maritbet girişmaritbet
City Center Esenyurt'u merkez konumuna getiriyor!

City Center Esenyurt'u merkez konumuna getiriyor!

Bölgenin merkezi konuma yükselmesinde kilit rol oynayacak yeni yapıyı inşa ettiklerini kaydeden Özyurt A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Orhan Özyurt ile Türkiye'de bir ilk niteliğinde olan projeleri City Center'a dair konuştuk.

Bize kısaca Özyurt A.Ş.'den ve konut sektöründe de varlık gösterme fikrinizin nasıl oluştuğundan bahsedebilir misiniz?

Özyurt A.Ş. 1992 yılında anonim şirket olarak kuruldu. O tarihten bugüne kadar da Türkiye hazır beton endüstrisinde, taş ocağı işletmelerinde, asfalt üretiminde, inşaat taahhüt işlerinde ve beton elemanları işlerinde müşterilerimize kaliteli ürün ve servis sunarak lider firma olma vizyonumuz doğrultusunda ülkemize katma değer sağlayacak pek çok çalışmada varlık gösterdik. Faaliyet gösterdiği her sektörde lider konumuna gelen bir firma olarak başka sektörlerinde kaliteli hizmetlerimizden yararlanması fikrinden hareketle, Mimari ve Statik Proje Grubu'muzun da desteğiyle 1997 yılından itibaren özel sektöre anahtar teslim işler yapmaya başadık. Kısa süre zarfında da Özyurt inşaat olarak büyük projelere imzamızı atıp sektörde hak ettiğimiz yere emin ve hızlı adımlarla ulaştık. Bugüne kadar gerçekleştirdiğimiz işler arasında İkitelli Mutfak Eşyaları Yapı Kooperatifi ortaklarına ait 850 işyeri kapasiteli kooperatif, Avcılar Beylikdüzü metrobüs hattı, Esenyurt Spor Kompleksi, Formula 1 bağlantı yolları, Recep Tayyip Erdoğan Parkı ve Esenyurt Nikah Sarayı yer alıyor.

Bize biraz da City Center projenizin nasıl hayata geçtiğinden bahsedebilir misiniz?

Türkiye'de pek çok firma konut sektöründe faaliyet gösteriyor ve her geçen gün yeni bir proje yatırımcılarla buluşuyor. Biz hiçbir zaman sıradan işlere imza atan bir firma olmayı uygun bulmadık. Eğer bir ürün ortaya koyacaksak herkes tarafından konuşulan, örnek gösterilen, herkesin bir parçası olmaktan keyif alacağı kaliteli ve özgün bir iş olması noktasında çalışmalarımızı şekillendirdik. Gelecek nesillere altyapı, ulaşım, teknoloji sorunu olmayan, temiz, özgün ve çağdaş eserler bırakmak hedefimiz doğrultusunda bir ilke imza atarak City Center projesinde devlet ile vatandaşı buluşturmaya karar verdik. Sonuçta dünya hızla gelişiyor. Türkiye'de buna değişime ve hıza ayak uydurmak zorunda. Bu projeyi tasarlarken Türkiye'deki en büyük sorunun vatandaşın devlete rahat ulaşamaması olduğunu City Center karma proje konseptini yeniden yorumlamasıyla dikkat çekiyor.

Projemizi oluştururken insanların mümkün mertebe her işlemini en kısa sürede çözüme kavuşturacağı, ama aynı zamanda içinde keyifle vakit geçireceği yaşam alanları oluşturma fikri vuku buldu. Bu fikir daha önce hiçbir firma tarafından da hayata geçirilmediğinden bu bizim gibi yenilikçi ve vizyoner bir firmaya yakışır düşüncesi ile City Center projesini bu doğrultuda şekillendirdik. Biz City Center projemiz ile kamu binaları, rezidans daireleri, ofis alanları ve alışveriş merkezini bir araya getirerek daha önce hiç yapılmamış, birçok anlamda ilkleri bünyesinde bulunduran bir projeye imza atarak devleti vatandaşın ayağına getirdik. gördük. En basit örneği ile vatandaş tapu işlemlerini halletmek için tapu dairesine gittiğinde orada görev yapan memur kendisinden pek çok evrak istiyor. Bu istediği evrakları alacağı birimlerin her biri ise şehrin bir başka bölgesinde yer alıyor. Kısacası 10 dakikalık bir işlem için koca bir günü harcamak zorunda kalıyorsunuz. Zamanın en büyük değer haline geldiği günümüzde bu oldukça önemli bir sorun. Çözümün City Center gibi yenilikçi projelerle çözüme kavuşacağı inancındayız.

City Center nasıl bir proje?

Estetik bizim projelerimizin ana kaygısıdır. Bu nedenle City Center'da her bloğun farklı bir şekli, farklı bir estetik duruşu olmasına karar verdik.

Projemiz nihayetlenince hepinizin de göreceği üzere benzersiz bir çalışmaya imza attık. Esenyurt Belediyesi ile kat karşılığı modeliyle hayata geçirdiğimiz 200 bin metrekare inşaat alanına sahip olan projemizde karma proje konseptini yeniden yorumluyoruz. Bölgenin hareketli bir yapıya kavuşmasında kilit rol oynayacak merkezi inşa ediyoruz. Kısacası tüm ezberleri bozan bir projeye imza atarak Esenyurt'un çehresini değiştirmeye hazırlanıyoruz. Arsa hariç 170 milyon dolarlık bir yatırımla hayata geçirdiğimiz Ciy Center'da 1+1, 2+1 ve 3+1'e kadar her zevke uygun daire seçeneklerimiz bulunuyor. 80 ve 180 metrekare arasında değişen 250 rezidans dairenin genişlikleri isteğe bağlı olarak değişebiliyor. 175 adet ofisin yer aldığı projede deluxe ofis ve premium ofis tipleriyle lüks donatılara sahip ofis bloklarımız yer alıyor. Biz klasik soğuk dört duvardan oluşan binalar yerine yaşayan, nefes alan kısaca ruhu olan projeler üretmekten keyif alan bir firmayız. Aynı zamanda 130 mağazanın yer aldığı 64 bin metrekarelik alışveriş merkezimizi de yine yatırımcıların hizmetine sunuyoruz. Alışveriş merkezimizi kiralamaya yoluyla yatırımcılara sunuyoruz. Kısacası inşaatın bitiminden sonra da biz her zaman projenin içerisinde varlığını devam ettiren bir firma olacağız. Bu nedenle 'yaptık bitti bundan sonrası bizi ilgilendirmez' deme lüksümüz yok. Bu daha önce de kullandığımız bir söylem olmadığı gibi bundan sonra da kullanacağımız bir söylem olmayacak.

Önümüzdeki süreçte bulunduğunuz lokasyonun geleceğini ve bu durumun projenize olan yansımalarının ne yönde olacağını öngörüyorsunuz?

10 sene önce Esenyurt deyim yerindeyse insanların çok fazla uğramadığı bir yerdi. Yapılan yatırımlarla insanların ilgisi bu bölgeye çevrildi ve Esenyurt, son yıllarda en hızla gelişen bölgelerden biri haline geldi. Günümüzde bölgenin yatırım payı sürekli üst sınırlarda seyrediyor. Ayrıca Esenyurt'ta güçlü bir kentsel dönüşümün gerçekleştiriliyor olması, kısa bir süre önce hayata geçirilen toplu taşıma yolları, 3. köprünün buraya olan yakınlığı gibi nedenlerden dolayı da buradaki projeler, bugün olduğu kadar gelecekte de yatırımcısına ciddi kazançlar sağlayacak. Ben projemizden gayrimenkul satın almaya karar veren yatırımcılardan 2 sene sonra aldıkları gayrimenkulü dolar bazında geri almayı da taahhüt ediyorum. Bu da projemize ne denli güvendiğimizin bir kanıtıdır. Aslında biraz geriye dönüp bu bölgede hayata geçirilen projelerin karlılık oranlarına baktığımızda bile buradan gayrimenkul sahibi olmanın ne denli karlı bir yatırım olacağını apaçık görmek mümkün. Kaldı ki bu konseptte bir projenin daha önce hiç yapılmamış olması da bizim ve yatırımcılarımız için oldukça önemli. Projemizin ön talep toplama sürecinde bile satışa sunulan dairelerin yüzde 45'inin sahiplerini bulması bizi fazlasıyla mutlu etti. Bu oran bile projemizin ne denli beğenildiğini gösteren önemli bir veri bizim için.

Exclusive Home

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Semerkand Line Esenkent'te satışlar başladı
  • 08.04.2017 15:36

Semerkand Line Esenkent'te satışlar başladı

Özyurt A.Ş.-GMS ortaklığında inşa edilen Semerkand Line Esenkent projesinde satı ...

City Center'da Kuveytli firmadan büyük alım
  • 05.02.2014 16:02

City Center'da Kuveytli firmadan büyük alım

Esenyurt’un yeni merkezini oluşturan City Center projesinde Kuveytli OSSOS Busin ...

Esenyurt City Center nerede?
  • 12.10.2013 09:47

Esenyurt City Center nerede?

Esenyurt'ta inşa edilen City Center, Esenyurt Kaymakamlığı, Esenyurt İlçe Emniye ...

City Center Esenyurt adres!
  • 12.10.2013 09:37

City Center Esenyurt adres!

Metrekare birim fiyatlarının 2 bin 500 dolardan başladığı City Center'da tesliml ...

City Center, karma proje konseptinde çığır açıyor!
  • 10.10.2013 14:33

City Center, karma proje konseptinde çığır açıyor!

City Center Esenyurt içerisinde bulunan residencelar ile yüksek konforlu bir yaş ...

City Center Esenyurt fiyat bilgisi! 145 bin dolara!
  • 20.08.2013 16:44

City Center Esenyurt fiyat bilgisi! 145 bin dolara!

130 mağazadan oluşan 64 bin metrekarelik bir alışveriş merkezinin hizmet vereceğ ...