maritbet girişmaritbet
Elit Yapı'dan tam gaz yatırıma devam kararı!

Elit Yapı'dan tam gaz yatırıma devam kararı!

Elit Yapı’nın Yönetim Kurulu Üyesi Yıldızhan, kurların görece istikrara kavuşması ve faizlerin aşağı çekilmesi ile piyasanın canlanacağını söyledi.

Ankara'da inşaat sektörünün önde gelen firmalarından Elit Yapı A.Ş.'nin Yönetim Kurulu Üyesi Mert Yıldızhan, inşaat sektörü ve genel ekonomideki duraksama algısının geçici olduğunu belirterek, Türkiye'nin geleceğine güvendiklerini ve her türlü yatırıma hız kesmeden devam edeceklerini bildirdi. 

Başkent'te seçkin yaşam alanlarına imza atan Elit Yapı A.Ş.'nin Yönetim Kurulu Üyesi Mert Yıldızhan, sektörde şu an yaşanan tedirginliğin, kurların görece istikrara kavuşarak stabil hale gelmesi ve faizlerin düşmesi ile ortadan kalkacağını, piyasanın yeniden canlanacağını söyledi. Ülkenin geleceğine güvenerek yatırımlara hız kesmeden devam ettiklerini söyleyen Yıldızhan,  gerçekleştirdikleri “Elit Manzara” projesinin Haziran ayı gibi tamamlanmasının ardından yine üst segmentte yeni A+ büyük bir projeye başlamayı planladıklarını bildirdi. 

“Sıkıntılar geçici”

İnşaat sektöründe ciddi, yapısal bir sorun olmadığını; bazı arızi ve geçici sıkıntılar olsa da kur ve faizde istikrarın sağlanması ile bu kaygıların geride kalacağını ifade eden Yıldızhan, şunları söyledi:

“Firmamız inşaat sektöründe yatırımlarına devam edecek. Bunun yanı sıra farklı sektörlerde de yatırım yapmayı sürdürüyoruz. Gelişen konjonktür gereği, şu an huzursuz bir ortam da olsa, ülkemize güvenimiz sonsuz. Dolayısıyla her türlü yatırımımıza hız kesmeden devam edeceğiz. Piyasa biraz tedirgin. Bizim tarafımızdan en büyük beklenti kurların normal seyre gelmesi. Maalesef konut sektöründe demirin ve diğer imalatların kura çok büyük bir bağlığı var. Dolayısıyla kurun biraz sakinleşip istikrar kazanması, stabil bir duruma gelmesi gerekiyor. Böyle olduğu sürece yatırımlar artacaktır. Piyasanın, konut kredi faizleri düştüğü zaman eksi canlılığına geleceğini düşünüyoruz. Şu an bir geçiş dönemindeyiz; hem konut sektörü hem de ülke için. Kısa vadede bu sorunların aşılacağına yürekten inanıyorum.”

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Elit Yapı'dan tam gaz yatırıma devam kararı!
  • 20.03.2018 10:26

Elit Yapı'dan tam gaz yatırıma devam kararı!

Elit Yapı’nın Yönetim Kurulu Üyesi Yıldızhan, kurların görece istikrara kavuşmas ...

Konutta balon iddiasına çözüm!
  • 21.03.2015 11:19

Konutta balon iddiasına çözüm!

Elit Yapı Yönetim Kurulu Üyesi Mert Yıldızhan, konutta balon iddiasına 'doğru pr ...

Ankara, özgün yapılarla örnek başkent olacak!
  • 02.03.2015 13:32

Ankara, özgün yapılarla örnek başkent olacak!

Elit Yapı Yönetim Kurulu Üyesi Mert Yıldızhan, kentin Londra, Paris, Moskova gib ...

Konutta faiz oranları ne zaman düşer?
  • 23.01.2015 11:27

Konutta faiz oranları ne zaman düşer?

Elit Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Cem Çelik, konut faiz oranlarının, İlkbahar ile ...

Elit Yapı’nın yeni projesi için geri sayım başladı
  • 27.11.2014 10:11

Elit Yapı’nın yeni projesi için geri sayım başladı

Ankara'da "butik residence” konseptiyle hayata geçirdiği Elit Royal Residence il ...