maritbet girişmaritbet
Ege-Koop'tan İzmir dışında ilk büyük proje...

Ege-Koop'tan İzmir dışında ilk büyük proje...

İzmir’in konut markası Ege-Koop, İzmir dışında 640 konutluk ilk büyük projesini Ankara’da hayata geçiriyor.

Ankara Etimesgut'da, Çankaya Üniversitesi Kampüsü ve Eskişehir  Yolu'na iki kilometre mesafede toplam 80 bin metrekarelik inşaat alanında hayat bulacak 640 konutluk Ege-Koop Smyrna Evleri'nin proje aşamasında ilgi çektiğini belirten Genel Başkan Hüseyin Aslan, “ Temeli Mayıs sonunda atmayı planlıyoruz ama ilk üyelerimizi kaydetmeye başladık bile. İzmir'i yönetenlerin kıskançlığı ve vefasızlığını hak etmedik, Ankara ise çok farklı. Dış kaynaklı bir kredi kullanma noktasında da son aşamaya gelmiş durumdayız” dedi. Aslan, Ege-Koop Smyrna Evleri projesininin ayrıntılarını anlattı. Aslan, 5 milyon metrekarelik bir alanda 30 bin konut ürettiklerini, 150 bin insanı ev sahibi yaptıklarını anlattı.

56 MİLYON DOLAR DIŞ KAYNAK

56 milyon dolar dış kaynak, 131 milyon dolar kredi ve toplamda 1 milyar 870 milyon dolarlık yatırımla İzmir'e katkı verdiklerini vurgulayan Aslan, “Konut sektöründe dengeyi ve fiyat istikrarını sağlamanın, dar gelirlileri, evsizleri ev sahibi yapmanın bedelini ödüyoruz. Belki takdir beklemek iyimserlik olabilir ancak; bedel ödememeyi istemek ise bizim en doğal hakkımız olmalıdır. İzmir'i yönetenlerin ilgisizliği  bugün Ege-Koop'u hak etmediği bir olumsuz tabloyla karşı karşıya bırakmıştır” dedi.

“MESLEK GRUPLARINA TOPLU BLOK BAZINDA ÜYE KAYITLARINA BAŞLADIK”

Anatüzükte değişiklik yaptıklarını ve Türkiye'ye açılma kararı aldıklarını kaydeden Aslan, “ Bizi pek ciddiye almayanlara, inanmayanlara ve bizi hayalcilikle suçlayanlara büyük dev bir projeyle cevap vererek, 50, 100 değil tam 640 konutluk SMYRNA Evleri ile cevap veriyoruz. Çankaya Üniversitesi Kampüsü'ne 2 km, Başkent Üniversitesi'ne 11 km yakınlıkta, TOKİ Yapracık konutlarına da 1 km uzaklıkta yer alan Smyrna Evleri'ni 7-15-17 kat olarak planladık. Ortak kullanım alanları dahil 239-342 m2 arası 4+1 daireler ve 4+1 dubleksler ile 177-193 m2 arası 3+1 daireler mevcut. Temeli mayıs ayında planlıyoruz ancak daha şimdiden üye kayıtlarına başladık bile. İzmir'de görmediğimiz ilgi ve desteği Ankara'da fazlasıyla görüyoruz. Ayrıca proje için çok uygun koşullarda dış kaynaklı kredi görüşmelerimiz de son aşamaya gelmiş durumda. Bu kredi imkanını İzmir için de değerlendirmeyi amaçlıyoruz” diye konuştu.

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Ege-Koop'tan İzmir dışında ilk büyük proje...
  • 07.04.2015 11:06

Ege-Koop'tan İzmir dışında ilk büyük proje...

İzmir’in konut markası Ege-Koop, İzmir dışında 640 konutluk ilk büyük projesini ...