maritbet girişmaritbet
En çok kazandıran projeler

En çok kazandıran projeler

Türkiye'nin bir numaralı konut projeleri rehberi guncelprojebilgileri.com en çok kazandıran projeleri belirledi.

Türkiye'nin lokomotif sektörü gayrimenkul, piyasalardaki dalgalanmaya rağmen hız kesmiyor. Altın ve dövizin son aylardaki inişli çıkışlı grafiğinin aksine, gayrimenkul sektöründe ibreler hep yukarıyı gösteriyor. Alırken ve satarken kazandıran emlak dünyası Türk halkının güvenini boşa çıkarmadı. İstanbul'da prim getirisi yüzde 100'leri buldu. Son yıllarda en çok kazandıran 10 projeyi guncelprojebilgileri.com araştırdı.

İşte o projeler;

Vadistanbul

Vadistanbul projesinin havadan görüntüsü

Üç etaptan meydana gelen Vadistanbul projesi İstanbul'un kuzeyindeki Belgrad Ormanı'yla, şehrin merkezi olarak nitelendirilen Maslak'ı birleştiriyor. Projenin bulunduğu bölgede birbiri ardına yeni konut projeleri inşa ediliyor. Son dönemde İstanbul'un en çok kazandıran bölgelerden biri olan Maslak-Ayazağa bölgesi ulaşım açısından oldukça avantajlı. Bölgeden araçla TEM Otoyolu ve Fatih Sultan Mehmet Köprüsü'ne kısa sürede ulaşım sağlanırken, Sanayi Mahallesi-Seyrantepe metrosu hayatı kolaylaştırıyor. Ayrıca Vadistanbul projesi Türkiye'nin ilk özel metrosuna ev sahipliği yapacak. Projeye özel olarak inşa edilecek olan metro, şehrin metro ağrına bağlanacak. 

2012 yılının sonunda yapılan lansmanla satışa sunulan Vadistanbul'da ilk etapta yaşam başladı. Vadistanbul Teras etabı satışa çıktığında daire fiyatları 352 bin TL'den başlıyordu. Bugün ise, 1+1 daireler 966 bin 560 TL'den satılıyor. 2012 Aralık'ta projedeki en yüksek fiyat 1 milyon 882 bin TL'ydi. 2015 Eylül ayında projedeki maksimum fiyat 3 milyon 416 bin 780 TL. Daire fiyatını neredeyse üçe katlayan Vadistanbul, yatırımcısının yüzünü güldürdü. Projenin ilk etabı Teras ve ticari ünitelerden oluşan Bulvar'da satışlar devam ediyor. Çok yakında projenin son etabı olan Bahçe'deki daireler satışa çıkacak. 

Batışehir

Site içerisinden Batışehir projesi ve havuzun görüntüsü
“Avrupa'nın en büyük karma projesi” iddiasıyla yola çıkan Batışehir, İstanbul'un en kapsamlı projelerinden biri oldu. Bulunduğu bölgeye ismini veren Batışehir, TEM Otoyolu'na sıfır konumuyla dikkat çekiyor. Batışehir'de satışlar 2011 yılının Ekim ayında başladı. İstanbulluları karma yaşam konseptiyle tanıştıran proje, büyük ilgi gördü. Satış ofisi önünde uzun kuyruklar oluştu. Lansman döneminde projede 1+0 daireler 141 bin TL'den başlayan fiyatlarla satıldı. Projenin yüzde 70'lik kısmı tanıtım yapılmadan sahiplerini buldu. Bugün ise, Batışehir'de oturuma hazır durumda olan dairelerin fiyatları 325 bin TL'den başlıyor. Rezidans, ofis, konut ve dükkanlardan oluşan projede etaplar halinde satışlar sürüyor. Batışehir Premium ve Batışehir Loca'nın inşaat çalışmaları hızla devam ediyor.  Batışehir projesi “Avrupa'nın En İyi Karma Kullanım Projesi” ödüllü ve dünyanın en önemli ekonomi yayınlarından biri tarafından “Getiri Potansiyeli En Yüksek Proje” seçildi

Ağaoğlu Maslak 1453

Maslak 1453 projesi havadan görüntüsü
Ağaoğlu markasının en büyük projesi Maslak 1453, satışa çıktığı günden bugüne rekorları alt üst etti. Lansman öncesi satışlarda sadece birkaç günde 1.400 konutun satıldığı Ağaoğlu Maslak 1453, Emlak Konut GYO satış şampiyonluğunu uzun süre kimlere kaptırmadı. 2013 yılını “satış şampiyonu” unvanıyla kapadı. Mütekabiliyet yasası sonrasında Körfez ülkelerinden çok sayıda yabancı yatırımcı projeye ilgi gösterdi. Yurtdışında yapılan gayrimenkul fuarlarında Ağaoğlu Maslak 1453 projesinde blok şeklinde satışlar gerçekleşti. Maslak 1453 projesi ilk olarak 2012 yılın Ekim ayında Dubai'de düzenlenen Cityscape Global'de satışa sunuldu. Projede en düşük metrekare birim fiyatı 3 bin 900 TL'ydi. Stüdyo dairelerin fiyatları 268 bin TL'den başlıyordu. Yaklaşık 3 senedir satışta olan Maslak 1453 projesinde bugün stüdyo daireler 599 bin TL'den başlayan fiyatlarla satılıyor.  Bölgenin en değerli ve en büyük arsalarından birinde yükselen Maslak 1453 projesi yatırımcısının yüzünü güldürdü. Projede yaşam 2016 yılının sonunda başlayacak.

Avrupa Konutları Kale

Avrupa Konutları Kale site giriş kapısı ve bloklar
Artaş İnşaat'ın geleneksel Türk mimarisini modern bir anlayışla yorumladığı Avrupa Konutları Kale projesi Topkapı'da yükseliyor. 2014 yılının Kasım ayında satışa sunulan proje, uzun süredir yatırımcılar tarafından dört gözle bekleniyordu. Lansman öncesinde projenin satış ofisi, doldu taştı. Bir hafta gibi kısa bir sürede 400 konut sahiplerini buldu. Avrupa Konutları Kale projesi satışa çıktığında ortalama metrekare birim fiyatı 5 bin 300 TL'ydi. Mayıs 2015'te bu rakam 7 bin liraya çıktı. Proje 6 ay gibi kısa bir sürede yüzde 20 oranında prim yaptı. Avrupa Konutları Satış ve Pazarlama Koordinatörü Varol Tezmen, projenin 18-20 aylık sürede yüzde 40-50 oranında prim yapmasını beklediklerini söyledi. Lansman öncesinde 515 bin TL'den satılan 1+1 daireler bugün 632 bin TL'den alıcı buluyor.

Bizim Evler 6

Gökkuşağı renkleri ile boyalı Bizimevler 6 projesi
İstanbul'un en planlı ve kontrollü gelişen uydu kenti Ispartakule, “Bizim Evler” markasıyla gün geçtikçe büyüyor. Bizim Evler 1, 2, 3, 4 ve 5 projelerinde oturum sürüyor. 2015 yılının ilk çeyreğinde satışa sunulan Bizim Evler 7 projesinin kaba inşaatı neredeyse bitmiş durumda. Bizim Evler 6 ise gökkuşağını andıran dış cephesiyle bölgeye renk katıyor. Bizim Evler 6'nın önüne gelen Ispartakule Metro Durağı, yatırımcıların projeye olan talebini katladı. 2013 yılının Ekim ayında satışa sunulan Bizim Evler 6'da 2+1 daire fiyatları 224 bin TL'den başlıyordu. Şuan projedeki en düşük 2+1 daire fiyatı 427 bin TL. Özellikle çocuklu aileler tarafından tercih edilen Bizim Evler markası birinci projesinden bu yana yatırımcısına kazandırmaya devam ediyor. Bizim Evler'de ikinci el konutların değeri de her geçen gün artıyor.

Tema İstanbul

Tema İstanbul projesi yukarıdan görüntüsü
Türkiye'nin en büyük konut projesi”  sloganıyla yola çıkan Tema İstanbul'da geçtiğimiz Temmuz ayında yaşam başladı. Halkalı Atakent'te 1,5 milyon metrekare alana kurulan projede konutlar, Tema World eğlence alanı ve ticari birimler yer alıyor. 2013 yılının Temmuz ayında satışa çıkan Tema İstanbul projesinde ortalama metrekare birim fiyatı 3 bin 200 TL'ydi. Projede lansman fiyatları 220 bin TL'den başlıyordu. Tema İstanbul'a lansman döneminde rekor bir talep geldi. Satışa sunulduğu ilk bir hafta içinde 1.057 dairenin sahiplerini bulduğu projeye yoğun ilgi sürüyor. Hemen teslim durumda olan Tema İstanbul projesinde Eylül 2015 tarihi itibariyle 1+1 daireler 384 bin TL'den başlayan fiyatlarla satılıyor. Lansmanda yüzde 50 oranında prim yapmayı hedefleyen Tema İstanbul projesi beklenen satış ve kazanç başarısını elde etti.

İstmarina

Farklı mimariye sahip bloklardan oluşan istmarine projesinin deniz tarafından görüntüsü
Kartal sahilde Emlak Konut GYO arsası üzerine kurulan İstmarina projesi dünyanın ilk özel karma yaşam projesi olma özelliğine sahip. 500 yat kapasiteli mega marina, özel okul, hastane ve zengin sosyal alanların bulunduğu projede daireler zeminden zirveye kadar deniz manzarasına sahip. Mayıs 2014'te satışa sunulan projede daire fiyatları 218 bin TL'den başlıyordu. Projede 1+0'dan 5+1'e kadar zengin konut seçenekleri yer alıyor. İstmarina'da ilk 45 günde 1.000 konutun 950'si satıldı. Dubai Cityscape Global 2014'te ise 500 konutluk ikinci etap satışa sunuldu. Bugün İstmarina projesinde stüdyo dairelerin fiyatları 396 bin TL'den başlıyor. Büyük ilgi gören proje 2014 yılını Emlak Konut GYO hasılat şampiyonu olarak kapattı. İstmarina'ya yabancı yatırımcılar da büyük ilgi gösteriyor.

Bulvar İstanbul

Bulvar İstanbul blokları ve arasından geçen dere
Başakşehir'de 2 bin 600 yataklı Sağlık Kent'in yanında yükselen Bulvar İstanbul, lokasyon olarak konut yatırımcısından büyük ilgi gördü. Emlak Konut GYO hasılat paylaşımı modeliyle inşa edilen proje, 2013 yılının Ekim ayında satışa çıktı. Lansmanda 240 bin TL'den satılan dairelerin ortalama metrekare birim fiyatı 2 bin 600 TL'ydi. Proje tamamlandığında metrekare birim fiyatının minimum 4 bin 500 olması öngörülüyor. Bulvar İstanbul'da teslimler 2016 yılının Nisan ayında yapılacak. Son 45 konutun satıldığı projede 2+1 dairelerin fiyatları 420 bin TL'den başlıyor. Projeden lansman döneminde ev alanlar bugüne kadar yaklaşık yüzde 70 oranında kazandı. Bulvar İstanbul, 2014 yılının ilk 6 ayında hasılat şampiyonu oldu

Kale Kent

Kalekent projesi içerisinde yer alan büyük süs havuzu
Beylikdüzü'nde 100 bin metrekarelik arazi üzerine kurulan Kale Kent projesi 2013 yılının Eylül ayında satışa çıktı. İki etaptan meydana gelen projede sona yaklaşıldı. Projede teslimler bu yılın sonunda yapılacak. Kale Kent projesinde Beylikdüzü bölgesinde görülen yüksek katlı binaların yerine, az katlı bir mimari tercih edildi. Tamamlandığında en az yüzde 50 oranında prim sağlaması beklenen projede fiyatlar 290 bin TL'den başlıyor. Lansman döneminde 1+0 daireler 118 bin 500 liradan, 1+1 daireler ise 154 bin 500 liradan başlayan fiyatlarla satıldı. İlk fiyatlarla bugünkü fiyatları karşılaştırdığımızda prim oranının yüzde 80'leri aştığını görüyoruz.

Viaport Venezia

Viaport Venezia ortasında yer alan kule
Dünyanın en romantik şehirlerinden biri olan Venedik'i İstanbul'a getiren proje Viaport Venezia'da konutların yanı sıra ofis ve alışveriş merkezi de bulunuyor. Geçtiğimiz yaz aylarında açılışı yapılan Viaport AVM, çevre halkı tarafından büyük ilgi görüyor. 2012 yılında satışa sunulan projede yüzde 50 prim hedefleniyordu. Yabancı yatırımcılar, sanatçılar ve futbolculardan da büyük ilgi gören proje, teslime kadar yüzde 100 ‘ün üzerinde prim yaptı. Topkapı-Habipler Tramvay Hattı'na yakın konumuyla dikkat çeken Viaport Venezia projesi Mecidiyeköy-Mahmutbey Metrosu ile değerine değer katacak. Proje satışa sunulduğunda minimum daire fiyatı 199 bin TL'ydi. Teslimlerin yapıldığı Viaport Venezia'da daire fiyatları 395 bin TL'den başlangıç gösteriyor.

Yorum Yaz