maritbet girişmaritbet
Elite City Atakent’te konutlar 6 ay erken teslim edilecek!

Elite City Atakent’te konutlar 6 ay erken teslim edilecek!

Halkalı'nın çehresini dğeiştiren Elite City projesi Şua İnşaat kalitesiyle yükseliyor. Projede konut teslimler 6 ay erken gerçekleşecek

 

Şantiye Turu'muzun bu haftaki durağı İstanbul'un sonradan yapılaşmaya açılan bölgelerinden biri olan Halkalı- Atakent'teki Elite City projesi. Elite markasıyla projeler üreten Şua İnşaat patronu Nimetullah Kaya'nın projesi olan Elite City, Atakent'teki gelişimi göstermesi bakımından da büyük önem taşıyor.

Projenin 30'uncu katına çıkıp baktığımız zaman Atakent'in nasıl bir dönüşüm geçirdiği tüm çıplaklığıyla görünüyor. İstanbul'un gerçekten de düzenli gelişen bölgelerinden biri olan Atakent, gelecek yıllarda bölgeye yatırım yapanların yüzünü güldürmeye devam edecek gibi görünüyor.

6 ay erken teslim edilecek

Elite City projesini en son detaylı olarak bir yıl önce gezmiştim. Aradan geçen zaman içinde proje epey bir yol almış. İnşaat bitmek üzere. Nimetullah Bey, satış ve hafriyata 2010 sonunda başladıklarını söylüyor. Sözleşmeye göre Mayıs 2013'te teslim edilecek ama projenin önümüzdeki kasım sonunda teslim edilmesi için yoğun bir çalışma yapılıyor. Yani 6 ay erken teslim gündemde. Konvansiyonel olarak inşa edilen bir proje için bu çok iyi bir başarı olacak. Çünkü konvansiyonel sistemin olmazsa olmaları var. Bu sayede konut alanlar da erkenden evlerine taşınabilecek.

450 daire satıldı

590 konutluk projeden şimdiye kadar 450 kişi daire almış. Alanların da hepsi memnun görünüyor. Buna şahit de oluyorum. Buradan daire alan bir çift gelip yetkililere satın aldıkları evin mutfak mermerindeki damarın normal olup olmadığını soruyor. Bunun dışında hiçbir sıkıntıları yokmuş. Eğer bir projedeki tek sıkıntı buysa her şey dört dörtlük olmuş diyebilirim.

2+1'ler ağırlıkta

Projede satışlar yüzde 80 oranında tamamlanmış. Elite City'de daha çok 2+1 dairelere yer verilmiş. Daha sonra 3+1'ler ve en az 1+1'ler yapılmış. Projedeki 1+1'ler bile 100 metrekare civarında. Nimetullah Bey de birçok projede küçük daireler fazla olurken, kendilerinin böyle yapmadığını ifade ediyor. Projede ayrıca kulelerin tepesinde yer alan 8 tane 4+1 tipinde dubleks penthouse daire var. Bunların 4 tanesi satılmış durumda.

Yüzde 100 prim yaptı

Proje ilk satışa çıktığı zaman metrekare fiyatları 2.000-2.100 TL seviyesindeydi. Şimdi ise 3.000-3.500 TL'lerde. Projede yüzde 100'e yakın prim yapan daireler olmuş. Bu da hem projeni hem de bölgenin yatırım değerini gösteriyor. İşin ilginç yanı ise projede hala yüksek prim beklentisinin olması. 2-3 yıl içinde dairelerin metrekaresinin 6 bin lirayı görmesi bekleniyor. Bu beklentideki en büyük sebep ise projeye 700 metre uzaklıktaki dev Temapark projesi ve Sağlıkkent projesi. Marmaray ve metro bağlantıları da bölgeyi daha çok geliştirecek. Bölgede proje yapılacak arsa kalmadığı için mevcutlar daha değerli hale gelecek

Bol ışıklı daireler

9 bloktan oluşan projedeki blokların 2 tanesi 4 kat, 3 tanesi 8 kat, 3 tanesi 21 kat ve 1 tanesi ise 30 katlı. Yani projede hem yatay hem dikey yaşam konsepti sunuluyor. Dairelerde klasik pencerelere yer verilmemiş. Tüm odalarda yerden tavana kadar cam kaplanmış. Bu da dairelerin bol ışık almasını sağlıyor. Malzemeler kaliteli seçildiği için bu tür detaylar rahatlıkla uygulanabiliyor.

20 yıldır aynı taşeron

Zaten projeyi ve daireleri Nimetullah Bey ile gezerken de bunu görüyorum. Hem inşaatta kullanılan malzemelerin kalitesi hem de işçilik çok iyi görünüyor.  Bir hata arıyorum ama pek bulamıyorum. Proje bu anlamda gayet iyi işlenmiş. Bu kadar iyi işin ortaya çıkmasında Nimetullah Bey'in 20 yıldır aynı taşeronlarla çalışmasının da büyük bir etkisi bulunuyor.

Her daireye kapalı otopark

Projede açık otopark ve site içi trafik yok. Tüm otoparklar blokların 3-4 kat altına alınmış. 590 daireye karşılık 848 otopark var. 1+1 ve 2+1'lere 1 otopark, 3+1 ve 4+1'lere ise 2 otopark veriliyor. Ayrıca her daireye garaj katlarında birer depo veriliyor.

100 pilot daire aldı

Buradan daire alanların çoğu oturmak istiyor. Yüzde 80'i bu amaç için almış. Nimetullah Bey de oturmak isteyenlerin projeyi çok sıkı incelediklerini ve çok bilinçli olduklarını söylüyor. Tüm müşteriler gelip dairelerini bire bir görmüş. Burada aslında maketten satış olmamış. Alanlar dairelerini görerek almış. Alanların yaş aralığı ise 35 ile 50 arasında değişiyor. Projeye özellikle pilotlar büyük ilgi gösterdi. Yaklaşık 100 pilot Elite City'den daire aldı. Doktorlar ve çalışan karı-kocalar da projeye yatırım yaptı.

Sosyal tesisler ücretsiz

Projede yer alan sosyal tesislerden konut sakinleri ücretsiz olarak faydalanacak. Fitness, sauna, kapalı havuz gibi donatıların bulunduğu projede aidatlar ise metrekare başına 2 lira olarak belirlendi. Şua İnşaat'ın site yönetimini yapacağı projede ikinci el satış ve kiralaması da Şua İnşaat kontrolünde yapılacak. Projenin ana giriş kapısındaki bekleme odasında ise çocuklar servis bekleyecek.

İhaleyi 2010'da aldı

Elite City'nin 38 bin 500 metrekarelik arsası Emlak Konut GYO'ya ait. Nimetullah Bey, Anadolu'daki projelerin ardından Avrupa'ya geçmeye karar verdiklerini belirterek, 2010 Mart ayında buranın ihalesine girerek kazandıklarını söyledi. 160 milyon liraya ihaleyi alan Nimetullah Bey, Emlak Konut'a ise yüzde 35 idare payı teklif etmiş. Geldiğimiz noktada projenin satış hasılatı 230 milyon liraya kadar çıkmış. Bu da projenin değer kazandığını gösteriyor.

Usta mimar çizmiş

Projenin mimarı çizimini Adnan Kazmaoğlu yapmış. Daire planları ve kullanım alanları incelendiği zaman konutların ergonomik bir yapısının olduğunu söylemek gerek. Adnan Bey diğer projelerinde olduğu gibi kendi ihtiyaçlarını değil burada oturacakların ihtiyaçlarını düşünerek çok fonksiyonel konutlar tasarlamış. Mesela dairelerin tavan yüksekliği brüt 3.10 metre, nette ise 2.80 metre. Konutların yanı sıra binaların içleri ve projenin genelinde de aynı hava hissediliyor. 

Örnek proje seçildi

Projede birinci sınıf malzemeler kullanılıyor. Pencere markası Rehau'nun özel bir üretimi bu projede kullanılmış. Çelikle desteklenen bu pencereler çok sağlam ve yalıtım özelliği çok kuvvetli. Isı, ses ve basınç geçirmiyor. Bu ürün tüm konutlarda kullanılmış ve Rehau da dünyada 2011'in referans projesi olarak Elite City'i seçmiş. Diğer kullanılan malzemeler de projenin kalitesini gösteriyor. En iyi Franke ankastre mutfaklar, Daf ısınma sistemi, elektrikle çalışan tasarruflu gömme ocaklar ve firmanın kendi üretimi olan mutfak-banyo dolapları, kapılar ve ıslak zeminler… Projenin dış cephesi ise özel olarak üretilen seramikle kaplandı. Bu da hem estetik görüntü hem de kullanım kolaylığı sağlıyor. Projenin dış duvarı ise örme olarak yapıldı. Bunu görüp de daire alanlar bile olmuş.

2 kampanya uyguluyor

Projede konut alacaklar için 2 kampanya yapılıyor. İlkinde konut bedelinin yüzde 50'lik kısım için 24 ay sıfır faiz uygulanıyor. Kalan yüzde 50'nin yüzde 25'i hemen, diğer yüzde 25 ise teslimde ödeniyor.  İkinci planda ise yüzde 75 için 60 ayda 0.76, 120 ay içinse 0.89 faiz yapılıyor. Kalan yüzde 25 ise teslimde ödeniyor.

Yavuz Karaman/Milliyet

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Elite City Halkalı'nın yeni reklam filmi!
  • 11.06.2013 16:15

Elite City Halkalı'nın yeni reklam filmi!

Halkalı'da Şua İnşaat tarafından hayata geçirilen Elite City projesinin yeni rek ...

Elite City'de cazip fırsatlara merhaba!
  • 16.05.2012 14:36

Elite City'de cazip fırsatlara merhaba!

Şua İnşaat imzası taşıyan Elite City cazip fırsatalr sunuyor ...

Elite City'de hemen teslim dairelerde 24 ay 0 faiz
  • 17.03.2014 16:17

Elite City'de hemen teslim dairelerde 24 ay 0 faiz

1+1'den 4+1'e kadar farklı daire seçeneklerinin bulunduğu Elite City projesinde ...

Elite City Halkalı'da son 20 daire için 60 ay 0,79 faiz
  • 24.02.2014 14:42

Elite City Halkalı'da son 20 daire için 60 ay 0,79 faiz

60 aya kadar 0,79 faizin uygulandığı projede 120 aya kadar ise 0,90 faiz uygulan ...

Elite City satılık 2+1 fiyatları
  • 15.02.2014 14:36

Elite City satılık 2+1 fiyatları

Elite City satılık 2+1 fiyatları 489 bin liradan başlangıç gösteriyor ...

Elite City Halkalı satılık fiyat listesi
  • 04.02.2014 10:07

Elite City Halkalı satılık fiyat listesi

Halkalı Elite City Evleri'nde fiyat listesi 335 bin liradan başlıyor ...