maritbet girişmaritbet
Emaar Square Mall projesinde Fibrobeton imzası!

Emaar Square Mall projesinde Fibrobeton imzası!

Fibrobeton, İstanbul Anadolu Yakası’nın yıldızı parlayan projesi Emaar Square Mall projesinde 40.000 metrekare dış cephe kaplaması yaptı.

Türkiye GRC (Glass Fiber Reinforced Concrete) lideri Fibrobeton, İstanbul'un alışveriş ve eğlence merkezi olacak estetikte tasarlanan Emaar Square'de 40.000 metrekare dış cephe kaplamasını iki yılda bitirdi. Şehrin rezidans ve ofis ihtiyaçlarına yüksek standartlarda cevap veren bir proje olan Emaar Square'e sonraki fazlarda The Address Hotel eklenecek. 

Emaar Türkiye'nin işveren olduğu projede, Time Turner proje yönetimi görevini yürütüyor. Fibrobeton, ana yükleniciliğini Sera Yapı ve TAV-Sera firmalarının yaptığı çok fonksiyonlu projenin tasarımında Foster & Partners, İki Design Group, DP Architects, Erdemli Mühendislik gibi tanınmış dizayn ekipleri ile çalıştı. 

Modern kent yaşamının yıldızı 

Dünyanın önde gelen gayrimenkul geliştirme şirketlerinden Emaar Properties PJSC'nin Türkiye iştiraki olan Emaar Türkiye, Toskana Vadisi'inden sonra ikinci projesini İstanbul Anadolu Yakası'nda inşa etti. 450'den fazla mağaza, 100'den fazla restoran-cafe, dört bloktan oluşan residence daireler, 28 ofis katı ve 180 oda otel kapasiteli Emaar Square Mall projesi, İstanbul Anadolu Yakası'nın merkezini değiştirecek cazibesi ile öne çıkıyor. Türk Köyü, Akvaryum, Sualtı Hayvanat Bahçesi, 2.400 koltuk kapasiteli çok katlı sinema ve gözlem terasıyla modern kent yaşamında her ihtiyaca cevap veren Emaar Square, bölgenin yıldızı parlayan projeleri arasında yer alıyor. 

Sabiha Gökçen Havalimanı, yeni finans merkezi ve Avrasya Tüneli'ne yakın konumuyla yılda ortalama 25.000 kişinin ziyaret etmesinin beklendiği Emaar Square, İstanbul'un geleneksel çizgilerini taşıyan açık ve ferah mimarisiyle konuklarını bir semt atmosferinde ağırlıyor.

“İstanbul bir kerede, bir karede” 

Ana konsepti İstanbul ve İstanbul Meydanı olan Emaar Square projesinin mimari tasarımı “İstanbul bir kerede, bir karede” sloganı ekseninde oluşturuldu. İstanbul'un modern ve tarihi kimliğini dinamik ve istikrarı yansıtan Emaar Square, cepheleri ile hem modern hem de geleneksel değerleri birleştiriyor ve şehre bir arada yaşamın bir göstergesi olarak sunuyor.

Fibrobeton, hayal edilen mimariyi gerçeğe dönüştürdü

Residences konutların dış cephelerinin üst kotlarında tuğla kaplama ile birlikte Fibrobeton dekoratif söve silme malzemeleri kullanılırken alt katlarda Fibrobeton, kabuk panel kaplamalar ile aynı çizgi paralelinde Nişantaşı, Bağdat Caddesi gibi İstanbul'un geleneksel semtlerinin dokularını projeye taşıdı.

Peyzaja Fibro-Multiform® teknolojisi ile gelen şıklık 

Projenin peyzaj alanlarında da tamamı Fibrobeton tarafından geliştirilen Fibro-Multiform® prekast malzeme kullanıldı. Yapının güney cephelerinde planlanan dalga formu, kuzey cephelere yayıldı. Otopark girişleri, Fibrobeton tarafından projeye özel olarak üretilen ondüle görünümlü, amorf formlu, üzerinde tanımlı açıklıklar yapılan malzemeler ile giydirildi. 

Projede hayal edilen mimari Fibro-Multiform® teknolojisi ile gerçeğe dönüştürüldü. Fibro-Multiform® teknolojisi sayesinde istenilen formda ve kendini tekrarlamayan cephe kaplamalarıyla projede daha özgür ve özgün tasarımlar yapma imkanı sağlandı. 
 
Maraşlı: “Tüm malzemeleri projeye özel olarak ürettik, boyutlandırdık ve tasarladık.”
Projede kullandıkları tüm malzemeleri Fibrobeton'un Düzce fabrikasında, projeye özel olarak ürettiklerini, boyutlandırdıklarını ve tasarladıklarını belirten Fibrobeton Yönetim Kurulu Üyesi Muhammed Maraşlı, malzeme üretiminin yanı sıra, iş profesyoneli ve cephe destekçileri olarak projeye danışmanlık hizmeti verdiklerini söyledi. 

Projenin tüm cephe estetik dokusunun Fibrobeton yapı malzemeleriyle inşa edildiğini kaydeden Maraşlı, “Yapıya kimlik katan malzemeler kullandık. İstenilen sıcaklık etkisini Fibrobeton malzemeleri ve tasarım uygulamalarıyla sağladık. İnsanlara verilen ‘İstanbul'un tanıdık bir köşesinde, sokağı veya meydanında' hissi, tamamen projede kullandığımız malzemelerle vücut buldu” dedi. 

40 bin metrekare cephe giydirdi

İlk etapta 17.000 metrekare olarak başladıkları projeyi, 40.000 metrekare olarak tamamladıklarını belirten Muhammed Maraşlı, “Çözüm istenen noktalarda Fibrobeton olarak projeye mimari, mekanik gibi ihtiyaçlarında destek veren, fonksiyonel ve dekoratif çözümler sunduk. Betonarme ve çelik yüzeyler ile yapının ve mimarinin taleplerine karşılık verecek, farklı tasarım ve montaj detayları geliştirdik” şeklinde konuştu. Maraşlı sözlerini şöyle tamamladı:

“Mimari ve mühendislik gruplarımız ile yoğun bir tasarım ve mühendislik hizmeti sunduğumuz projede, birçok disiplin ile koordinasyonda etkin rol aldık. Projeye katılan bütün bu üstün ve farklı özellikleri elbette Fibrobeton'un 30 yıllık bilgi ve teknoloji birikimi ile projeye yansıttık."

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Kurban Bayramı'nda otoyol ve köprüler ücretsiz olacak
  • 28.07.2020 09:49

Kurban Bayramı'nda otoyol ve köprüler ücretsiz olacak

Kurban Bayramı tatili nedeniyle otoyollar ile 15 Temmuz Şehitler Köprüsü ve Fati ...

Fibrobeton  yatırımcılara maliyet avantajı sunuyor
  • 23.05.2017 09:14

Fibrobeton yatırımcılara maliyet avantajı sunuyor

Güneş Enerjisinden Elektrik Üreten’ Avancis Solar Panelleri ile Yapı Fuarı’na ka ...

Emaar Square Mall projesinde Fibrobeton imzası!
  • 11.05.2017 13:42

Emaar Square Mall projesinde Fibrobeton imzası!

Fibrobeton, İstanbul Anadolu Yakası’nın yıldızı parlayan projesi Emaar Square Ma ...

Yavuz Sultan Selim Köprüsü’nün tacını Fibrobeton giydirdi
  • 26.08.2016 13:04

Yavuz Sultan Selim Köprüsü’nün tacını Fibrobeton giydirdi

Fibrobeton, Yavuz Sultan Selim köprüsünün 322 metrelik kulelerinin son 25 metres ...

Fibrobeton ödüllere ambargo koydu
  • 10.09.2011 10:11

Fibrobeton ödüllere ambargo koydu

Dünya çapında 20 ülkeden GRC (ağırlıklı olarak dış cephede ve dekorasyonda kulla ...