maritbet girişmaritbet
Atmaca Bahçeşehir'e 'Hayat' getirecek

Atmaca Bahçeşehir'e 'Hayat' getirecek

Atmaca Gayrimenkul Yönetim Kurulu Başkanı Adem Atmaca, Bahçeşehir Göleti ile ilgili basın toplantısı düzenledi.

Gayrimenkul sektöründe 2011 yılından bu yana Bahçeşehir bölgesinde Atmaca Gayrimenkul markasıyla konut üretimine devam eden Atmaca Gayrimenkul hızla büyümeye devam ediyor. Şimdiye kadar 7 projede 1.592 adet bağımsız bölümün teslimini yapan şirket 816 adet bağımsız bölümün inşaatına devam ediyor. Şirket konut sektöründe Bahçeşehir Konakları'yla yolunda emin adımlarla ilerliyor. 

Konut sektöründe hızlı bir giriş yaptıklarını kaydeden Atmaca Gayrimenkul Yönetim Kurulu Başkanı Adem Atmaca, satış grafiğinden memnun olduklarını ifade etti. Adem Atmaca, “Biz sanayici bir aileden geliyoruz. Elektronik sektöründe biz bir önceki üründen farklı ve rakiplerden farklı ürün geliştirme hedefimiz var. Konut sektörüne ilk giriş yaptığımızda da bu fikir ve hedefle yola çıktık. Projeyi geliştirirken mutlaka rakiplerimizden farklı projeler geliştiriyoruz. Kullanım ihtiyaçlarına gör projeler çiziyoruz. Rakiplerimizden ayrıştığımız en büyük özelliğimiz ise 4+1 daire seçeneğine yer verdik. Brütte 300 metrekarelerden başlayan daire seçeneği sunuyoruz. Bu daireleri çizerken de vatandaşlarımıza geniş ve ferah bir yaşam alanı sunma hedefiyle hareket ettik. Bu da bize satış grafiği olarak geri döndü. Bugün baktığımızda projelerimizde hızlı satış grafiğini yakaladık. Atmaca Gayrimenkul'den daire alan vatandaşlarımıza sadece kazançlı yatırım değil, aynı zamanda aile yaşantısı olan site yaşantısının kapılarını da araladık. Özetle oturum ihtiyacına uygun daireler tasarladık.” dedi.

Bahçeşehir'e “Hayat” geliyor

Projelerin ürün seçiminde ince eleyip sık dokuduklarını kaydeden Atmaca,  mümkün olan en üst standartta proje geliştirdiklerini kaydetti. Sadece 6 yıllık gayrimenkul geçmişinde bölgedeki konut üreten firmalar arasında üst sıralarda oldukların hatırlatan Atmaca, mevcut projeleriyle ilgili bilgiler verdi. Atmaca; “Şu anda devam eden devam eden Bahçeşehir Konakları ve Bahçeşehir Atmaca projelerimiz yer alıyor Eylül Ayı'nda bir projeye daha çıkacağız.  Bu projeyi de ilave ettiğimizde 3 projenin toplam değeri 1 milyar TL civarında olacak. Yeni projemiz ise yine Bahçeşehir Bölgesi'nde Arnavutköy mevkiinde konumlanacak. Bahçeşehir Hayat adını vereceğimiz bu proje önceki iki projemize kıyasla çok daha butik bir proje olacak. Kat yüksekliklerimizi 6 kat olarak belirledik. Yaklaşık olarak 150'ye yakın bağımsı bölümden oluşacak. 3 bin metrekare civarında da ticari alanı olacak. Bu projemizde 2+1 ve 3+1 daire seçeneklerimiz yer alacak. 1+1 daire seçeneğimiz bu projemizde de yer almayacak. İnşaat maliyetindeki artışlar ve kredi faizlerindeki artışlar İstanbul'da ev almayı biraz zorlaştırdı. O yüzden mümkün olduğunca evdeki kullanım ve fonksiyonelliği hiç etkilemeyecek şekilde olabildiğince küçük daireler yaptık. Böylece ev sahibi olmak isteyenlere avantajlı fiyatlar sunacağız. Ortak kullanım alanları, yürüyüş alanları, sosyal donatılarıyla, yeşil alanlarıyla yine konforlu bir yaşam sunacak. 

Mevcut inşası devam eden projelerle ilgili basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Adem Atmaca, “Bahçeşehir Atmaca projemizi Mart 2018'de teslim etmeyi planlıyoruz. İnşaatın yüzde 70'i bitmiş durumda. Satışta da yüzde 80 seviyesine geldik. Projemizde toplamda 309 bağımsız bölüm yer alıyor. Tüm sokakların altında 2 metre yüksekliğinde herhangi bir alt yapı sorunu ya da değişikliğini göz önünde bulundurarak galeri sistemini devreye soktuk. Böylece teknoloji ne kadar gelişirse gelişsin altyapı çalışmasına ihtiyaç duyulduğunda hiçbir şekilde kazma vurmadan müdahale edeceğiz. Öte yandan yine projemizde A sınıfı enerji sistemine yer verdik. Kullanılan beyaz eşyaların yanı sıra camlarda argon gazı teknolojisine ve A sınıfına uygun dış cephe tercih ettik. Bir diğer projemiz olan Bahçeşehir Park projemiz ise sadece Bahçeşehir'in değil, tüm İstanbul geneline baktığımızda üst standartlarda bir projeyi hayata geçireceğimizi söyleyebilirim. Bu da başarılı satış grafiği olarak satışlarımıza yansıdı. Projemiz toplamda 190 daireden oluşuyor. Bahçeşehir Park projemizde 11 bin metrekare ticari alanda yaklaşık 100 adet bağımsız ticari ünitemiz yer alıyor. Bu projeyi tasarlarken kendimiz bu projede oturacakmışız gibi dizayn ettik. Hiçbir ayrıntı ve detayı sakınmadık. Örneğin dairelerimizde marküteri parke ve doğal mermer kullandık. Yine dairelerimizde 2.30 kapı yüksekliğini standart olarak sunduk.” dedi. 

Bahçeşehir Park projesinin ticari alanlarıyla ilgili olarak üstlenici firma olduklarını kaydeden Atmaca,  Başakşehir Belediyesi'yle hasılat paylaşımı şeklinde ticari alanların inşasına devam ettiklerini söyledi. Adem Atmaca, “Bahçeşehir Park projemizi 3 etap halinde geliştiriyoruz. Bu projemizde de doğru stratejiler geliştirdik ve başarılı bir satış grafiği yakaladık. Şimdiye kadar da projemizin yüzde 30'un üzerinde satışını gerçekleştirdik. Ticari ünitelerimizin ise yüzde 60'lık bir diliminin satışını yaptık. Buradaki brüt metrekare birim fiyatlarımız 15 ila 18 bin TL bandında satılıyor.” Dedi.  

“2018'den sonra Bahçeşehir daha da değerlenecek”

Lokasyona oldukça önem verdiklerini ifade eden Adem Atmaca Bahçeşehir'de uzun yıllar boyunca proje geliştirmek istediklerini söyledi. Adem Atmaca “Bahçeşehir'i seçmemiz tesadüf değil. Bahçeşehir bu bölgenin en prestijli ve en elit semtleri arasında kabul ediliyor. 2018 yılı sonuna doğru raylı sistemin de gelmesiyle birlikte bölgenin tüm dengeleri değişecek. Bahçeşehir'in en büyük sorunlarından olan ulaşım, bir nebze de olsa çözülmüş olacak.” Dedi.

Gölete bir çivi dahi çakmadık; çakmayacağız

Uzun süredir Türkiye'nin gündemini meşgul eden Bahçeşehir Göleti ile ilgili basın toplantısı düzenleyen Atmaca Gayrimenkul Yönetim Kurulu Başkanı Adem Atmaca, gölete bir tane dahi çivi çakmadıklarını söyledi. 

Adem Atmaca konuyla ilgili olarak şunları söyledi:
Bahçeşehir Göleti ile ilgili olarak hep sessizliğimiz koruduk. Öncelikli olarak gölette proje yapmadığımızın altını çizmek isterim. Gölet hiçbir şekilde zarar vermediğimizi aksine rekreasyon ve niş yeşil alanlarla göleti hacmen 2 katı kadar büyüteceğimizi gönül rahatlığıyla söyleyebilirim. Hatta buradaki çalışmaları Bahçeşehir halkına ve vatandaşlarımıza sorduk. Projeyle ilgili goleticinfikrimvar.com internet sitesinden yarışma düzenledik. Burada Bahçeşehir halkına nasıl bir gölet istediklerini sorduk. Onlardan gelen fikirler doğrultusunda gölete son halini verip çalışmalara başladık.  Bölgenin tek yeşil alanının gölet olduğunu çok iyi biliyoruz. Bu düşünceyle birlikte gölete hiçbir çivi bile çakmadık ve çakmayacağız. Aksine göleti daha fonksiyonel ve daha verimli bir hale getirmek üzere bir proje geliştiriyoruz. 1.5 yıldır inşaatımız göletin hemen yanında devam ediyor. Haliyle bölgede yaşayan ve göleti kullanan vatandaşlarımız tarafından inşaatın gölete de uzayacağı düşünülüyor. Bu tamamen yanlıştır. Gölete inşaat yapmamız sözkonusu bile değil.” dedi.

Bahçeşehir Göleti, 240 Milyon TL'ye 2 katı büyüyecek

Bahçeşehir Göleti'ne yaklaşık 240 Milyon TL'lik bir bütçe ayırdıklarını ve çalışmalar sonucunda göletin 2 katı büyüyeceğini kaydeden Adem atmaca konuşmasını şöyle sürdürdü:
 “Teknik olarak bilgi vermek gerekirse, Bahçeşehir Göleti şu anda 162 bin metrekare büyüklüğünde. Göletin yanında yaklaşık 100 bin metrekarelik bakımsızlıktan dolayı kullanılmayan, atıl bir vaziyette duran özel bir arazi vardı. Belediye bu araziyi satın aldı. Bunlara ek olarak Atmaca Gayrimenkul olarak 130 bin metrekarelik bir peyzajını yapıp, Bahçeşehir Göleti'ne ilave edeceğiz. Bu alanda hatta botanik ağaçlar, hobi bahçeleri, macera parkı gibi detaylara yer vermeyi planlıyoruz. Böylece gölet, 2 katı büyümüş olacak. Bu rekreasyon alanıyla birlikte Bahçeşehir Göleti'nin büyüklüğü yaklaşık 240 bin metrekare civarında olacak. Bahsi geçen inşaat alanımız ise bu alanın 11 bin metrekarelik diminde yer alıyor. Diğer taraftan belediyenin düzenlemiş olduğu ihaleye biz de Atmaca Gayrimenkul olarak teklif verdik ve 103 milyon TL + KDV'ye peyzaj alanının ihalesini almış olduk. 1.5 kilometrelik derenin ıslah çalışmaları yine Bahçeşehir Göleti için Atmaca Gayrimenkul tarafından yapılıyor.  Buradaki genişletme, altyapı ve ıslak çalışmalarının yatırım maliyeti ise 125 milyon TL civarında.” 

“Hukuk ne dediyse biz onu uyguladık”

Danıştayın durdurma kararına ilişkin açıklamalarda bulunan Atmaca, hukukun kararlarını harfiyen uyguladıklarını kaydetti. Atmaca, “Bize ulaşan her hukuki kararı anında uyguladık ve Hukuk burasıyla ilgili ne karar verdiyse neyse biz de onu harfiyen yerine getirdik. Bu süreçte asla fırsatçılık zihniyeti gütmedik. İnşaatı yapalım nasılsa süreç işler diyerek hareket etmedik. Danıştay bize “dur” dendiği gün 1 ay boyunca durduk. Hukuka aykırı hiçbirşey yapmadık. 1 ay boyunca süreci takip ettik ve sonrasında alınan Danıştay kararına iptal kararından sonra inşaat çalışmalarına devam ettik.”

Yorum Yaz

Benzer Haberler

'Bahçeşehir, hem yatırım hem yaşam için en uygun nokta'
  • 18.08.2017 09:48

'Bahçeşehir, hem yatırım hem yaşam için en uygun nokta'

Atmaca Gayrimenkul Yönetim Kurulu Başkanı Adem Atmaca, Emlaktasondakika.com'a ha ...

Atmaca Gayrimenkul'ün 3 projesinde 20 yıl vade!
  • 17.03.2017 08:26

Atmaca Gayrimenkul'ün 3 projesinde 20 yıl vade!

Atmaca Gayrimenkul projeleri olan Bahçeşehirpark, Bahçeşehir Atmaca ve Bahçeşehi ...

Cem Eltemur, Atmaca Gayrimenkul'ün yeni projelerini anlattı
  • 12.08.2016 10:35

Cem Eltemur, Atmaca Gayrimenkul'ün yeni projelerini anlattı

Atmaca Gayrimenkul Satış Koordinatörü Cem Eltemur, Emlaktasondakika.com canlı ya ...

Bahçeşehir Göleti, 240 milyon TL’ye 2 katı büyüyecek
  • 06.02.2018 15:35

Bahçeşehir Göleti, 240 milyon TL’ye 2 katı büyüyecek

Bünyesinde Sunny, Jumbo gibi markaları barındıran Atmaca Şirketler Grubu, Bahçeş ...

Atmaca Gayrimenkul, Bahçeşehir Göleti için basınla buluşuyor
  • 25.01.2018 16:43

Atmaca Gayrimenkul, Bahçeşehir Göleti için basınla buluşuyor

Atmaca Şirketler Grubu, Sunny, Jumbo ve Atmaca Gayrimenkul markalarıyla yolunda ...