maritbet girişmaritbet
Ege kasabalarını andıran mimarisiyle.!

Ege kasabalarını andıran mimarisiyle.!

İstanbul’un yeni gelişen ilçelerinden Sancaktepe’de, 40 bin 500 metrekare alan üzerinde yükselen Ege Boyu, konut ve ticari alanların bir araya geldiği bir proje olarak dikkat çekiyor

İstanbul'un yeni gelişen ilçelerinden Sancaktepe'de, 40 bin 500 metrekare alan üzerinde yükselen Ege Boyu, konut ve ticari alanların bir araya geldiği bir proje olarak dikkat çekiyor.

Kent yaşamının karmaşasından uzak, Ege yaşamının huzurunun yanı sıra modern mahalle hayatının sunulduğu proje, Ege kasabalarını andıran mimarisiyle ilgi odağı oluyor

Sektörün tanınmış isimlerinden olan Eviya Gayrimenkul projesi olan Ege Boyu, Ege kasabalarının tüm ayrıntılarını barındırıyor. Ege'ye özgü cumbalar, panjurlar, taş kaplamaların kullanıldığı projede, özgün çizgilere sahip balkonlar ve güneş kırıcı panellerle çevreci bir yaklaşım sunuluyor. Peyzajında da Ege özelliklerini barındıran projede, lavanta, kekik, mor salkım, incir, sakız ağacı gibi Ege'ye özgü bitki türlerine yer veriliyor. Projede ayrıca Cunda meydanında güneş saati, Foça'da Foça'nın simgesi fok heykeli, Alaçatı'da ise sakız adası yer alıyor.

3,25 metre tavan yüksekliği

113 bin 600 metrekare inşaat alanında toplam 17 bloktan oluşan Ege Boyu'nda büyüklükleri 49 ile 210 metrekare arasında değişen 584 daire yer alıyor.  Stüdyodan 4+1'e kadar uzanan farklı konut tiplerinin yanı sıra 24 ticari ünite bulunan proje, brüt 3,25 metre tavan yüksekliğine sahip daireleri ile ferah alanlar sağlıyor. 88 farklı ev seçeneği sunulan proje alaçatı, foça, cunda, asos, bitez ve dalyan olmak üzere 6 meydandan oluşuyor.

Organik Ege pazarının keyfini sürün

Zengin sosyal alanlara sahip Ege Boyu'nda, restoranlardan fırına kadar her türlü ihtiyacın karşılandığı Ege Çarşısı'da proje sakinlerine sunuluyor. Taze ürünlerin yer alacağı dönemsel Organik Ege Pazarı'nın yanı sıra Ege Çarşısı'nda marketten eczane ve kuaföre, terziden kuru temizlemeye pek çok hizmet üniteleri de yer alıyor. Bununla birlikte projede koşu, yürüyüş parkurları, açık ve kapalı spor alanları, açık-kapalı yüzme havuzları, çocuk oyun alanları, aktivite meydanı amfi, profesyonel sosyal yaşam kulübü gibi ayrıcalıklar da bulunuyor.

Bisikletlere özel otoparklar

Ege Boyu, çocukların da mutlu zaman geçirmesi için zengin oyun ve aktivite alanlarına sahip ender projelerden biri olarak beliriyor. Çocukların egzoz, trafik, karmaşadan uzak rahat ve güvenle oyun oynayabileceği, sosyalleşebileceği alanların yanı sıra labirent bahçeleri, meyve bahçeleri, bisiklet parkurları, ahşap gemi, yel değirmeni ve değişik yaş gruplarına hitap eden çocuk parkları projeyi çocuklar için bir oyun alanına dönüştürüyor. Bir de anaokulunun olacağı proje, ST. Joseph Küçük Prens ilköğretim okuluna yalnızca 2 km mesafede yer alıyor. Ulaşımın bisiklete sağlandığı Ege Boyu'nda 1.020 metre uzunluğunda bir bisiklet yolu bulunuyor ve bu yol projenin etrafını dolaşıyor. Herkes gitmek istediği yere bisikletle gidip bisikletlerini özel park alanlarına park edebiliyor.

YAPIMCININ GÖZÜNDEN

“Sadece İstanbul'da yaşayan Egeliler değil, hepimiz Ege özlemi çekiyoruz” diyen Eviya Gayrimenkul Genel Müdürü Seba Gacemer, “Ege Boyu projemizi, Ege'de bizi etkileyen unsurları çok iyi analiz ederek oluşturduk. Ege'nin doğası, atmosferi geleneksel taş evleri çok güzel. Hatta öyle ki bu evler kendiliğinden oluşmuş hissi veriyor. Biz de evlerimizi tasarlarken bu izlenimi versin diye, kimi evlerde panjur kimi evlerde demir işlemeler kullandık” şeklinde konuştu. Evleri, Ege'nin iki katlı evlerinin atmosferini yaşatacak şekilde, yüksek kat algısını ortadan kaldırarak tasarladıklarını aktaran Gacemer, “Ege Boyu'nu site kavramının dışına çıkardık. Proje sakinleri, bir binanın altından geçebilecek ya da çok geniş bir meydandan bir anda dar bir arastaya girebilecek” diye ekledi.

Projenin adı:Ege Boyu

Projenin yeri:Sancaktepe

Yapımcı firma:Eviya Gayrimenkul Geliştirmeve Yatırım Anonim Şirketi

Projenin mimarı:Ali Hızıroğlu/ERA Mimarlık, Peyzaj Mimari: Deniz Aslan

Projenin konsepti: Ege'nin güzelliklerini İstanbul'a taşıyor

Projenin arsa büyüklüğü:40.548 m2

İnşaat alanı:113.600 m2

Blok sayısı:17

Toplam daire sayısı:584

Daire tipleri:Stüdyo, 1+1, 2+1, 3+1, 4+1

Daire metrekareleri:49-207 m2

İnşaata başlama tarihi:Temmuz 2012

Teslim tarihi:2014

Kampanya bilgileri: Yüzde 10'luk lansman indirimi devam ediyor; Projenin ödemeleri Eviya içinden yapılıyor. Yani banka kredisi olmadan, peşinat ödenmeden 48 aya kadar vade ile satışa sunuluyor; Banka kredisi ile yüzde 10 lansman indirimi üzerine yüzde 12'lik bir indirim daha yapılıyor.

Hangi daire kaç lira?

Tipi        Alanı(m2)            Lansman indirimli fiyatı

Stüdyo  50          150.000              

1+1        66          215.700              

2+1        116        341.000              

3+1        128        415.000              

4+1        207        740.000     

Milliyet
Yavuz Karaman         

 

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Medcezir, EgeBoyu örnek dairesinde!
  • 13.12.2014 11:50

Medcezir, EgeBoyu örnek dairesinde!

Serenay Sarıkaya ve Çağatay Ulusoy'un başrollerini paylaştığı Medcezir dizisinde ...

Egeboyu Görücüye çıktı
  • 24.02.2012 14:05

Egeboyu Görücüye çıktı

Sinpaş Grubu'nun yeni iştiraki Eviya Gayrimenkul'un ilk projesi Ege Boyu Sancakt ...

Sinpaş GYO, Ege Boyu'ndaki gayrimenkullerinin değerini açıkladı
  • 21.12.2016 10:36

Sinpaş GYO, Ege Boyu'ndaki gayrimenkullerinin değerini açıkladı

Sinpaş GYO, Sancaktepe'de yer alan Ege Boyu projesindeki 12 adet mesken ve 7 ade ...

Sinpaş, Ege yaşam konseptini bu kez Ankara'ya taşıdı
  • 21.10.2016 11:46

Sinpaş, Ege yaşam konseptini bu kez Ankara'ya taşıdı

EgeBoyu ve EgeYakası projeleri ile adından söz ettiren ve yatırımcısına yaklaşık ...

Sinpaş, Ankara'ya Ege konseptini taşıyor
  • 31.08.2015 15:51

Sinpaş, Ankara'ya Ege konseptini taşıyor

EgeBoyu ve EgeYakası projeleriyle Ege yaşamının özelliklerini İstanbul’da yoruml ...

Medcezir dizisi EgeBoyu'nda çekiliyor!
  • 13.12.2014 11:27

Medcezir dizisi EgeBoyu'nda çekiliyor!

Medcezir dizisinin seti, Sancaktepe'de hayata geçirilen ve bir Ege kasabası tadı ...