maritbet girişmaritbet
Dumankaya Ritim İstanbul’un örnek dairesi Hakan Helvacıoğlu imzası taşıyor!

Dumankaya Ritim İstanbul’un örnek dairesi Hakan Helvacıoğlu imzası taşıyor!

İç Mimar Hakan Helvacıoğlu tarafından tasarlanan Dumankaya Ritim İstanbul projesinin örnek dairesi farklı tarzıyla dikkat çekiyor

 

Gökyüzünü delip geçen bir gökdelenin tepesinde Prens Adaları'ndan Yalova'ya geniş görüş alanıyla sonsuzluğa uzanan maviliği kendisine manzara seçen rüya gibi bir evdeyiz. H2C İç Mimarlık tarafından 3 ay gibi kısa bir sürede hayata geçirilen Dumankaya Ritim İstanbul projesinin 3,5+1 örnek dairesi, dekorasyon algımızın kapılarını aralıyor.

Dumankaya İnşaat ile ilk defa çalıştıklarını dile getiren İç mimar Hakan Helvacıoğlu, "Dumankaya farklı sekmelerde farklı atılımlar yapıyor, her bir proje bir öncekinden daha üst kategoride oluyor. Her belirlenen segmente göre üst çizgide mimari, mekan ve fonksiyon sunuyorlar." Anadolu yakasının hızla gelişen bölgesi Maltepe'de konumlanan Ritim İstanbul, A+ kesime hitap eden bir proje olması dolayısıyla yaşam alanlarında modernizm ve dinamizmin belirli bir dengede harmanlandığı, klasiğin zamansız bir yorumu ile ağırlıklı olarak 30 ile 50 yaş aralığında genç profesyoneller, şirket sahipleri ve üst düzey genç yöneticilerinin yaşam standartlarına göre bir ambiyans yaratılması planlanmış.

Dumankaya, Hakan Helvacıoğlu'nun modern ve klasiği karıştıran çizgisinde karar kılmış.

Mimari çizginin bu tip örnek daire projelerinde mekan ile bütünleşmesi gerekliliğini vurgulayan İç mimar Hakan Helvacıoğlu, 40 gün gibi kısa bir sürede projelendirdikleri örnek daireyi ilk teslim aldıklarında dairenin hiçbir bölüntüsünün yapılmadığını, tüm alanı bölümlendirdiklerini, önceden iki kat olarak tasarlanan dairenin merdivenini kaldırarak sahanlığını da hobi odası olarak değerlendirdiklerini anlatıyor. Hakan Helvacıoğlu'nun ortağı Can T. Pekkara projenin planlama konusundaki ilerleyişlerini, "bu daire, hedef kitlesi itibariyle bir villa veya standart bir loft olmayağı için ne çok genç, ne çok modern ne de çok klasik olmayan bir tarz uyguladık.

İlk sunumu hazırlamamız için, bu dairede kullanılacak olan bütün malzemeler belli bir fizibilite çerçevesinde gerek kaplamalar, gerek parkeler gerekse de seramikler için bir araştırma içine girildi. Seramik ve vitrifiyelerde VitrA ile çalıştık. Parke ve ahşapların uyumlu olması için ise farklı farklı firmalar projemizde yer aldı," diyerek ifade ediyor.

Samimi ve sakin Henüz içerisinde kimsenin yaşamadığı ve örnek olarak yaratılan bu dairenin kapısından girdiğinizde içeride birilerinin yaşadığına inanacak kadar çok detay ile Hakan Helvacıoğlu, mekana ruh katmış. Mutfaktan yatak odasına kullanılan aksesuarlar ve objelerin çokluğu ve sıcaklığı ile samimiyet ve yaşam enerjisi evin her köşesine yayılmış. Salon mobilyaları, Becara, Console İstanbul'dan seçilmiş. Bazıları ise mimarlar tarafından özel olarak kendi ustalarına ürettirilmiş.

Evdeki çoğu aksesuar Mis en Demeure, Mudo Concept ve Zara Home'dan seçilmiş. Özellikle Zara Home oda kokuları ve mumlar, örnek dairenin atmosferini fazlasıyla değiştirmiş. Zara Home ve Mudo Concept, evin mutfak ve banyosunda özellikle tekstil ve aksesuarlarda tercih edilen markalar olmuş. Evin tüm perdeleri, yastıklar, yatak örtüleri ve hatta yatak başı Tasarım Perdeye özel olarak yaptırılmış. Salonda kullanılan eskitme gümüş duvar kağıdı, Sarıtaş Cama yaptırılan eskitme aynalarla uyum içerisinde olmaları amacıyla Lot'tan seçilmiş. Hobi odasının tüm aksesuar ve mobilyaları Mudo Concept'tan alınmış. Dairenin ve hatta tüm binanın en güzel odası olan ebeveyn yatak odasında, televizyonun uzaktan kumandayla içine yerleştiği TV ünitesi, Moda Mobilya'ya özel olarak mimarlar tarafından tasarlatılmış. Yatak odasındaki ankastre dolaplar da yine aynı firmaya yaptırılmış. Genç ve çocuk odalarının mobilya ve duvar kağıtları ise Biscuit mağazasından alınmış

Yemek takımının sandalyelerinin kumaşları, EvDekor'dan seçilmiş. Yemek masası Zara Home'dan alınan ürünlerle sunuluyor. Halılar ise Stepevi'nden seçilmiş.

All Decor

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Gülsem Arslan: Ritim İstanbul stratejik bir noktada
  • 22.11.2013 15:08

Gülsem Arslan: Ritim İstanbul stratejik bir noktada

Dumankaya Ritim İstanbul Satış Yöneticisi Gülsem Arslan projeyle ilgili emlaktas ...

RİTİM İSTANBUL GÖRÜCÜYE ÇIKTI
  • 02.11.2011 14:47

RİTİM İSTANBUL GÖRÜCÜYE ÇIKTI

Dumankaya İnşaat, İstanbul'un ve Maltepe'nin ritmini değiştirecek olan Dumankaya ...

Dumankaya Ritim İstanbul foto galerisi!
  • 07.10.2013 15:48

Dumankaya Ritim İstanbul foto galerisi!

Ritim İstanbul, Maltepe'de Dumankaya İnşaat tarafından hayata geçiriliyor. Ritim ...

DUMANKAYA RİTİM İSTANBUL
  • 05.11.2011 13:56

DUMANKAYA RİTİM İSTANBUL

Dumankaya İnşaat, İstanbul’un ve Maltepe’nin ritmini değiştirecek olan Dumankaya ...

GYODER kampanyası Dumankaya İnşaat'in 5 projesinde geçerli!
  • 05.08.2016 16:48

GYODER kampanyası Dumankaya İnşaat'in 5 projesinde geçerli!

Dumankaya İnşaat, GYODER’in başlattığı konut kampanyasına dâhil oldu. ...

Dumankaya çocukları eğlenceye doydu
  • 15.09.2014 14:59

Dumankaya çocukları eğlenceye doydu

Okulların açılması öncesinde çocukların motivasyonunu artırmak ve eğlenceli bir ...