maritbet girişmaritbet
Dolar ve Euro’da düşüş sürer mi? Gayrimenkulü neler bekliyor?

Dolar ve Euro’da düşüş sürer mi? Gayrimenkulü neler bekliyor?

Güçlü ekonomi kendini gösterdi, dolar ve euro düşüşe geçti. Bir kez daha gayrimenkul, yatırımın gözdesi oldu.

Hızla artan dolar ve euronun ateşi söndü, düşüş başladı. Hal böyle olunca piyasalarda bir rahatlama söz konusu oldu. Dövizdeki hareketlilik her zaman piyasalara negatif yansıyor, stabilize olup sabit seviyelerde durması ise iyi bir alternatif. Merkez Bankası'nın başına Naci Ağbal getirildikten sonra ekonomik anlamda flaş adımlar atıldı. Sıkı para politikası devam ederken, atılan adımların dövizdeki düşüşle faydası da ortaya çıkmış oldu.

Gayrimenkulde kaybeden yok

Son 6 ayın en düşük seviyesini gören Euro ve dolar farklı bir hareket içerisine girer mi bilinmez ancak gayrimenkulün değeri yeniden ortaya çıkmış oldu. Her zaman yatırımcısına kazandıran gayrimenkul, aynı performansla yoluna devam ediyor. Eski dönemlerdeki gibi kısa sürede değil ancak uzun vade de gayrimenkul mutlaka kazandırıyor. Gayrimenkulün kaybedeni ise hiç yok. Net olarak söylenebilir ki gayrimenkul, Türkiye'nin en ciddi ve güvenilir gayrimenkul yatırım aracıdır. Bu hareketlilik, önümüzdeki yıllarda da devam edecektir.

Pandemide Türkiye'nin konut satış rekoru kırıldı

Pandeminin ortasında devletin yaptığı konut kredisi kampanyasıyla aslında gayrimenkule olan ilgimiz, güvenimiz ortaya çıktı. Dünya genelinde piyasalar negatife dönmüşken, hava olumsuzken gerçekleştirilen kampanya ile adeta patlama yaşandı. Aslında bu, gayrimenkul yatırımının Türkiye'deki durumunun özeti aslında. Pandemi yılında Türkiye'de tüm zamanların konut satış rekoru kırıldı.

Kentsel dönüşümle hareketlilik sürecek

Gayrimenkul sektörü, inişli çıkışlı dönemler yaşasa da Türkiye'nin lokomotifi olmaya devam ediyor. Türkiye'nin coğrafi açıdan belki de en büyük eksisi, ciddi bir fay üzerinde bulunuyor olması. Burada vatandaşın endişesi, depremden ziyade çürük binalar. Bu noktada kentsel dönüşümün adımını dönemin Başbakanı, bugünkü Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başlatmıştı. Bu adım sonrasında hızlı dönüşüm süreçleri yaşandı. Bugün itibariyle devlet, kentsel dönüşüm için tüm imkanları seferber etmiş durumda. Dönüşüm kapsamında verilen kredi oranının yükseltilmesi, KDV'lerin yüzde 1'e düşürülmesi büyük avantajlar. Bunlar piyasalardaki hareketliliğin yıllarca devam edeceğini gösteriyor.

Nihayetinde gayrimenkul, ne kadar güçlü olduğu pandemi sürecinde bir kez daha gösterdi. Gayrimenkul yatırımı büyüktür, dolar ve eurodan…

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Dolar ve Euro’da düşüş sürer mi? Gayrimenkulü neler bekliyor?
  • 16.02.2021 12:44

Dolar ve Euro’da düşüş sürer mi? Gayrimenkulü neler bekliyor?

Güçlü ekonomi kendini gösterdi, dolar ve euro düşüşe geçti. Bir kez daha gayrime ...