maritbet girişmaritbet
Bahçeşehir’de 7.750 yeni konut yapılacak! BAHÇEŞEHİR DOSYASI

Bahçeşehir’de 7.750 yeni konut yapılacak! BAHÇEŞEHİR DOSYASI

İstanbul’un batı aksındaki Bahçeşehir ve Ispartakule bölgeleri, konut üreticilerinin ilgi odağında yer almaya devam ediyor. 2010 yılında 7 inşaat şirketi bölgede 7 bin 750 konut inşa etmeye hazırlanıyor.

Bülent YOLDAŞ/Emlak&Mortgage

Bahçeşehir ve Ispartakule bölgeleri, yoğun konut arzı ve rekabete rağmen konut üreticilerinin ilgi odağında yer alıyor. Bunun en önemli nedeni İstanbul merkezinde nitelikli, imarlı ve ucuz arsa stoğunun bulunmayışı. Bugün satılabilir fiyatlı konutlar üretibilecek, merkeze göre daha ucuz maliyetli arsaların bulunduğu bölgelerden biri de İstanbul'un Batı aksında yer alan Bahçeşehir ve Ispartakule.
Bu yıl içinde Bahçeşehir'de başlayacak projeler arasında yapacağı konut sayısıyla dikkat çeken Soyak İnşaat, Kuzey Bahçeşehir olarak tanımlanan bölgede 4 bin konuttan oluşan bir projeye start verecek.
 
7 firma 7 bin 7500 konut yapacak
Bugüne kadar ana faaliyet alanı Anadolu yakası olan Dumankaya İnşaat ise Bahçeşehir'de hayata geçireceği projeyle ilk kez Avrupa yakasına adım atacak. Nisan'da satışa sunulması planlanan projede 716 daire yer alacak. Avrupa Konutları TEM ve Avrupa Konutları Atakent 2 projelerini yapan ArtaşÖztaş- Doğu ortak girişimi de nisanda 600 konutluk projenin lansmanını yapacak. Ispartakule Bizim Evler ve Bizim Evler projelerine imza atan İhlas Holding'te bu yıl 750 dairelik Bizim Evler Ispartakule projesine başlamayı planlıyor. Tulip Gayrimenkul ise Tulip Turkuaz projesininin yanında 30 katlı 2 kulede 488 rezidasns inşaa edecek. Gül- Keleşoğlu-Negiş-Akbulut ortaklığı 615 daire, bir Alışveriş merkezi ve hastane bloğundan oluşan karma bir projeye başlayacak.
 
Bahçeşehir'in ortasına lüks AVM
Gül-Keleşoğlu, Negiş ve Akbulut konsorsiyumu Bahçeşehir'de 68 bin metrekare arsa üzerinde karma bir projeye hazırlanıyor. Luxist adını taşıyan proje 42 katlı bir kulede 300 residence, yatay blokta 264 residence, 30 loft daire, 7 katlı ofis ve hastane, butik otel, 174 dükkan ve mağaza ile 403 mağazalık bir AVM yer alacak.
 
M2'si bin 620 ile 2 bin 100 arasında olacak
İhlas Holding Bizimevler ve Bizimler 2 projelerinin ardından 750 dairelik Bizim Evler Ispartakule projesine başlamaya hazırlanıyor. Yeni başlanacak Bizim Evler Ispartakule yatırımı 1+1, 2+1, ve 3+1 daire seçenekleri ndan oluşacak. Projede metrekare satış fiyatları ise bin 620 ile 2 bin 100 TL arasında değişecek.
 
TULİP GAYRİMENKUL
30 katlı iki kulede 488 rezidans yapacak
Tulip Gayrimenkul, Ispartakule'de Tulip Turkuaz projesinin hemen yanındaNisan ayında bir residence ve alışveriş merkezi projesine başlayacak. Projede 30 katlı iki kulede 488 daire yer alacak. Tulip  cra Kurulu Başkanı Burak Erten, 150 milyon dolara mal olacak projede metrekare satış fiyatının 2 bin TL civarında olacağını söyledi.
 
SOYAK BAHÇEŞEHİR
Fiyatlar 90 bin TL'den başlayacak
Soyak Holding CEO'su Emre Çamlıbel Bahçeşehir'de 4 bin konutluk bir yaşam merkezi için çalıştıklarını belirterek, hem yalnız yaşayan hem de evli, çocuklu aileler için 1+1'den 3+1'e farklı tip ve metrekarelerde konutlar hazırladıklarını kaydetti. Projenin tasarım aşamasında olmasından dolayı henüz fiyatlama çalışmasını tamamlamadıklarını belirten Çamlıbel, “Genel olarak 90 bin - 250 bin TL aralığına sahip olan bu projeden konut sahibi olmak çok kolay olacak” dedi.
 
DUMANKAYA İNŞAAT
Heykelsi mimariyle farklılaşacak
Dumankaya İnşaat Yönetim Kurulu Üyesi Ali Dumankaya, deneyimlerini İstanbul'un Avrupa yakasındaki gelişim aksı Bahçeşehir‘e taşıdıklarını söyleyerek Bahçeşehir'de inşa edecekleri projede 716 dairenin yer alacağını belirtti. Dumankaya, nitelikli bir projeyi ulaşılabilir fiyatla sunmaya hedeflediklerini söylerken “Projede stüdyo, 1+1, 2+1, 3+1 ve bahçeli evlerde yer alacak. yaklaşık metrekare fiyatlarının ise bin 500 - 2 bin TL olacağını tahmin ediyorum” dedi.
 
ARTAŞ-ÖZTAŞ-DOĞU KONSORSİYUMU
Metrekaresi bin 800 TL olacak
Ispartakule'nin cazibesinin arttığını belirten ve Ispartakule'de Nisan'da 600 konutluk projenin satışına başlayacaklarını ifade eden ArtaşÖztaş- Doğu Konsorsiyumu İcra Başkanı Süleyman Çetinsaya, “Avrupa Konutları Bahçeşehir'de 75 metrekare 1+1, 115 metrekare 2+1 ve 135 metrekare 3+1 daireler bulunacağını belirterek, dairelerin metrkare satış fiyatının ise bin 800 TL olacağını kaydetti.
 
EMLAK KONUT GYO
600 konutluk arsa için ihaleye çıkıyor
Emlak Konut Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı (GYO),  stanbul Bahçeşehir ‘de son iki konut arsasından biri olan 600 konutluk arsası için ihale çıkıyor. Bahçeşehir 2. bölgede yer alan 41 bin 909 metrekare arazi için 21 Ocak'ta ihale erçekleştirecek. Arsa üzerine yaklaşık 600 konut ve 20 bin 954 metrekare alanlı ticaret merkezi yapılabilecek. Bu arsaya daha önce Bodrum merkezli Yapı Endüstrisi, Başkaşehir projesini inşa etmek için düğmeye basmıştı. Daha sonra yaşanılan sorunlar nedeniyle TOKİ ve Emlak Konut GYO projeye el koymuş ve arsayı geri almıştı.

BAHÇEŞEHİR VE ÇEVRESİ CAZİBESİNİ KORUYOR
Arz fazlası tehlikesine ve yoğun rekabete rağmen Bahçeşehir ve çevresi hem tüketici hem de konut üreticileri açısından cazibesini koruyor.
Türkiye'nin ilk uydu kenti olarak planlanan ve bugün nüfusu 35 bini aşan Bahçeşehir'de yaklaşık 25 bin civarında konut bulunuyor. Halen 9 binin üzerinde konut inşaatının devam ettiği Bahçeşehir'de 2010 yılında da yaklaşık 7 bin 750 yeni konutun inşaatına başlanacak. Bahçeşehir ve çevresini sizler için gezdik. Bahçeşehir ve çevresi, yeşil alan yoğunluğu, şehir merkezine göre temiz havası, şehir stresinden uzaklığı ile öne çıkıyor. Şehre uzaklığı ve bir zamanlar yaşanan trafik çilesi Bahçeşehir için dezavantaj olarak ele alınsa da, Ispartakule'de yapılan TEM bağlantı yolu ve gişelerle birlikte Bahçeşehir'e ulaşım büyük ölçüde rahatlamış. Ciddi bir planlama sürecinden geçmiş olan Bahçeşehir, tamamlanmış altyapısıyla da dikkat çekiyor. Bahçeşehir ve çevresine ilginin artmasındaki etkenlerden birini de 3.köprü çevreyolu güzergâhının Ispartakule-Bahçeşehir- Esenyurt bölgesine çok yakın geçeceği söylentileri oluşturuyor.
 
Nüfusu 35 bini aştı
* Mevcut 25 binin üzerinde konut bulunuyor
* 9 binin üzerinde konutu inşaatına devam ediliyor
* 2010'da yaklaşık 7 bin 750 konutun inşaatına başlanacak
 
En uygun kiralık Ispartakule'de
BAHÇEŞEHİR'DE emlakçılara ve daire sahiplerine kira fiyatlarını sorduk. Yaptığımız soruşturma sonucunda Bahçeşehir'de kira fiyatları 1+1 daire için 650 ile 750 TL, 2+1 daireler için 850 TL, bin 100 TL, 3+1 daire için bin ile 400 TL aralığında seyrediyor. Ispartakule'de ise 1+1 daireler için 500 ile 650 TL, 2+1 daireler 650 ile 700 TL, 3+1 daireler için 750 ile 800 TL, 4+1 daireler için ise 800 ile 950 TL kira isteniyor. Ispartakule bölgesinde en uygun kiralık daire seçeneklerinin bulunduğu site Emlak Pazarlama ve Fideltus tarafından inşa edilmiş olan 21. Yüzyıl Ispartakule projesi olarak öne çıkıyor.
 
Bahçeşehir'de ortalama kira rakamları
Daire tipi Kira aralığı

1+1 650-700
2+1 850-1.100
3+1 1.000-1.400
 
Ispartakule'de ortalama kira rakamları
Daire tipi Kira aralığı
1+1 500-650
2+1 650-700
3+1 750-800
4+1 800-950
 
İkinci el alınıp tadilat yapılıyor
REALTY World Garden Of City'den Serkan Demir de, teslimleri başlamış HillPark projesindeki fiyatlarla, bitmiş projelerdeki fiyatları karşılaştıyor. Demir, Hillpark projesinde net 122 m2 3+1 dairelerin satış fiyatının 440 bin ile 500 bin TL arasında değiştiğini, pazarlıklar sonucu satış işlemlerinin 380 ile 400 bin TL aralığından yapıldığı söylüyor. Emlak Konut'un Manavgat etabındaki aynı tipteki 150 metrekare daire ise 350 bin TL'den alıcı buluyor. Tüketiciler, de küçük bir tadilat yaparak, daha ucuz maliyetle ev sahibi olmayı tercih ediyor.
 
Satınalmalarda hareketlenme var
REMAX Gala Bahçeşehir Brokerı Cemil Yavaşça, uzunca bir dönem durgun geçen ikinci el piyasasında son 4 aydır hareketlenme yaşandığını belirtiyor. İkinci el konut fiyatlarının yeni projelere kıyasla daha uygun satıldığını dile getiren Yavaşça, banka kredi faizlerindeki düşüş eğiliminin de ikincil piyasanın hareketlenmesinde rolü olduğunu ifade ediyor. Yavaşça, “Yeni ev sahibi olmak isteyen kimi tüketiciler projelerden sıfır daire almayı tercih ederken, kimileri ise aynı bölgede, aynı büyüklükteki bir ikinci el daireyi tadilat için bir bütçe ayırarak, 70-80 bin TL ucuza almayı tercih ediyor. İkinci el konut fiyatlarına yöneliş nedeniyle yeni projelerde kampanyalar dikkat çekiyor” diyor.
 
BAHÇEŞEHİR'DE ARTAN REKABET, TÜKETİCİYE AVANTAJ OLARAK DÖNÜYOR
Bahçeşehir ve Ispartakule, gerek konut üreticileri gerekse konuta yatırım yapanlar ve ev sahibi olmak isteyenler için cazip bölgelerin başında geliyor. Bahçeşehir ve çevresinde halihazırda inşaatı devam eden 9 binin üzerinde konut bulunuyor.
İstanbul'un Avrupa Yakası'ndaki gelişen konut bölgelerinin başında gelen Bahçeşehir ve Ispartakule adeta başlı başına bir kent görünümünde. 1990'lı yılların başında Türkiye'nin ilk uydu kenti olarak Emlak Bankası tarafından projelendirilen Bahçeşehir'de, bugün 25 binin üzerinde konut bulunuyor ve nüfusuda 35 binin üzerine çıkmış durumda. 2005 ve 2008 yılları arsında TOKİ ve Emlak GYO'nun hasılat paylaşımı projeleriyle adeta şantiyeye dönen Bahçeşehir'de halen yaklaşık 9 bin konutun inşaatına devam ediliyor. Devam eden bu projelerdeki konutların büyük bir kısmının 2010'un son çeğreği ile 2012'nin ilk çeğreği arasındaki zaman diliminde sahiplerine teslim edilecek.
Bölgenin önemli bir merkez haline dönüşmesinde etkili olan konulardan birini de özellikle 3.köprü çevreyolu güzergahının Ispartakule-Bahçeşehir- Esenyurt bölgesine çok yakın geçeçeği söylentileri oluşturuyor. Bu bölgede hemen hemen tüm inşaat ve gayrimenkul geliştirme şirketinin farklı tiplerde ve kullanımlarda gayrimenkul projeleri bulunuyor.
 
KUZU GROUP/ SPRADON QUARTZ
Fiyatlar, 130 bin liradan başlıyor
KUZU Grup tarafından Bahçeşehir'in merkezinde 53 bin metrekare alan üzerine inşa edilen Spradon Quartz projesi, bin 45 konuttan oluşuyor. Ağustos 2010'da teslim edilecek Spradon Quartz'da 1+1'ler 130 bin TL ile 150 bin TL, 2+1'ler 175 bin TL'den başlayan fiyatlarla satılıyor.
 
Daire tipi      Metrekare Fiyat
1+1 66         130.000-150.000
2+1 77         175.000-205.000
3+1               149-153 330.000-350.000
4+1              149 330.000-350.000
 
AĞAOĞLU İNŞAAT/ MY TOWN ISPARTAKULE
My Town'da teslimler Haziran 2011'de
6 bloktan oluşan MyTown Ispartakule'de 136 adet 1+1, 179 adet 2+1, 220 adet 3+1 ve 48 adet 4+1 tipte daire bulunuyor. Fiyatlar 101 bin 700 TL'den başlıyor, 272 bin 700 TL'ye kadar yükseliyor. Ödemelerin yüzde 12.5'si peşin, yüzde 12.5'lik bölümü ise Mart 2010'da yapılıyor. Kalan kısım için ise 60 aya kadar yüzde 0.92 faizle, 120 aya kadar ise yüzde 1,02 faizle konut kredisi ullanılabilecek. Projede daireler Haziran 2011'de teslim edilecek.
 
MİMART YAPI/ KELEBEKLER VADİSİ
Kelebekler Vadisi'nde 499 bin TL'ye villa
MİMART Yapı, Bahçeşehir de ‘Kelebekler Vadisi' projesine start verdi. Projede 4'er katlı 8 blokta yer alan 84 daire ve 82 villa olmak üzere 166 yaşam ünitesi yer alıyor. Kelebekler Vadisi'nde 2+1'ler 166 bin 500 TL'den, 3+1'ler 206 bin TL'den, 4+1'ler 239 bin TL'den ve villalar ise 499 bin TL'den başlayan fiyatlarla satılıyor.

GÜL İNŞAAT/ LOCA İSTANBUL
Bahçeşehir'in “3'ü birarada” projesi
GÜL İnşaat ve ortaklarının Bahçeşehir'deki projesi “Loca İstanbul”, Mimar Metin Hepgüler'in farklı ve dikkat çekici mimari tasarımıyla, üç ayrı konsepti de bir arada sunuyor. 14 bin metrekarelik arazi üzerine inşa edilen “Loca İstanbul” 120 konut, 50 home ofis ve 90 mağaza olmak üzere toplam 260 üniteden oluşuyor. Projedeki daireler, 71 ile 310 metrekareye arasında değişiyor. Home ofislerin büyüklükleri ise 66 ile 263 metrekare mağazaların büyüklükleri ise 37 metrekare ile 534 metrekare aralığında bulunuyor.GÜL İnşaat ve ortaklarının Bahçeşehir'deki projesi “Loca İstanbul”, Mimar Metin Hepgüler'in farklı ve dikkat çekici mimari tasarımıyla, üç ayrı konsepti de bir arada sunuyor. 14 bin metrekarelik arazi üzerine inşa edilen “Loca İstanbul” 120 konut, 50 home ofis ve 90 mağaza olmak üzere toplam 260 üniteden oluşuyor. Projedeki daireler, 71 ile 310 metrekareye arasında değişiyor. Home ofislerin büyüklükleri ise 66 ile 263 metrekare mağazaların büyüklükleri ise 37 metrekare ile 534 metrekare aralığında bulunuyor.

ESTON YAPI/ ESTON ŞEHİR
ESTON Yapı tarfından inşa edilen “Eston Şehir” 2 bin 500 konut olarak projelendirildi. Eston Şehir'de 162 metrekareden başlayan bahçeli evler, 416 bin TL'den, 4 katlı apartman daireleri 157 bin TL'den, büyük tip daireler ise 460 bin TL'den başlayan fiyatlarla satılıyor.
 
Fİ YAPI/ Fİ-SİDE
Fİ-SİDE'da 3 bin 160 daire yer alıyor
Fİ-YAPI tarafından Bahçeşehir'de hayata geçirilen Fi-Side Evleri projesi, 3 bin 160 konut ve 173 iş yerinden meydana geliyor. 54 bin metrekare alan üzerinde hayata geçirilen projede alanları 77 metrekare ile 120 metrekare arasında değişen 1+1 ve 2+1 konutlar yer alıyor. Fi-Side'da 77 metrekate 1+1 dairelerin fiyatları 85 bin TL ile 95 bin TL, 2+1 dairelerin fiyatları ise 119 bin TL ile 129 bin TL arasında değişiyor. Fi- Side projesinde daireler 2012 yılı Mayıs ayında sahiplerine teslim edilecek.
Daire tip       Metrekare Fiyat
1+1 77          85.000-95.000
2+1 120       119.000-129.000
 
TULİP GAYRİMENKUL/ TULİP TURKUAZ
Türkiye'nin ilk Bio iklimsel projesi
TULİP Gayrimenkul tarafından Bahçeşehir Ispartakule'de yapımına başlanan TulipTurkuaz projesinde daire fiyatlar 113 ila 336 bin TL arasında değişiyor. Projenin 2010 yılı sonbaharında tamamlanması planlanıyor. Tulip İcra Kurulu Başkanı Burak Erten, krize rağmen iyi bir satış grafiği yakaladıklarını anlatarak, projenin satışa çıktığı Haziran ayından bu yana 1. etapta yer alan 317 dairenin yüzde 45'inin satışını gerçekleştirdiklerini açıkladı.
 
Daire Tipi    Metrekare    Başlangıç Fiyatı
1+1              58-95             113.000
2+1              82-134           162.000
3+1             118-171          231.000
4+1             178-219           336.000
3+1             164-215         314.000

DEKAR YAPI/ GÜN IŞIĞI EVLERİ
Sınırlı sayıda villanın satışı devam ediyor
DEKAR Yapı tarafından 2007 yılı ağustos ayında yapımına başlanan Günışığı Evleri'nde villalar sahiplerine 2010 yılının Ağustos ayında teslim edilecek. Toplam 150 villadan oluşan projede 110 müstakil, 40 sıra villa yer alıyor. Projede 167 metrekarelik villa KDV hariç 435 bin TL'den 185 metrekarelik villa ise KDV hariç 512 bin TL ile 562 bin TL aralığından satışı devam ediyor.
 
  • Etiketler:

Yorum Yaz