maritbet girişmaritbet
Eston Yapı yurtdışında şube açıyor!

Eston Yapı yurtdışında şube açıyor!

Binlerce bahçeli ev hayata geçiren Eston Yapı, Bahçeşehir’deki Eston Şehir ve Yakuplu’daki Eston Deniz projelerini yurtdışında satmak için harekete geçti. Firma Dubai, Rusya ve Moskova’da şube açıyor

Binlerce bahçeli ev hayata geçiren Eston Yapı, Bahçeşehir'deki Eston Şehir ve Yakuplu'daki Eston Deniz projelerini yurtdışında satmak için harekete geçti. Firma Dubai, Rusya ve Moskova'da şube açıyor

Yakuplu'daki Eston Deniz ve Bahçeşehir'deki Eston Şehir'de yaklaşık 200 milyon liralık satış gerçekleştirdiklerini, diğer projelerle birlikte yaklaşık 1 milyar liralık satış rakamına ulaştıklarını belirten Eston Yapı Genel Müdürü Ali Cenk Dönmez, mütekabiliyetle birlikte özellikle yabancı yatırımcılardan yoğun bir talep aldıklarını söyledi. Talepleri değerlendirdiklerini belirten Dönmez, Dubai, Rusya ve Moskova'da şube açarak öncelikle Eston Şehir ve Eston Deniz projelerinin tanıtım ve satışını gerçekleştirmeyi planladıklarını kaydetti.  

3. köprü yakından geçiyor

Eston Yapı'nın fiyatlarının uygun olduğunu belirten Ali Cenk Dönmez, “Evlerin teslim güvencesinin arkasında devlet var. Metrekare fiyatları diğer projelerle kıyaslandığında çok düşük kalıyor. Yakın zamanda inşa edilmesi planlanan 3'ncü köprü projenin yanından geçiyor. Bu nedenle projenin kısa süre içinde yatırımcısına yüksek kazanç vaat ettiğini rahatlıkla söyleyebilirim” dedi.

İki dev proje yapıyor

İnşaatı devam eden Yakuplu'daki Eston Deniz projesi 1 milyon 500 bin metrekare arsa içinde inşa ediliyor. Dev projede toplam 5 bin 359 adet konut yer alıyor. 500 yat kapasiteli projedeki konutların büyüklükleri 78 metrekare ile 364 metrekare arasında değişiyor. Metrekare satış fiyatı ise 3 bin liradan başlıyor ve 3 bin 500 liraya kadar çıkıyor. Projede 500 yat kapasiteli marina, kumsal, 1,5 kilometrelik sahil şeridi, su sporları merkezi, açık ve kapalı yüzme havuzları yer alıyor.

Bahçeşehir'de yer alan Eston Şehir'dee ise 66 metrekare ile 227 metrekare arasında değişen toplam 2 bin 800 konut bulunuyor. Metrekare fiyatı ise 3 bin 500 liradan başlıyor. Site aidatları ise 150 lira ile 300 lira arasında değişiyor.  

Projelerde konut alıcıları için farklı ödeme alternatifleri de sunuluyor. Şirket bünyesinde 18 aya kadar sıfır faiz uygulanıyor. Yine şirket bünyesinde 60 aya kadar yüzde 0,95'le vade yapılabiliyor. Daha yukarıdaki vadeler için ise banka kredisi kullanmak mümkün.

 Yeni projeler yolda

Şirketin yeni projeleri arasında Reşit Paşa'da 80 bin metrekare alan üzerinde inşa edilmesi planlanan Komşu Evler ve Eston Deniz'e komşu marinaya bitişik arazide otel ve sağlık kompleksi inşaatları bulunuyor. Ancak her iki projenin de henüz fizibilite çalışmalarının yapıldığı kaydediliyor.

 TMSF yönetiyor

Altyapı, endüstri yapıları, iş merkezleri, hastaneler, toplu konutlar ve lüks konutlar inşa eden Eston, konutta yurtdışına açılmaya karar verdi. Zeytinoğlu Holding iştiraklerinden olan ve 2008'de kendi istekleri ile TMSF'ye devredilen şirket, devletin de güvenini arkasına alarak ürettiği konutları hem yurt içinde hem de yurtdışında pazarlamaya hazırlanıyor. Yurtdışı tanıtımlar şirketin bir diğer iştiraki olan ve 1998 yılında faaliyetlerine başlayan Eston Yapı üzerinden yürütülecek. Eston'a TMSF tarafından Grup Şirketleri Genel Koordinatör olarak atanan Şerif Eren, Eston Yapı'nın bugüne kadar aralarında   Eston Kandilli Evleri, Eston Derince Evleri, Eston Reşitpaşa Evleri, Ardıçlı Evleri, Ardıçlı Göl Evleri, Eston Şehir 1. ve 3. Kısım, Eston Deniz Yakamoz Evleri gibi toplam 17 proje geliştirdiğini ve 5 bin konut ürettiğini söyledi.

Yavuz Karaman/Milliyet

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Eston Şehir Koru'nun reklam yüzü Serdar Kılıç oldu
  • 23.11.2017 12:03

Eston Şehir Koru'nun reklam yüzü Serdar Kılıç oldu

Eston Şehir Koru projesinin reklam yüzü doğa dostu kimliğiyle tanınan ünlü belge ...

Eston Şehir Koru tanıtım filmi!
  • 23.11.2017 12:02

Eston Şehir Koru tanıtım filmi!

Polatyol tarafından inşa edilen Eston Şehir Koru projesinin tanıtım filmi Emlakt ...

Polatyol'dan 1 Mayıs'a özel film!
  • 01.05.2017 17:07

Polatyol'dan 1 Mayıs'a özel film!

Polatyol yönetimi, “1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü” tüm çalışanlarının bayramını ...

Eston Şehir projesinin tanıtım filmi dikkat çekiyor
  • 17.09.2014 16:49

Eston Şehir projesinin tanıtım filmi dikkat çekiyor

Polat Yol Yapı imzalı Eston Şehir projesinin tanıtım filmi emlaktasondakika.com ...

Gayrimenkule iddialı girdi, fuarda görücüye çıktı
  • 12.09.2014 14:48

Gayrimenkule iddialı girdi, fuarda görücüye çıktı

Polat Yol Yapı Yönetim Kurulu Üyesi Celaleddin Polat, gayrimenkul sektörü ile il ...

O proje yeniden görücüye çıktı!
  • 10.09.2014 16:32

O proje yeniden görücüye çıktı!

Polat Yol Yapı, Eston Şehir projesini görücüye çıktı. Lansmandan özel kareler em ...