maritbet girişmaritbet
En iyi göletli Sinpaş Lagün'de 560 bin TL!

En iyi göletli Sinpaş Lagün'de 560 bin TL!

Sinpaş GYO’nun, Phuket Adası Laguna bölgesinden esinlenerek hayata geçirdiği Lagün projesindeki biyolojik göletler, dünyanın en iyisi seçildi

Sinpaş GYO'nun Türkiye'de ilk kez uygulanan ve dünyada da bu büyüklükte benzeri olmayan Biyolojik Gölet projesi, pek çok ülkenin projelerini geride bırakarak "dünyanın en iyisi" seçildi. Lagün projesi için Cem Botanik ile gerçekleştirilen Biyolojik Göletler, ABD'li Firestone Yapı Malzemeleri tarafından düzenlenen yarışmada 285 proje içinde birincilik ödülüne layık görüldü.
Gölet yarışması için ana değerlendirme kriterlerine göre; projenin prestij ve teknik özellikleri, ekonomik katkısı, proje estetiği göz önünde bulundurularak bir değerlendirme yapıldı ve Lagün projesi 285 proje arasından "en iyi proje" seçildi.

Biyolojik göletlerin proje uygulamasını Cem Botanik ile gerçekleştiren Sinpaş GYO, Lagün projesi ile doğayı ve ekolojik yaşam zincirini insanların yaşam alanına getiriyor. Çevreyi ve doğal yaşantıyı koruyan Lagün'de, herhangi bir kimyasal kullanmadan biyolojik bir sistem dahilinde, suyun bitkiler ve bakterilerle temizlenmesi sağlanıyor. Ayrıca bu büyüklükte bir benzeri olmayan Lagün'deki biyolojik göletler yaklaşık 25 bin metrekarelik su alanıyla dünyanın en büyük biyolojik göleti olma özelliğine sahip.

110 farklı bitki türü bulunuyor
Sinpaş GYO Genel Müdür Yardımcısı Mimar Haydar Özel, Lagün'ün su kenarı bitkileri ile birlikte yaklaşık 70 bin metrekarelik yeşil alana sahip olduğunu belirterek, "Zengin bitki örtüsü ve su bitkileri ile birlikte 110 farklı türde bitki yer alan projede toplam 102 bin 349 adet ağaç ve su bitkileri kullanılarak peyzaj tasarımı yapıldı. Doğal yaşam tarzı benimsenerek projelendirilen Lagün'de su alanı dahil yaklaşık 70 bin metrekarelik yeşil alan düzenlemesi bulunuyor. Projede 107 farklı tür bitki yer alıyor ve bu bitkiler içerisinde 11 farklı bitki grubu proje içindeki 20 adet biyolojik gölet oluşumu için kullanıldı" diye konuştu.
 
560 bin 500 TL'den başlıyor
Haydar Özel, Lagün projesinin her biri göl manzaralı müstakil villalar, bahçe dubleks ve teras dubleks evler olmak üzere büyüklükleri 209 ile 749 metrekare arasında değişen 5 farklı mimaride, 9 farklı büyüklükte ev tipinden oluştuğunu anlattı. Özel, 1'inci ve 2'nci etapta yaşamın başladığı, 3'üncü ve 4'üncü etap da ise teslimlerin başladığı 515 konutluk projede daire fiyatlarının 560 bin 500 TL'den başladığını kaydetti.
Sinpaş GYO'nun, Phuket Adası Laguna bölgesinden esinlenerek hayata geçirdiği Lagün projesindeki biyolojik göletler, dünyanın en iyisi seçildi.
 

 Sinpaş Lagün iletişim bilgileri
Web:
www.sinpaslagun.com
E-posta: [email protected]
Tel: 0 216 280 00 27


 
  • Etiketler:

Yorum Yaz