maritbet girişmaritbet
Dumankaya’nın 51 bin TL’lik evleri kapışılıyor

Dumankaya’nın 51 bin TL’lik evleri kapışılıyor

Dumankaya İnşaat Tuzla'da satışa çıkardığı ve 51 bin liradan başlayan fiyatlarıyla dikkat çeken Kampüs projesini 1.5 ayda sattı, talebin yüzde 80'i evini öğrencilere kiralamak isteyen yatırımcıdan geldi

Dumankaya  İnşaat Tuzla'da satışa çıkardığı ve 51 bin liradan başlayan fiyatlarıyla dikkat  çeken Kampüs projesini 1.5 ayda sattı, talebin yüzde 80'i evini öğrencilere kiralamak  isteyen yatırımcıdan geldi. Şirket, talep yoğun olunca aynı bölgede toplam  120 dairelik 2 projede daha başlama kararı aldı. 1 ayda satılması beklenen  Adres Kampus Güney ve Adres Kampus stüdyolar 53 bin, 1+1'ler 72 bin ve  2+1'ler ise 112 bin liradan başlıyor.

İstanbul'da  Anadolu Yakası'nın marinası, tersaneleri ve havaalanına yakınlığı ile son  zamanlarda gelişme potansiyeli yükselen ilçeleri arasında ilk sıralarda yer  alan Tuzla'da üniversite ve eğitim kurumlarının sayıca artmasını dikkate  alarak 278 konutluk Adres Kampüs projesini başlatan Dumankaya İnşaat, projeyi  1.5 ayda sattı.

Şubat  sonunda satışa çıkarılan ve Adres Kampüs Doğu ile Adres Kampüs Batı olarak  iki ayrı bölümden oluşan projede 51 bin liradan başlayan fiyatlar, en çok  öğrencilere ev kiralamak isteyen yatırımcıları cezbetti, alıcıların yüzde  80'inini yatırımcılar oluşturdu. Gelen yoğun talepten hareketle 2 yeni  projeyi daha devreye aldıklarını açıklayan Dumankaya İnşaat Yönetim Kurulu  Üyesi Uğur Dumankaya, "Dumankaya olarak yeni projelerimize bölgenin  ihtiyaçlarım inceleyerek karar veriyoruz. Yatırımcıdan yoğun bir talep  gelince, yeni projeleri yaz ortasında sunmak yerine satışı erkene  çektik" dedi.

Biri  Güzelbahçe diğeri Aydınlı mevkiinde inşa edilecek Adres Kampus Güney ve Adres  Kampus Panorama projelerinde 37 metrekare stüdyoların 53 bin TL, 54-58 m2 1 +  1 dairelerin 72 bin TL ve 81 m2 2+1'lerin 112 bin TL'den sunulan lansman  fiyatları ile sahiplerini beklediğini ifade eden Dumankaya, 1 + l'lerde en pahalı  dairenin 84 bin lira, 2+l'lerde ise 142 bin lira olduğunu söyledi. Dumankaya,  "Adres Kampüs Güney projesi, 89 adet konut ve 4 adet ticari alandan  oluşuyor. Projede, 59 adet 1 + 1 daire ve 30 adet 2 + 1 daire yer alıyor.  Projede ayrıca fitness, TV odası ve sohbet odası gibi sosyal yaşam  alanlarının yanı sıra açık otopark da bulunuyor. Adres Kampüs Panorama ise  53-60 m2 arasında değişen 29 adet 1 + 1 dairenin yanı sıra 2 adet ticari  alana da sahip" diye konuştu.

'Yeni  projeler 1 ayda tükenir'

Dumankaya,  bu iki yeni projeyi Aralık 2014'te tamamlamayı planladıklarını, 1 ayda tüm  daireleri satmayı öngördüklerini kaydetti. Bölgede ilk temelin 2008 yılında  atılmasının ardından hızla değerlenen ve yatırımcılar tarafından büyük ilgi  gören Adres projelerinin hızla büyüdüğünü kaydeden Dumankaya, şöyle devam  etti: "Gelen yoğun talebi karşılamak adına Adres projelerini ilk önce  Adres 2 ve ardından Adres 3 projemiz ile büyümeye devam ettik. 2009 yılı  içinde Adres Botanik, 2010 yılında Adres Lobi, 2011 yılında Adres Panorama,  2011 yılının son haftasında ise Adres Su ve Adres Natura ile en son olarak da  Adres Kampüs Doğu ve Adres Kampüs Batı projelerimizi tüketiciler ile  buluşturduk."

Zemin  ve 5 katın bulunduğu tek bir bloktan oluşacak olan Adres Kampüs Doğu'da 144  konut yer alıyor. Projede 37 metrekare stüdyolar 53 bin lira ile 58 bin lira  arasında değişen fiyatlardan, 50-58 metrekarelik 1+1 daireler ise 72 ile 92  bin lira arasında. Adres Kampüs Batı projesi ise toplam 134 dairenin  bulunacağı, zemin ve 7 kattan meydana gelen tek bir bloktan oluşacak. Burada  da 1 +1 ve 2+1 dairelerin fiyatları 72 bin ile 130 bin lira arasında  değişiyordu. Az sayıda dairenin satışın devam ettiği projelerin her iki  bölümünde ise etüt odası, okuma odası, oyun odası ve TV odası vb. olarak  kullanılabilecek sosyal alanlar ve spor sahası bulunuyor. Böylece kampüs  yaşamı ev yaşamı ile entegre olabiliyor.

Tuzla Aydınlı'da üniversite sayısı 9'a çıkıyor

Tuzla ve Pendik, halen eğitim veren Koç İlköğretim Okulu ve Lisesi, Sabancı ve Okan Üniversiteleri, İTÜ Denizcilik Fakültesi ile yakın gelecekte tamamlanmasıplanlanan Süleyman Şah, Medeniyet, Gedik, Piri Reis ve İstanbul Ticaret Üniversitelerinin kampüslerinin hizmete girmesiyle önemli bir eğitim merkezi haline gelecek. E-5 ve TEM otoyolları ile Sabiha Gökçen Uluslararası Havalimanıve Pendik feribot iskelesine yakınlığıyla avantaj sağlayan bölge, Marmaray'ın Sabiha Gökçen'e bağlanmasıyla daha da önem kazanacak.

Çevredeki 5 yıldızlı oteller arasında; Divan Otel Asia, The Green Park, Titanic ile Crown Plaza Asia sayılabilir. Viaport, Atlantis, Pendorya, Neomarin ve Marina Mail bölgedeki önemli AVM'ler olarak öne çıkıyor. Bölgede ayrıca Marmara Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi, Anadolu Sağlık Merkezi, Teknopark ve TÜBİTAK gibi önemli tesisler de bulunuyor.

Bu yıl 2 bin konut satışından 450 milyon lira ciro hedefliyoruz

2012'yi kampanyaların hareketlendirdiği bir yıl olarak tamamlayan ve ilerleyen günlerde projelerinde yeni etap satışlarıyla gündeme yeniden geleceklerini belirten Dumankaya Yönetim Kurulu Üyesi Ali Dumankaya, yılı 2 binin üzerinde konut satışı ile kapatarak 400-450 milyon liralık ciro hedeflediklerini kaydetti. Dumankaya, Adres Kampüs Doğu ve Batı projelerinin Ekim 2014'te tamamlanacağınısözlerine ekledi.

Nihal Yuvacan/Vatan

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Saba Tümer'li Dumankaya İnşaat kampanya reklamı!
  • 29.08.2016 14:59

Saba Tümer'li Dumankaya İnşaat kampanya reklamı!

Ünlü sunucu Saba Tümer, Dumankaya İnşaat'ın kampanya reklam yüzü oldu. ...

Dumankaya 2016'da gövde gösterisi yapacak!
  • 14.01.2016 15:51

Dumankaya 2016'da gövde gösterisi yapacak!

2016'da 1.2 milyar liralık değere sahip Fikirtepe ve Çayırova projelerini satışa ...

Saba Tümer, Dumankaya İnşaat'ın kampanya yüzü!
  • 12.09.2015 15:40

Saba Tümer, Dumankaya İnşaat'ın kampanya yüzü!

Dumankaya İnşaat'ın kampanya tanıtım reklamında Saba Tümer rol alacak. ...

Dumankaya ve Al Mazaya basın toplantısı!
  • 24.02.2015 10:21

Dumankaya ve Al Mazaya basın toplantısı!

Ortadoğu’nun en büyük gayrimenkul geliştiricilerinden Al Mazaya, Türk gayrimenku ...