAP MERIDIAN
Yatırımcı: Varyap
Yer: Ataşehir
Konut sayısı: 1500
Teslim tarihi: 2012
  • Etiketler:

Yorum Yaz