maritbet girişmaritbet
BESA Grup, 2016 hedeflerini büyüttü

BESA Grup, 2016 hedeflerini büyüttü

Başkent Ankara’da hayata geçirdiği projelerle kentin modernleşmesinin öncülerinden olan BESA Grup, 2016’da dev projelere imza atmaya hazırlanıyor.

İmza attığı yapılarla Ankara'nın çok sayıda bölgesinin gelişiminde önemli rol üstlenen BESA Grup, son zamanlarda 2015'in son çeyreğinde sahiplerine teslim etmeye başladığı Besa Kule İş Merkezi ile gündemde. Başkent'te “altın üçgen” olarak bilinen Eskişehir Yolu, Konya Yolu ve Söğütözü'nün kesiştiği noktada inşa edilen Besa Kule, şimdiden iş dünyasına yeni değer katmaya başladı.

Besa Kule'nin tamamlanmasının ardından yeni projelere daha fazla yoğunlaştıklarını ifade eden BESA Grup Yönetim Kurulu Üyesi Efe Bezci, “Bu yıl BESA Grup için oldukça verimli geçen bir yıl oldu. Projemizi hedeflediğimiz sürede, hayal ettiğimiz standartlarda tamamladık. Yeni projelerimizin ilk adımlarını attığımız, daha iyi neler yapabilir, yalnızca Ankara'ya değil ülkeye neler katabiliriz noktasında çalıştığımız bir yılı bitirmeye yakınken, yeni yıla da ciddi şekilde hazırlandık” dedi.

1.5 milyar dolarlık yatırım geliyor

Bezci, 2016'da da çok sayıda yeni proje hayata geçireceklerini ve bu projelerin şu an toplam maliyetlerinin 1.5 milyar dolar olduğunu vurgulayarak, şunları söyledi:

“Ankara'nın son dönemde en gözde yerleşim yerlerinden İncek'te iki konut projesi hayata geçiriyoruz. İnşaat çalışmalarına başladığımız 250 konutluk projemizin yanı sıra, 2016'nın ilk çeyreğinde de 750 konutluk diğer projemize start veriyoruz. Bunun yanında, Eskişehir Yolu mevkiindeki Ballıkuyumcu'da 4 bin konut ve 200 bin metrekarelik Avrupa'nın en büyük outleti olacak AVM projemizi hayata geçireceğiz. Bu proje, İç Anadolu'nun en büyük karma projesi olacak. Bu proje için Ocak'ın ilk haftası Londra, Paris ve Milano'da outlet ve çarşı turu yaparak fikir sahibi olacağız. Bölgeye BESA imzasını atmaya ise etap etap devam edeceğiz.”
Tatilcilerin gözdesi Bodrum'da 155 bin metrekarelik bir arsada 383 villa-rezidans ve 70 odalı butik otel projesine başladıklarını kaydeden Efe Bezci, 1.2 kilometrelik sahil şeridine sahip projenin 500 milyon dolarlık bir yatırımla hayata geçirildiğini bildirdi.

Enerjide BESA imzası

Yalnızca inşaatla sınırlı bir firma olmadıklarının altını çizen Bezci, enerji sektöründe yaptıkları çalışmaların kapasitesini 2016 yılında artırmayı hedeflediklerini belirtti.

Bezci, şöyle devam etti:

“Adana Yumurtalık'ta 840 dönüm arazi üzerine 660 MW'lık ithal kömüre dayalı termik santral projesinde ortaklığımız var. Enerjideki ilk 5 tesis arasına girecek bu tesisin yatırım maliyeti ise 1 milyar dolar. Ankara Haymana'da 4 MW gücünde 6 bin evin elektriğini besleyecek güneş enerjisi santralini hayata geçirdik. Bu yıl Karaman'da 9.5 MW'lık güneş enerjisi santralini kurmak için çalışmalarımıza başlıyoruz. Ayrıca Afyonkarahisar'da da 28 MW'lık güneş enerji santrali sahası aldık. İlerleyen dönemlerde de çalışmalarımızı artıracağız.”

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Besa Grup, Türkiye’nin en büyük AVM’si için düğmeye bastı
  • 21.05.2022 16:06

Besa Grup, Türkiye’nin en büyük AVM’si için düğmeye bastı

Ankara başta olmak üzere Türkiye’nin birçok şehrinde prestijli konut projeleri ü ...

Yabancıların tercihi yine İstanbul oldu!
  • 16.02.2021 07:30

Yabancıların tercihi yine İstanbul oldu!

Yabancılar, koronaya rağmen Türkiye’den vazgeçmiyor. TÜİK verilerine göre Ocak a ...

"2021’de gayrimenkulde yeni rekorlar kırılabilir"
  • 10.02.2021 16:54

"2021’de gayrimenkulde yeni rekorlar kırılabilir"

Besa Grup Satış ve Pazarlama Koordinatörü Şule Alp, gayrimenkul sektörünün 2021 ...

Bodrum’da konut fiyatları yüzde 49 arttı!
  • 20.01.2021 12:37

Bodrum’da konut fiyatları yüzde 49 arttı!

Besa Grup Satış ve Pazarlama Koordinatörü Şule Alp, “Bodrum pandemide değerini k ...

"Koronakondulara dikkat, aldığınız ev çöp olabilir"
  • 06.01.2021 12:26

"Koronakondulara dikkat, aldığınız ev çöp olabilir"

Besa Grup Satış ve Pazarlama Koordinatörü Şule Alp, 'İmar affı gelecek' vaadiyle ...

Bodrum'daki AVM'den yapay kar sürprizi!
  • 17.12.2020 11:53

Bodrum'daki AVM'den yapay kar sürprizi!

Bodrum 'da bir alışveriş merkezinde makineyle yağdırılan suni kar, müşterilerin ...