maritbet girişmaritbet
'Arsa ucuzlasın, metrekaresi 2.500 liradan ev satarım'

'Arsa ucuzlasın, metrekaresi 2.500 liradan ev satarım'

Artaş İnşaat'ın patronu Süleyman Çetinsaya, "Devletin devreye girmesi sonucunda arsalar ucuzlarsa, metrekaresi 2.500 liradan ev satarım" dedi.

Artaş İnşaat'ın 2017 yılında hayata geçireceği yeni projelerini tanıttığı toplantı, Türk ekonomisinin son durumu da masaya yatırıldı. Artaş İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Çetinsaya ev sahipliğinde gerçekleştirilen toplantıda 2016 yılında başlayan projelerde konuşuldu.

Yeni projelerle çalışan sayımız 10 bine çıkacak

2016'da başlayan ve 2017'de başlayacak olan projelerle ilgili önemli açıklamalarda bulunan Süleyman Çetinsaya “İki yılda toplamda 10 projeye ulaşmış olacağız. Şu anda çalışan sayımız 6 bin. Yeni projelerimizle birlikte istihdam sayımız 10 bine çıkacak. Bu projelerde toplam arsa büyüklüğü 714 bin metrekare. Ayrıca bu 10 projede inşaat büyüklüğü 2 milyon 826 bin metrekare, satılabilir alan ise 1 milyon 531 bin metrekare olacak. Aradaki 1.3 milyon metrekareyi altyapılar oluşturuyor” ifadelerini kullandı.

2017 Mart'tan sonra sektör uçacak

15 Temmuz'daki hain darbe girişiminden sonraki süreci de değerlendiren Süleyman Çetinsaya “Ağustos ayında Emlak Konut GYO'nun kampanyasıyla satışlar arttı. Ekim-Kasım ve Aralık aylarında satışların düşmesi ise çok normal. 2017 yılının Mart ayından sonra piyasalar hareketlenecek” şeklinde konuştu.

Konut kredisi ödeme oranı yüzde 99 seviyelerinde

Bankalarla görüştüklerini ve ödemelere dair bilgi aldıklarını söyleyen Çetinsaya “Konut kredilerinin ödeme oranı yüzde 99 seviyelerinde. İnşaat sektörünün önü çok açık. Çünkü kentsel dönüşüm gerçeği var. Yapıları bir an önce yenilememiz gerekiyor. 2015 yılında yabancılara konut satışında iyi bir seviyedeydik ancak bu sene biraz geriledi. Biz Tema İstanbul'da yabancılara 710 konut sattık. 2017 yılında bu tekrar hareketlenecek. İnşaat, Türkiye için tarım ve sanayi kadar önemli bir sektör” açıklamasında bulundu.

Konut fiyatları eski evlerde düştü

Piyasada konut fiyatlarının düştüğü iddialarını da yanıtlayan Süleyman Çetinsaya “Eski evlerden çıkan vatandaşlar, evini satamadığı için fiyatta indirim yapmak zorunda kalıyor. Fiyat düşmesi, bizimle alakalı olan bir durum değil” ifadesini kullandı.

Arsa ucuzlasın, 2 bin 500 liraya ev satarım

Orta kesimin ev sahibi olma konusunda sıkıntılar yaşadığına dair önemli açıklamalarda bulunan Süleyman Çetinsaya “Orta kesim şu anda 3-4 bin lira bandında konut alabiliyor. Burada orta kesimde yüzde 40-60 arasında hitap etmemiz gerekiyor. Bizim için en önemli nokta ara maliyeti. Kayabaşı'nda arsanın metrekaresi 2 bin lira, üzerindeki maliyeti 2 bin lira, toplam maliyet 4 bin lira oluyor. Ben de 4 bin 500 liradan satış yapıyorum. Burada devletin devreye girmesi lazım. Avrupa Konutları markasındaki bir dairede metrekareyi 2 bin liraya mal edersem 2 bin 500 liradan satarım. Hatta cüzi bir arsa maliyeti de olabilir. O zaman metrekare fiyatı 2 bin 800 liradan satılır. Emlak Konut GYO ve TOKİ'ye burada çok önemli işler düşüyor” dedi

Vadistanbul'da fiyatlar uçtu

İstanbul'da konuta olan talebin devam ettiğini dile getiren Süleyman Çetinsaya “2017 yılı sonunda, son 10 yılda 20 bin konuta yaklaşmış olacağız. Burada önemli olan, dairelerde oturan vatandaşların memnuniyetidir. Şirketle ilgili çalışmalar yapıyoruz. Bir GYO firmamız var ancak geçmedik. GYO olunca 150 milyon dolar değerindeki mülkün değeri 75 milyon dolara düşüyor. Projelerimizde yüzde 35 oranında prim öngörüyoruz. Vadistanbul'da satışa çıktığımız dönem metrekare fiyatları 5 bin 300 liraydı, bugün rakamlar 12 bin liraya geldi, kimse evini satmıyor” şeklinde konuştu.

Uğurcan Tokay / emlaktasondakika.com

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Serhan Çetinsaya, Avrupa Konutları Yamanevler'i anlatıyor!
  • 08.08.2017 15:18

Serhan Çetinsaya, Avrupa Konutları Yamanevler'i anlatıyor!

Artaş İnşaat Yönetim Kurulu Üyesi Serhan Çetinsaya, Avrupa Konutları Yamanevler ...

Varol Tezmen, Avrupa Konutları Yamanevler'i anlatıyor!
  • 08.08.2017 15:17

Varol Tezmen, Avrupa Konutları Yamanevler'i anlatıyor!

Avrupa Konutları Satış Koordinatörü Varol Tezmen, Ümraniye'de inşa edilen Avrupa ...

Sabri Paşayiğit, Avrupa Konutları Yamanevler'in mimarisini anlattı!
  • 08.08.2017 15:17

Sabri Paşayiğit, Avrupa Konutları Yamanevler'in mimarisini anlattı!

SPArchitects Kurucusu Sabri Paşayiğit, Artaş İnşaat'ın 1 milyar 200 milyon lira ...

Dilek Özdemir'in gözüyle Avrupa Konutları Yamanevler!
  • 08.08.2017 15:16

Dilek Özdemir'in gözüyle Avrupa Konutları Yamanevler!

Avrupa Konutları Yamanevler Satış Müdürü Dilek Özdemir, Ümraniye'de inşa edilen ...

Süleyman Çetinsaya, Avrupa Konutları Yamanevler'i anlatıyor!
  • 08.08.2017 14:50

Süleyman Çetinsaya, Avrupa Konutları Yamanevler'i anlatıyor!

Artaş İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Çetinsaya, Ümraniye'deki Avrupa Kon ...

Avrupa Konutları Yamanevler'in tanıtım filmi yayında!
  • 08.08.2017 10:23

Avrupa Konutları Yamanevler'in tanıtım filmi yayında!

Artaş İnşaat tarafından Anadolu Yakası'nda hayata geçirilen Avrupa Konutları Yam ...