maritbet girişmaritbet
Central Park'ın ilk gününde 34 milyon dolarlık satış!

Central Park'ın ilk gününde 34 milyon dolarlık satış!

Bakırköy'de Ağaoğlu imzasıyla yükselen Central Park projesi ortalama metrekare fiyatı 6 bin 800 dolardan satışa çıktı.

Ağaoğlu, Bakırköy'deki yeni projesi Central Park'ı görücüye çıkarttı. 2 yıl önce Bakırköy 46 olarak lanse edilen ve daha sonra inşaatı durdurulan proje, bugün Central Park ismiyle yeniden satışa sunuldu. Hemen karşısında İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin hayata geçirdiği Şehir Parkı bulunan projede ortalama metrekare fiyatı 6 bin 800 dolar olarak açıklandı. Öte yandan Körfezli bir yatırımcı, dev proje satışa çıkmadan bir gün önce 25 milyon dolarlık yatırım yaptı. Projede yerli yatırımcının aldığı 4 konutla birlikte satışlar başlamadan 34 milyon dolarlık alım ypaılmış oldu.

Teröre karşı ayakta durmalıyız

Projenin lansmanında ödemli detaylar aktaran Ağaoğlu Yönetim Kurulu Başkanı Ali Ağaoğlu “Bugüne kadar 35 binin üzerine konut yaptık ancak Bakırköy projesinin yeri bende çok ayrı. Bir ara kazaya uğradık ancak şimdi toparladık. Puslu havalarda hep böyle çıkışlar yaptık. Özellikle dünyanın kaotik durumu malum. Ancak biz kabuğumuza çekilmeyeceğiz. Ekonomi döndüğü sürece terörün üstesinden geliriz. Zaten terör, herkesin kabuğuna çekilmesini istiyor. Onların istediğini yapmayacağız. Terörü lanetliyorum” ifadelerini kullandı.

Pazar günü İstiklal'e gidip gül bıraktım

Yeni projede satışların hızlı ilerleyeceğini düşündüğünü belirten Ağaoğlu “Bakırköy Central Park'ta satış rekoru kıracağımızı düşünüyorum. İnsanların ne olacak endişesi herkesin içinde var. Şu önemde bile sektöre hareket getireceğimize inanıyorum. Pazar günü evden köprüye baktım ve 2-3 dakikada bir araba geçti. Normalde köprü trafiği malum hepimiz biliyoruz. Bu görüntü bana dokundu. Kalktım hanımla İstiklal Caddesi'ne gittim. Olayın yaşandığı yere gül bıraktım. Bizim endişe etmememiz lazım. Türk insanına ve Türk ekonomisine daima güvendim. Lansmanımız kaotik bir ortama denk geldi ama bu sektöre yeni bir hava getirecek” dedi.

Maliyet 350 milyon, hedef 1,5 milyar dolar

Projeyle ilgili önemli detaylar aktaran Ağaoğlu Murahhas Üyesi Hasan Rahvalı “Burada metrekare fiyatımız ortalama 6 bin 800 dolar seviyelerinde. Lansman süresinde bu rakamdan yüzde 15 kampanya indirimi yapacağız. Bu rakamlarla devam ettiğimiz sürece 1 milyar 200 milyon dolarlık hasılat elde edeceğiz. Bugün Maslak 1453'te başladığımız fiyatın neredeyse 3 katına çıktık. Bakırköy Central Park'ta metrekaresinde 10 bin doları göreceğimizi düşünüyoruz. Bunu da dikkate alırsak hasılat 1,5 milyar dolar seviyesine çıkacak. Projenin bize inşaat maliyeti arsa payı hariç 350 milyon dolar” diye konuştu. Rahvalı “Bakırköy 46 olarak lanse ettiğimiz zamanki ciro hedefimizle bugünkü ciro hedefimiz arasında dolar bazında bakacak olursak minimum yüzde 40 ile yüzde 60 arasında artış öngörüyoruz” ifadelerini kullandı.

Dün 25 milyon dolarlık satış yaptık

81 ülkeyle diyalogları olduğunu belirten ve Central Park'ı satışa açacaklarını daha önce duyurduklarını söyleyen Hasan Rahvalı “Daha önce Maslak ve Europe projelerimizde yaşayan iki aile 4 daire için geldi, onlarla anlaştık. Bunun dışında 25 milyon dolarlık mutabakata vardığımız bir yabancı yatırımcımız var. Burada satış rekorlarını kısa sürede kıracağız diye düşünüyorum” ifadelerini kullandı. Projede banka kredisi kullanılabileceğini söyleyen Rahvalı “Ödemelerde doları 2.80'e sabitledik. Burada 6 ayda bir yüzde 25 ara ödemeli seçenekte yaptık” dedi.

Konutta balon diye birşey yok

Toplantı esnasında konutta balon iddialarını yanıtlayan Ali Ağaoğlu “Konutta balon iddialarına kesinlikle katılmıyorum. İstanbul'un yüzde 70'i bana göre hala arsa. Bunu defalarca söyledim. Yapı stoğumuz var ama ne kadarı kaliteli ve güvenli iye sorunca yüzde 50'sini yıkmamız gerektiğini görüyoruz. Şu anda ürettiğimizden daha fazla üretmemiz gerekiyor. Problem alım gücünde var diyebiliriz. Konuta yoğun talep devam ediyor. Kentsel dönüşüm yasası çıktı ancak tam anlamıyla işlemiyor. Burada devlet katkısının daha fazla olması gerekli. Mütekabiliyete gelecek olursak, Türkiye'nin kaynağa ihtiyacı var. Bu da en iyi yabancıya gayrimenkul satarak elde edilebilir” ifadelerini kullandı.

Konut kredisi kullanılabilir

Kredi faizleriyle de önemli açıklamalarda bulunan Ağaoğlu “Daha önce konut kredi faizleri 0,70'e kadar düşmüştü. Bugün 1,15 civarında. Ancak proje doğruysa bugünde konut kredisi kullanılabilir. Evet, olması gereken 1'in altı ama bankalarda artan maliyetlerini yansıtmış gibi gözüküyor. Bu dönemde piyasa koşulları bu şekilde seyrediyor” diye konuştu.

Central Park'ta fiyatlar düşündüğümüz gibi

Sektör genelindeki fiyatları da masaya yatıran Ağaoğlu “Bugün İStanbul'da satılan konutların yüzde 90'ının metrekaresi 2 bin dolar civarında. Ancak biz, Central Park'ta düşündüğümüz fiyatlardan çıktık. İstanbul'da rakamlar hala çok ucuz. Londra'da metrekaresi 50 bin, 100 bin pound. İstanbul çok özel bir şehir. Blok olarak satış yapmayacağız” dedi.

Uğurcan Tokay / emlaktasondakika.com

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Ali Ağaoğlu'nun gözüyle Central Park Bakırköy!
  • 23.03.2016 17:02

Ali Ağaoğlu'nun gözüyle Central Park Bakırköy!

Ağaoğlu Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Ali Ağaoğlu, Central Park Bakırkö ...

Gaziantep'e Central Park'tan daha büyük proje!
  • 21.03.2019 14:50

Gaziantep'e Central Park'tan daha büyük proje!

Ortak Yayın Platformu’nun 25 Aralık Panorama Müzesi’nde yaptığı canlı yayına kon ...

Central Park İstanbul'da planlar ikinci kez iptal!
  • 23.06.2016 08:52

Central Park İstanbul'da planlar ikinci kez iptal!

Ağaoğlu Şirketler Grubu tarafından İstanbul Bakırköy’de inşa edilen konut projes ...

Emlak sektöründe Central Park sevdası!
  • 03.05.2016 11:10

Emlak sektöründe Central Park sevdası!

Cengiz Semercioğlu bugünkü köşesinde emlak sektörünün son zamanlardaki Central P ...

Ali Ağaoğlu, Rolls Royce’un arkasına bisiklet bağladı!
  • 15.04.2016 17:06

Ali Ağaoğlu, Rolls Royce’un arkasına bisiklet bağladı!

Ağaoğlu, yeni projesi Central Park’ın reklamlarında bu kez oğullarıyla birlikte ...