maritbet girişmaritbet
Ataşehir’in yıldızı ‘finans’la parlayacak! ATAŞEHİR DOSYASI

Ataşehir’in yıldızı ‘finans’la parlayacak! ATAŞEHİR DOSYASI

Ulaşım kolaylığı ve merkezi konumuyla orta ve üst gelir grubunun yaşam alanı haline gelen Ataşehir’in yıldızı yeni projelerle daha da parlayacak. Bölgedeki finans merkezi ve Fenerbahçe projeleri ile birlikte 2 bin 500 TL olan metrekare fiyatlarının 5 bin TL’ye kadar çıkabileceği tahmin ediliyor.

Bülent YOLDAŞ / Sabah Emlak&Mortgage

Bir uydu kent olarak 1989 yılında Emlak Bankası tarafından planlanan ve Emlak Konut GYO'nun arsa satışı karşılığı hasılat paylaşımı modeliyle ihalesini gerçekleştirdiği konut projelerinin peş peşe yükseldiği Ataşehir'de baş döndürücü gelişim devam ediyor.
Planlı alt yapısı ve yakın zamanda inşaatı tamamlanan bağlantı yollarının sağladığı ulaşım rahatlığı Ataşehir'i, Anadolu yakasında orta ve üst gelir grubunun çekim merkezi haline getirdi. Geçtiğimiz yıllarda ardarda İstanbul'un en fazla prim yapan bölgeleri arasında üst sırada yer alan Ataşehir, yatırım amaçlı konut alıcılarının da adresi oldu.
Fenerbahçe Spor Kulübü'nün projesi ile Varyap'ın Meridian projesinin tamamlaması ve Emlak GYO'nun ihaleye çıkarttığı arazi üzerine yükselecek projeyle, Ataşehir, alışveriş, eğlence, otel ve iş merkezlerine de kavuşacak. Kuşkusuz Ataşehir ve çevresi için en önemli projelerin başında finans merkezi projesi geliyor.
Finans Merkezi Projesi
Toplu Konut İdaresi (TOKİ) iştiraki Emlak GYO ait olan 250 bin 500 metrekarelik alan İstanbul Finans Merkezi arazisi olarak ayrıldı. Arazide inşaat alanının büyüklüğü 626 bin 300 metrekareye kadar çıkıyor. Halk Bankası , Ziraat Bankası, Vakıf Bank, SPK ve BDDK'nın merkez binalarının inşa edileceği arsalar ise belli. Hem inşaat hem de finans şirketleri şimdi sadece düğmeye basmak için zaman bekliyor.
 
Fenerbahçe Ataşehir Projesi 260 milyon $'a malolacak
KADIKÖY Belediyesi, Ataşehir'deki arazi için açtığı ihalede arsanın üst kullanım hakkını 30 yıllığına Fenerbahçe Spor Kulübü'ne yap - işlet - devret modeliyle tahsis etmişti.
Arsa üzerine 12 bin 500 kişilik kapalı salon, 5 yıldızlı tematik bir otel, sinema salonu, 6 katlı bir alışveriş merkezi, olimpik havuz ile iş merkezi yapılması planlanıyor. Projenin maliyetinin yaklaşık 260 milyon dolar olacağı ifade ediliyor.
 
Varyap CEO'su Erdinç Varlıbaş
‘Ataşehir yeni bir yaşam standartı oluşturdu'
VARYAP CEO'su Erdinç Varlıbaş, gerek yatırım gerekse yaşamak için Ataşehir bölgesinin çok cazip hale geldiğini belirtiyor. Finans merkezi projesinin dünyanın belli başlı ülkelerindeki finans merkezlerinin oluşturduğu etkilere benzer olarak, Ataşehir'de de gayrimenkul fiyatlarının hızla artmasına etki edeceğii ifade eden Varlıbaş, Finans merkezi projesi olmasaydı da gerek ulaşım merkezi konumu gerekse ulaşım rahatığı ile Ataşehir'in cazibesini koruyacağına dikkat çekiyor. Varlıbaş Ataşehir'in yeni bir hayat tarzı ve standartlar oluşturduğuna işaret ederek, özellikle orta ve üst gelir grupları açısından tercih edilen en değerli ve gözde merkezlerin başında yer aldığını vurguladı. Varlıbaş, gayrimenkudeluxial fiyatlarının Ataşehir'de sürekli artış eğilimde olduğuna da değindi.
 
Ağaoğlu Şirketler Grubu Başkanı Ali Ağaoğlu
‘Konut fiyatlarının gideceği çok yol var'
ATAŞEHİR genelinde ortalama metrekare fiyatlarının 2 bin 500 dolarlar seviyesinde olduğunu belirten Ağaoğlu Şirketler Grubu başkanı Ali Ağaoğlu, “Bu fiyatların taban olduğuna inanıyorum. Burada fiyatların gideceği çok yol var. Fiyatlar 5 bin dolarları bulur” diye konuştu. Ağaoğlu, gelecekte finans merkezinin buraya gelecek olmasına ek olarak, bu projeyi tamamlayacak projelerin hayata geçmesiyle Ataşehir'in yıldızı daha'da parlayacağını vurguladı Batı Ataşehir'de yaklaşık 7 bin konut bulunduğunu, inşşat devam edenlerle bu sayının 8 bin 500'leri bulacağına değinen Ağaoğlu, Daoğu Ataşehie'de My Towerland kapsamında 4 bin konut üreteceklerini. bu projenin 2. etap satışarına martta başlayacaklarını söyledi.
 
Teknik Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Nazmi Durbakayım:
‘Şu anda Bağdat Caddesi ile yarışıyor'
“BATI Ataşehir'de ilk projeyi biz tastik ettirmiştik, son projeyi biz tastik ettirdik” diyen Teknik Yapı Yönetim kurulu Başkanı Nazmi Durbakayım, Batı Ataşehir'in ulaşım ağı ve Doğu Ateşehir ile bağlantı yolarının yapılmasıyla özellikli bir bölge haline geldiğini belirtiyor.
Ataşehir'de konut metrekare fiyatlarının Bağdat Caddesi ile yarışır hale geldiğine işaret eden Varlıbaş, Şu anda Ataşehir'de hasılat paylaşımı modeliyle inşa edilen konutların ortalama metrekare fiyatlarının 5 bin TL seviyesinde olduğunu kaydetti. Varlıbaş bu fiyatların 5 yıl gibi bir sürede 7 bin TL'lere ulaşmasını öngördüğünü söyledi.
 
Taslak proje hazırlandı
Ataşehir'deki finans merkezi arazisi için Emlak GYO bir konsept proje hazırladı. Taslak olan bu projede, arsa sahibi olan banka ve kuruluşlar kendi hazırladıkları projeleri inşa edecekler.
 
VARYAP MERIDIAN'DA NİSAN'DA YENİ KAMPANYA GELİYOR
Türkiye'nin ilk yeşil karma projesi Varyap Meridian'de inşaatın satışa çıkan yüzde 45'lik dilimin tamamına yakını satıldı. Nisan'da yeni bir kampanya ile bir miktar konutu daha satışa sunulacak.
Toplam 107 bin metrekarelik alana yayılı olan Varyap Meridian'in yüzde 90'ı yeşil alandan, 13 bin metrekarelik alanı ise binalardan oluşacak. Binalar, ikisi 24 katlı olmak üzere, 60, 45, 41, 34 katlı olmak üzere toplam 6 blokta yükseliyor. Bin 500 konuttun yer alacağı Meridian'de konut sahibi olmak isteyenlere çok geniş bir tercih yelpazesi sunuluyor. 450 farklı daire modeli bulunan projede, stüdyo, 1+1, 2+1, 3+1, 4+1 ile kat bahçeli ve teraslı tasarlanan özel daireler yer alıyor. Başka hiçbir projede olmayan sayıda seçenek sunan Varyap Meridian'de ayrıca, 40 metrekarelik stüdyolardan özel tasarımlı penthouse daire de bulunuyor. Projede ayrıca iş merkezleri, 5 yıldızlı otel ve mağazalarda yer alıyor.
Yüzde 20'si tamamlandı
İnşaatının yüzde 20'lik bölümü tamamlanan bin 500 konutluk projenin satışa çıkan yüzde 45'lik diliminin tamamına yakını satıldı. Varyap, nisanda yeni bir kampanya ile konutlardan bir bölümünü daha satışa sunacak. Varyap CEO'su Erdinç Varlıbaş, Varyap Meridian projesinde ilk çıkış metrekare fiyatının 3 bin TL olduğunu hatırlatarak, “Bugün itibarıyla projemiz yüzde 35-40 oranında prim yaptı. Bizim hedefimiz ilk satışa çıkan konut ile son satılan konut arasında yüzde yüz prim oranını yakalamak” diye konuştu. Varlıbaş, her 6 ayda bir yüzde 15 prim kazandıracak şekilde projede fiyatların arttırıldığını ifade etti.
 
Türkiye'nin ilk ekolojik karma projesi
Varlıbaş, Varyap Meridian'ın davet usulü düzenlenen proje yarışması sonunda seçilen, konsept tasarımı hazırlayan İngiliz kökenli RMJM firması başta olmak üzere yerli ve yabancı danışmanlardan oluşan kalabalık bir tasarım ekibi tarafından dizayn edildiğine dikkat çekiyor.
Varlıbaş, Türkiye'de ilk olacak çevreci konut projesinde ortak alanların bir bölümünün rüzgar, güneş gibi doğal kaynaklardan üretilecek enerji ile karşılanacağını ifade ederek, yağmur suları ve gri suların toplanıp arıtıldıktan sonra yeşil alanların sulanmasında kullanılacağını, böylelikle doğanın korunmasına katkı sağlanacağına işaret ediyor.
 
Güneş panelleri elektrik üretecek
Projeye yeşil bina özelliği ile birlikte yenilenebilir enerji kaynaklarının da entegre edildiğini belirten Varlıbaş. “Elektrik üretecek olan güneş panelleri ve rüzgar türbinleri ile proje ortak mahal elektrik ihtiyacının bir kısmı karşılanacaktır. Fosil yakıt kullanımını ve karbondioksit salınımını azaltmak için yapılan bu uygulama İstanbul ve Türkiye'ye örnek teşkil edecektir. Ortak mahallere hizmet verecek olan bu sistem ile aidat bedelleri azalacaktır” dedi.
Varlıbaş, yeşil bina uygulaması kapsamında kullanılan her su armatürünün su verimliliği sağladığına dikkat çekerek, bu armatürler ile LEED Yeşil Bina Değerlendirme Sistemine göre eş değer bir daireye oranla her daire de yüzde 40 su tasarrufu yapıldığını belirtiyor.
 
Bağdat Caddesi'nde karşılayamadığı talebe Deluxia ile cevap verecek
Teknik Yapı, Bağdat Caddesi'nde yetişemediği talebi Batı Ataşehir'deki Deluxia projesine yönlendiriyor.
BAĞDAT Caddesin'de bir çok projeye imza atan Teknik yapı, Bağdat Caddesi'nde karşılayamadığı talebi, Batı Ataşehir'deki Deluxia projesine yönlendiriyor. Projede metrekare fiyatları 3 bin 430 ile 4 bin 200 TL arasında değişiyor.
Teknik Yapı Batı Ateşehir'de Las Vegas'taki Bellagio Otel ve Caesars Palace Las Vegas'dan esinlenerek geliştirdiği Deluxia projesinde, kısa sürede 168 konutun satışını gerçekleştirdi. 482 dairelik Deluxia Palace ve 220 dairelik Deluxia Suits'den oluşan projede Deluxia Palace'ta 142 daire satılırken, bir hafta önce satışa çıkan Deluxia Suits'de ise 26 adet daire satıldı. Toplam 275 milyon TL satış geliri hedeflenen projede stüdyodan 3+1'e kadar değişen farklı tiplerdeki dairelerin fiyatları 135 bin 700 TL ile 458 bin 500 TL aralığından satılıyor.
 
Teknik Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Nazmi Durbakayım, projenin 2012 Mart'ta tamamlanacağını ifade ederek, Deluxia'da stüdyo ve 1+1 tipi dairelerin ağırlıkta olacağını söyledi. Durbakayım, toplam 702 daireden 228'inin stüdyo, 315 adedinin 1+1, 112 adedinin 2+1 ve 44 adedinin 3+1 tipinde ve 3 adedinin de 4+1 dubleks olacağı bilgisini verdi.
 
Metrekaresi 3 bin 430 TL'den başlıyor
Deluxia projesinin Teknik Yapı'nın imzası haline gelen modernize edilmiş neo klasik çizgileri taşıdığını, farklılığın sadece mimari tasarımda değil sunulacak hizmet ve kullanılacak malzeme kalitesinde de olacağına vurgu yapan Durbakayım, projedeki dairelerin başlangıç metrekare fiyatının 3 bin 430 TL ile 4 bin 200 TL arasında olduğunun kaydetti. Durbakayım Ataşehir'in konut fiyatlarında Bağdat Caddesi ile yarışır hale geldiğini belirterek, “Bağdat Caddesin'de karşılayamadığımız talebi, Deluxia projesiyle karşılamak istiyoruz” dedi.
 
Deluxia Palace'ta fiyatlar 144 bin TL'den başlıyor
Daire Tipi Fiyat Aralığı (TL)

Stüdyo  144.000-171.900
1+1  207.900-248.600
2+1  358.100-432.500
3+1  481.400-536.600
 
Deluxia Suites
Daire Tipi Fiyat Aralığı (TL)

Stüdyo  133.000-177.900
1+1  223.300-249.100

Canan Residence'ta teslim heyecanı başlıyor
CANAN yapı tarafından Ataşehir'de inşa edilen 269 konuttan oluşan Canan Residence projesinde inşaat tamamlanma aşamasına geldi. Canan Residence'da daireler sahiplerine Mart 2010'da teslim edilecek. 68 metrekare ile 471 metrekare arasında değişen farklı büyüklüklerde dairelerin yer aldığı projede 1+1, 2+1, 3+1 ve 4+1 daire seçenekleri bulunuyor. 74.40, 87.20 ve 119.20 metre yüksekliklere sahip 3 bloktan oluşan projede dairelerin metrekare satış fiyatı konumuna göre 3 bin 500 TL ile 5 bin TL arasında değişiyor. Projedeki dairelerin yüzde 50'sinin satışının gerçekleştirildiği projede açık, kapalı yüzme havuzları, çocuk ve süs havuzları, yürüyüş yolları, çocuk oyun alanları, fitness ve spa merkezleri, 6 metre yüksekliğinde kapalı basketbol ve squash salonu, tenis kortu, açık çok amaçlı spor alanı, mini market, kuaför, kuru temizleme, sinema ve toplantı salonu, lobby, restoran ve pool bar bulunuyor. Projede blokların altında her daireye bir depo alanı ve yine her daireye 2 araçlık otopark alanı olmak üzere toplam 550 araçlık kapalı otopark da yer alıyor.
 
Şehir ışıkları Batı Ataşehir'de yanacak
TG Yapı'nın İstanbul Batı Ataşehir'de inşa ettiği Şehir Işıkları, 2 bin 250 metrekare arsada 3 blokta toplam 116 konuttan oluşuyor. Projede 58 metrekarelik 1+1'den 232 metrekarelik 5+1 çatı dublekslerine kadar çok değişik tipte konutlar bulunuyor.
Batı Ataşehir'de, FSM ve Boğaziçi köprüsüne 6'şar kilometre mesafede, gelecekte tüp geçit ve raylı ulaşımının aktarma noktalarında bulunuyor. Şehir Işıkları'nda 7/24 kesintisiz kameralı güvenlik sistemi bulunuyor, ayrıca proje, deprem yönetmeliğine de uygun olarak inşa ediliyor. Şehir ışıklarında, fitness center, yüzme havuzu, sauna, Türk hamamı, mini sinema salonu, çocuk kulübü, çocuk parkı bulunuyor. Tüm bunların yanı sıra kapalı otopark, çağdaş peyzaj ve çevre düzenlemesi, dijital tv ve klima altyapısı, daireler arasında ve sosyal birimlerle dahili telefon bağlantısı projede yer alan diğer ayrıntılar arasında bulunuyor.
 
AĞAOĞLU, ATAŞEHİR'DE ÇATISINDA VİLLA BULUNAN GÖKDELEN SATIŞA SUNUYOR
Ağaoğlu, Doğu Ataşehir'de start verdiği 4 bin konutluk My Towerland projesinde 2. etap satışlarına martta, 3. etap satışlarına da nisan ve mayısta başlayacak.
 
Batı Ateşehir'de 154 bin metrekare alan içinde 3 bin 636 dairenin yer aldığı My World projesini haya geçiren Ağaoğlu Şirketler Grubu, Doğu Ataşehir'de de 4 bin konutluk My Towerland projesine start vermişti.
Ağaoğlu Şirketler Grubu yönetim Kurulu Başkanı Ali Ağaoğlu, “Temmuz 2009'da 420 konutluk Sky Tower etabının satışa çıkmasıyla start alan Towerland projesinde 54 katlı yüksek bloktan oluşan ikinci etap mart ayında, yaklaşık 8 blokta 2 bin konuttan oluşacak olan 3 etap ise nisan ve mayıs aylarından itibaren satışa çıkacak” diye konuştu.
 
Yüzde 55'inin satışı gerçekleşti
Ağaoğlu, özellikle ikinci etapta yükselecek olan 54 katlı binanın, mimari olarak özel bir konsepte sahip olduğunu belirterek, binanın en üstlerinde bulunan çatı katlarında, villaların yer alacağını açıkladı. Ağaoğlu, Sky Tower'ta da inşaatın hızla ilerlediğini belirterek, dairelerin yüzde 55'inin satışının gerçekleştirildiğini kaydetti.
My World'de son daireler 36 aya sıfır faizle Ağaoğlu Şirketler Grubu, Batı Ataşehir'de inşaatını tamamladığı ve yüzde 95'i satılan My World projesinde de kalan sınırlı sayıdaki daire için özel bir kampanya başlattı.
Ocak ayında kat mülkiyeti tapuları dağıtılan projede, yüzde 10 peşinat ile 36 ay boyunca yüzde sıfır faizle veya 120 aya varan vade seçenekleri ile ödeme kolaylığı sağlanıyor.
 
Sky Towers'ta fiyatlar 260 binden başlıyor
ALİ Ağaoğlu, My World'ün yüzde 95'i satılmış durumda. Kalan az sayıda daireyi de bu kampanyayla, yine tüketicinin yanında yer alarak, kısa sürede satmayı planlıyoruz” dedi. Farklı özellikte binalardan oluşan My World Ataşehir'de 1+1'den 5+1'e kadar çeşitli daire tipleri bulunuyor. 154 bin metrekarelik doğal alan içinde yer alan My World Ataşehir'de sosyal, kültürel ve sportif olanaklarda sağlanıyor.
 
Sky Towers'ta fiyatlar 260 binden başlıyor
Daire Tipi Metrekare Fiyat Aralığı

1+1  63,48                   260 bin-270 bin
2+1  107-135              392 bin-508 bin
3+1  135                      494 bin-508 bin
Penthouse 290-470  1. 129 bin-1.900 bin
 

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Ataşehir’e bağlı 6 mahallenin imar planları kabul edildi
  • 14.01.2022 10:33

Ataşehir’e bağlı 6 mahallenin imar planları kabul edildi

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Meclisi'nde Ataşehir’e bağlı 6 mahallenin ima ...

Sungur: "TOKİ'nin İstanbul'da 19,5 milyar TL yatırım bedeli olan 66 projesinin inşaatı devam ediyor"
  • 07.01.2022 13:02

Sungur: "TOKİ'nin İstanbul'da 19,5 milyar TL yatırım bedeli olan 66 projesinin inşaatı devam ediyor"

TOKİ Başkan Yardımcısı Levent Sungur Ataşehir Şerifali İmar İskan Blokları Temel ...

Ataşehir Şerifali imar iskan blokları şantiyesi havadan görüntülendi!
  • 06.01.2022 19:40

Ataşehir Şerifali imar iskan blokları şantiyesi havadan görüntülendi!

Ataşehir'de, Gecekondu Önleme Bölgesi olan Şerifali Çiftliği'nde 260 bin metreka ...

Ataşehir Şerifali'de 513 konutun temeli atıldı
  • 06.01.2022 19:27

Ataşehir Şerifali'de 513 konutun temeli atıldı

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, Ataşehir Şerifali İma ...

ATAŞEHİR
  • 28.11.2011 12:08

ATAŞEHİR

İstanbul'un parlayan yıldızı Ataşehir' Türkiye'nin yeni finans merkezi konumunda ...

İstanbul Finans Merkezi şantiyesi
  • 01.03.2018 19:18

İstanbul Finans Merkezi şantiyesi

Ataşehir'de inşaatı devam eden İstanbul Finans Merkezi şantiyesinden kareler. ...