maritbet girişmaritbet
Beyaz İnşaat, yeni projeler için düğmeye bastı!

Beyaz İnşaat, yeni projeler için düğmeye bastı!

Bugüne kadar 4 binin üzerinde daire ve 550'en fazla ticari birim tamamlayan Beyaz İnşaat, Gaziosmanpaşa ve Florya'da yeni projeye başladı.

Gayrimenkul sektörünün lokomotif firmalarından Beyaz İnşaat, yatırımlarına hız kesmeden devam ediyor. Bugüne kadar 4 bin konut ve 550'den fazla ticari üniteyi tamamlayan Beyaz İnşaat, şimdi de Gaziosmanpaşa'nın tam kalbinde iki proje hayata geçiriyor. Ayrıca firma, Florya'da Ihlamur Konakları ismini verdiği yeni projesiyle bölgedeki kaliteyi bir üst seviyeye taşımayı hedefliyor.

Emlaktasondakika.com olarak görüştüğümüz Beyaz İnşaat Yönetim Kurulu Üyesi Orkun Beyaz, firma ve önümüzdeki dönem planlarıyla ilgili önemli açıklamalarda bulundu. İşte Beyaz'ın açıklamaları…

Beyaz İnşaat'ı anlatır mısınız?

“Firmamızın temelleri 1973 yılında atılıyor. Ali Beyaz, Muammer Beyaz ve Nizamettin Beyaz tarafından kuruluyor. Yaklaşık 45 yıldır İstanbul'un çeşitli ilçelerinde 4 binin üzerinde daire ve 550'nin üzerinde ticari alan bitirdik. Aile içerisinde birlik beraberlik içerisinde işlerimize devam ediyoruz. Kronolojik olarak sıralama yaparsak 1990 yılından Mustafa Özgür Beyaz ve Onur Beyaz, 2012 yılında ise Orkun Beyaz olarak ben firmaya katılıyorum. Firmamız ilk olarak Kumburgaz'da işe başlayarak Florya ve Ulus bölgesinde faaliyet gösterdi. Daha sonra Eyüp, Topkapı, yeniden Florya ilçelerinde projeler ürettik. Anadolu Yakası'nda ise sadece Beykoz'da Günyüzü Konakları'nı inşa ettik. Bir dönem Beylikdüzü bölgesinde de proje inşa ettik”

Sektördeki rolünüzü anlatır mısınız?

“Florya'da tek blok ve siteler şeklinde 20 yıl boyunca Basınköy-Şenlikköy bölgelerinin yenilenmesinde büyük pay sahibiydik. Devamında Ulus ve Etiler bölgelerinde projeler ürettik. Topkapı'da hayata geçirdiğimiz Mira Rezidans projesiyle birlikte 2004 yılında kentsel dönüşüme başlamış olduk. Beyaz Plaza Topkapı, Beyaz Rezidans 1 ve 2 projeleri yaptık. Aynı bölgede devam eden projemiz var. Butik projeler anlamında Topkapı biz gittiğimiz zaman zayıftı ancak bizim peşimize büyük firmalar geldi. Topkapı, bana göre İstanbul'un tam merkezi. Hemen sonrasında Eyüp'e gittik ve Beyaz Rezidans projesini yaptık. Daha sonrasında Beyaz Rezidans Haliç'i bitirdik. Kağıthane Sanayi Mahallesi'nde dönüşüm yaptık ve nezih bir rezidansı hayata geçirdik. O bölgenin de dönüşümüne katkıda bulunmaya çalışıyoruz”

“Firma olarak nabza göre şerbet uygularız ve projesine göre yeni mantıklar geliştiriyoruz. Gaziosmanpaşa bölgesinin dönüşümünde öncülük yapmak istiyoruz. Bölgenin tam kalbinde, yan yana iki projemiz başladı. Yine Florya'da Ihlamur Konakları projemiz var, adını da arsada yer alan 150 yıllık Ihlamur ağacından alıyor. Bölgedeki ağaçlara dokunmadan projemizi geliştiriyoruz. Orada 11 blokta 73 konut bulunacak”

Önümüzdeki dönem hedefleriniz neler?

“Biz her zaman ülke ekonomisine katkı vermeye çalışıyoruz. Bu nedene yatırımlarımıza kesinlikle ara vermeyi düşünmüyoruz. Beyaz Rezidans Haliç projesini buna benzer bir dönemde başladık, çok talep gördü. Topkapı'da, Gaziosmanpaşa'da devam eden projelerimiz var, tamamlamak üzereyiz. Yatırımlarımıza özellikle bölgesel bazda kentsel dönüşüm yaparak devam etmeyi düşünüyoruz”

Gayrimenkul sektörünün geleceğini nasıl görüyorsunuz?

“İstanbul, Türkiye'nin kalbi, akciğeridir. Gayrimenkul sektörü de ülkemizin lokomotif sektörleri arasında yer alıyor. Yatırımdan korkmamak gerekiyor, acaba dememek gerekiyor. Bugüne kadar bir dairenin değerini kaybettiğini hiç görmedim. İstanbul'da bazı konumlarda çok hızlı kazanabiliyor. Sektörün geleceği çok parlak, özellikle kentsel dönüşüm yasası ciddi anlamda destek sağlıyor. Ayrıca ülke ekonomisinin daha hızlı gelişebilmesi için yerli ürün kullanımını destekliyorum”

Uğurcan Tokay / emlaktasondakika.com

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Caner Beyaz, Beyaz Park Topkapı'yı anlatıyor!
  • 17.02.2021 09:00

Caner Beyaz, Beyaz Park Topkapı'yı anlatıyor!

Beyaz İnşaat Yönetim Kurulu Üyesi Caner Beyaz, emlaktasondakika.com'a verdiği öz ...

Bakırköy City, Beyaz İnşaat tarafından inşa edilecek!
  • 08.01.2015 16:04

Bakırköy City, Beyaz İnşaat tarafından inşa edilecek!

Bakırköy'deki Derby arsasında yükselecek olan Bakırköy City projesi konut ve tic ...

Beyaz İnşaat'ın Topkapı'daki inşaatları devam ediyor
  • 30.10.2013 11:01

Beyaz İnşaat'ın Topkapı'daki inşaatları devam ediyor

Beyaz İnşaat'ın Topkapı'da teslim ettiği Beyaz Residence 1 Topkapı ve inşaatı de ...

Şahinler Holding Beylikdüzü projesi arsasını fotoğrafladık!
  • 20.06.2013 11:58

Şahinler Holding Beylikdüzü projesi arsasını fotoğrafladık!

Uzunlar İnşaat, Mutlu İnşaat ve Beyaz İnşaat ortaklığı, Şahinler Holding'in Beyl ...

''Fiyatlar yükselecek, konut almak için en doğru zaman''
  • 17.02.2021 09:52

''Fiyatlar yükselecek, konut almak için en doğru zaman''

Beyaz İnşaat Yönetim Kurulu Üyesi Caner Beyaz, Emlaktasondakika.com'a verdiği öz ...

Koşuyolu Konakları ailelerin taleplerine cevap verecek
  • 15.05.2018 13:00

Koşuyolu Konakları ailelerin taleplerine cevap verecek

Beyaz İnşaat, Boztepe Ortaklığı ile Anadolu Yakası’nın kalbinde butik proje Koşu ...