maritbet girişmaritbet
Dekar Asmalı Evler'de bahçeli dubleks 383 bin lira!

Dekar Asmalı Evler'de bahçeli dubleks 383 bin lira!

Bahçeli evleri ulaşılabilir kılmak için makul metrekarelerde projeler üreten Dekar Yapı, Bahçeşehir’deki Asmalı Evler projesinde 134 metrekarelik bahçeli dubleks evleri 383bin liradan satıyor

 

Bahçeli evleri ulaşılabilir kılmak için makul metrekarelerde projeler üreten Dekar Yapı, Bahçeşehir'deki Asmalı Evler projesinde 134 metrekarelik bahçeli dubleks evleri 383bin liradan satıyor

Bu haftaki şantiye turumuzda inşa ettiği binlerce bahçeli ev konseptiyle tanında Dekar Yapı'nın Bahçeşehir'deki Asmalı Evler projesine gidiyoruz. Dekar Yapı'yı 5 yıl önce kuran Salih Kuzu, ikinci projesi olan Asmalı Evler'de makul metrekarelerde uygun fiyatlı evleri konut alıcılarının beğenisine sunmuş. Aslında lüks ve pahalı gibi görünen bahçeli evleri ulaşılabilir kılmayı hedefleyen Salih Bey, ortaya çıkan tabloda bunu başarmış gibi görünüyor. Firmanın daha önce yine aynı bölgede hayata geçirdiği Günışığı projesinin tamamı satılmış ve hayat çoktan başlamış. Asmalı Evler'e de oldukça fazla ilgi var. Öyle ki, projedeki birinci etabın tamamı, ikinci etabın ise hemen hemen hepsi satılmış. Şu sıralarda son etap satışa çıktı. Toplamda projenin yüzde 70'i satılmış. Dairelerin bile kolay kolay satılamadığı bir dönemde bahçeli evlere olan bu ilgi projenin ne kadar doğru bir yerden alıcıların karşısına çıktığını gösteriyor.

Asmalı Evlerin en büyük avantajı ulaşılabilir fiyatlarda olması. 134 metrekarelik dubleks evin fiyatı 365 bin lira iken, 166 metrekarelik tek katlı evin fiyatı ise 633 bin lira. Bu fiyatlardan birçok projede 1+1 ve 2+1 daire alınabiliyor. Asmalı Evler'de konut metrekareleri belli standartlarda tutulurken, bu da alım gücünü kolaylaştırıyor. Bu da genelde çok büyük metrekarelerde yapılan projelere göre Asmalı Evleri bir adım öne taşıyor. Burada Salih Bey, net ve brüt metrekareye de dikkat çekerek, hiç ortak alan olmaması nedeniyle brüt ile net arasındaki farkın çok düşük olduğunu net metrekarelerin daha ucuza geldiğini söylüyor.

Oturmak için alıyorlar

Salih Bey, projenin uygun fiyatlarına rağmen prim oranının da makul düzeyde olduğuna işaret ederek, 1 yıllık süreçte buradan konut alanların yüzde 25 kazandığını söylüyor. Bu oranın abartılı olmadığının altını çizen Salih Bey, “Teslimlerden sonra prim oranı çok daha fazla yükselecektir. Ama buradan konut alanlar prime çok da dikkat etmiyor. Çünkü konut alanlar oturmak için projenin tamamlanmasını bekliyor” diye konuştu.

Proje bitince boş kalmıyor

Konutlarda oturmak isteyenlerin oranı yüzde 90'a çıkıyor. Salih Bey de, birçok projede yatırımcıların konut alması nedeniyle konutların boş olduğuna dikkat çekerek, ancak kendi projelerinde kısa süre içinde herkesin taşındığını ve sitenin ikinci elinin de böylece güçlendiğimi vurguluyor. Salih Bey'in ilk projesi olan Günışığı sitesi de hemen dolmuş ve hatta projedeki ikinci el fiyatları bile yüzde 50 oranında prim yapmış. O projede 400 bin liraya satılan evlerin fiyatları şu anda 800 bin liraya çıkmış.

İlk etapta hayat başlıyor

Salih Bey, Asmalı Evler için ilk kazmayı Temmuz 2011'de vurmuş. İnşaat büyük bir hızla devam ediyor ama birinci etaptaki daireler neredeyse teslim aşamasına gelmiş. Bahçeli evler ve onların oluşturduğu sokaklar ortaya çıkmış. Projeyi bu haliyle çok çok beğendiğimi söylemeliyim. Özellikle bir mahalle havasında tasarlanan projede evlerin birbirine olan mesafesi çok iyi ayarlanmış. Binalar size baskı yapmıyor, üstünüze üstünüze gelmiyor. Gayet insani ölçülerde mekânlar tasarlanmış. Projenin ikinci etabı ise Haziran 2013, üçüncü ve son etabı ise Ekim 2013'te teslim edilecek.

Salih Bey, yıllarını şantiyelerde geçirmiş. Büyük tecrübesi var. Şantiyedeki kurguyu da çok iyi yapmış. Kademeli olarak inşaatı devam ettiriyor. Bir evin inşaatı bitince diğerinin kabasına başlıyor. Ekipler kaydırılıyor. Bu sayede etaplar birbirini etkilemeden inşaat devam ediyor. Bahçeli evlerde peyzaj düzenlemesine büyük önem verildiği için bu bile epey bir zaman alıyor. Projenin ortasından geçen yolar, kaldırımlar ve alt yapı elemanlarını da Dekar Yapı yapıyor.

Bahçesiz ev yok

50 dönüm arsada yapılan projede binalar arsanın yüzde 17'sine oturuyor. 3 etapta 170 bahçeli konuttan oluşan Asmalı Evler projesinde 3+1 ve 4+1 tipinde, tek ve iki, katlı 80 ile 300 metrekare arasında 9 farklı metrekarede konut var. Asmalı Evler'deki bütün konutların müstakil girişi ve bahçe alanları var. Tek katlı evlerin her yanında bahçe var. Hangi odadan olursa olsun adım attığınızda bahçeye çıkıyorsunuz. Bahçe alanları da kullanım hakkı olarak tapuya işleniyor.

Karma konsept

Projenin mimarı ise Deniz Çağlar Duman, evleri hem geleneksel hem de modern konseptte tasarlamış. Konutlarda saçaklar ve ahşap kaplamalar kullanılmış. Bu da onları sıradanlıktan kurtarırken, bambaşka bir havaya büründürmüş.

Sosyal alanlar siteye ait olacak

Salih Bey, yaşam başladıktan sonra gündeme gelen aidatlarla ilgili özel çalışmalar yaptıklarını anlatarak, güvenlikten ödün vermeyeceklerini ve aidatların 400 lira seviyesinde olabileceğini söyledi. Sitenin bir tane ana girişi olacak. Bazı evlerde 2 adet olmak üzere kapalı otoparklar bulunacak. Sitenin ortak alanında ise yarı olimpik yüzme havuzu yer alıyor. Zaten projenin en güzel yeri de burası. Çevresinde kafe ve fitness alanlarının yer aldığı bu alanda engelliler ve yaşlılar için rampalar ve asansör de koyulmuş. Asmalı Evler'deki sosyal alanlar ücretsiz olacak. Salih Bey, işletmeyi siteye bırakacaklarını ve tüm sosyal alanların sitenin mali olacağının altını çiziyor.

Anahtar teslim veriyor

Projedeki konutlar anahtar teslim olarak verilecek. Fiyatlar da anahtar teslim olarak veriliyor. Beyaz eşyalar hariç tüm donanımlar olacak. Salih Bey, natamam ev verildiğinde inşaatın yıllarca sürebildiğine işaret ederek, bu nedenle birçok kişinin gürültü kirliliğine maruz kalabildiğini söylüyor.

Seramik yerine mermer

Konutların bir başka özelliği ise hiçbir yerde seramik kullanılmaması. Mesela bütün banyolar mermerden yapılmış. Doğal taş ve mermer tercih edilmiş. 4 ayrı mermer seçeneği sunuluyor. Alıcılar mermerin yanı sıra, parkeyi, mutfak ve banyo dolaplarını, duvar boyalarını ve kapı renklerini seçebiliyor. Her evde şömine bacası ve klima altyapısı var. Mutfaklar ise küçük bir oturma grubu koyulacak şekilde tasarlanmış. 25 metrekare olan mutfak bile var. Bu da konutların albenisini artırıyor.

Kimler alıyor?

Proje her ne kadar diğer villa projelere göre uygun fiyatlı olsa bile belli bir gelir seviyesindekiler alabiliyor. Salih Bey de, profesyonel yöneticilerin, şirketlerin orta kademelerinde çalışanların, pilotların ve işletme sahiplerinin ev aldığını söylüyor. Bu alanların da çoğunun çocuğu olması nedeniyle güvenli bir yaşam alanı tercih etmeleri nedeniyle burayı tercih ettiğini ifade ediyor.

Nasıl gidilir?

TEM'den araçla giderken Ispartakule gişelerinde girildiğinde hiç sapılmaması durumunda 4-5 kilometre sonra projeye ulaşılıyor. Burada hem projeyi görebilir hem de satış ofisinde bilgi alıp örnek daireleri gezebilirsiniz.

Her eve bir asma

Projede adına uygun olarak her evin önüne bir asma dikiliyor. Salih Bey, diktiği asmaların ölmemesi için ayrıca her ev sahibine bir de asma bakım kılavuzu veriyor.

Yavuz Karaman 

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Asmalı Evler projesinden en son kareler!
  • 28.06.2013 14:48

Asmalı Evler projesinden en son kareler!

ASmalı Evler projesinin en yeni helikopter görüntüleri emlaktasondakika.com fark ...

ASMALI EVLER BAHÇEŞEHİR
  • 05.10.2011 15:50

ASMALI EVLER BAHÇEŞEHİR

Dekar DK Konut A.Ş. tarafından Bahçeşehir'de inşa edilen Asmalı Evler projesinin ...

Asmalı Evler'de yaşam başladı
  • 12.01.2014 12:40

Asmalı Evler'de yaşam başladı

İstanbul'da 'her eve bir bahçe' konsepti ile yaşam alanlarına imza atan Dekar DK ...

Asmalı Evler’de satışlar ve teslimler zamanında tamamlandı
  • 25.11.2013 10:40

Asmalı Evler’de satışlar ve teslimler zamanında tamamlandı

İstanbul’da bahçeli bir yaşamı gerçeğe dönüştüren “Her eve bir bahçe” anlayışıyl ...

Asmalı Evler satılık daire fiyatları
  • 20.11.2013 14:56

Asmalı Evler satılık daire fiyatları

Asmalı Evler satılık daire fiyatları 650 bin liradan başlıyor ...

Asmalı Evler'de fiyatlar 620 bin liradan başlıyor!
  • 27.08.2013 17:29

Asmalı Evler'de fiyatlar 620 bin liradan başlıyor!

Her evde 2 adet kapalı veya açık otoparkın bulunduğu Asmalı Evler'de ayrıca misa ...