maritbet girişmaritbet
Arma Residence projesinde LG Multi V III VRF sistemleri tercih edildi

Arma Residence projesinde LG Multi V III VRF sistemleri tercih edildi

Bosch Termoteknik, 37 yıllık tesisat, proje ve uygulama deneyimi ile birçok prestijli projeye imzasını atmıştır ve atmaya devam etmektedir

Müşterisine sunmuş olduğu geniş ürün yelpazesi ile yüksek kaliteli ve profesyonel mühendislik desteğini buluşturarak ısıtmadan, soğutma ve havalandırma ürünlerine kadar tam bir sistem çözümü sunmaktadır. 

İstanbul'un en önemli yatırım bölgelerinden Kurtköy'de bulunan Arma Residence da soğutma çözümleri için LG Multi V III VRF sistemini tercih etmiştir. 

1976 yılında Konya'da kurulan ve Konya'da 5.000'e yakın aileyi ev sahibi yapan Okkalar İnşaat'ın İstanbul'daki beşinci fakat ilk prestij projesi Arma Residence, 2 ayrı blok olmak üzere toplam 264 daireden ve 20 dükkandan oluşmaktadır. Toplam arsa alanı 14.500 m2, inşaat alanı ise 30.000 m2 olan proje, 11.000 m2 yeşil alana sahip olacaktır. Mekanik tesisat projesini SOEM Mühendislik'in yaptığı Arma Residence projesinde ısıtma, merkezi kazan sistemi ile yapılmaktadır. Her dairede pay ölçerler olacaktır.

LG Multi V III VRF ile yapılacak soğutma sistemi için projede toplam 47 adet hava soğutmalı heat pump dış ünite ve 420 adet iç ünite kullanılmıştır. Dairelerde duvar tipi iç üniteler, dükkanlarda ise 4 yöne üflemeli kaset tipi iç üniteler tercih edilmiştir. Toplam soğutma ihtiyacı LG Multi V III VRF cihazları ile çözülerek dış ünite adedi sayısı azaltılmış ve böylece hem ihtiyaç duyulan şaft alanı hem de montaj alanı büyük ölçüde küçülmüştür. Özellikle 20 HP dış ünitelerle tasarlanan sistem sayesinde bloklarda VRF dış ünitelerine ayrılan yerler kat bahçelerine dönüştürülmüştür.

Dairelerin ve dükkanların enerji paylaşımı ve merkezi bir bilgisayardan kontrolü için ACP Manager ve PDI sistemler kullanılmıştır. Böylece tek bir bilgisayardan tüm cihazlar kontrol edilebilmektedir. Aynı zamanda her bir iç ünitenin çektiği güç okunabilmekte, böylece her daire ve dükkan için ayrı olarak faturalandırma yapılabilmektedir.

LG VRF sistemlerinde kullanılan scroll inverter kompresörler, inverter kondenser fan motorları, aşırı soğutma devresi ve yüksek basınçlı yağ geri dönüşü sistemleri ile toplam verim artırılmıştır. Uzun borulama mesafeleri ve iç-dış ünite kot farkları sayesinde optimum sistem çözümü sağlanmıştır. Bosch Termoteknik'in yetkili VRF servisi Bereket Teknik'in özverili montaj çalışmaları ile sistem anahtar teslim olarak kullanıcıya teslim edilecektir.

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Renkli bir yaşam başladı, 60 ay 0 faiz devam ediyor
  • 25.11.2014 11:15

Renkli bir yaşam başladı, 60 ay 0 faiz devam ediyor

Yaşamın başladığı Arma Residence, Kurtköy'ün en merkezi noktasında, Okkalar İnşa ...

Son daireler için başlayan kampanya devam ediyor
  • 05.08.2014 11:38

Son daireler için başlayan kampanya devam ediyor

Okkalar İnşaat’ın, Kurtköy’ün en ekonomik rezidansı Arma’da başlattığı Ramazan K ...

Ramazan'a özel kampanya yaptı, fiyatları 177 bin liraya çekti
  • 01.07.2014 09:48

Ramazan'a özel kampanya yaptı, fiyatları 177 bin liraya çekti

Okkalar Arma Residence Kurtköy projesinde 60 ay sıfır faiz fırsatı ile ev sahibi ...

Arma Residence’ta Ramazan Kampanyası
  • 16.06.2014 09:51

Arma Residence’ta Ramazan Kampanyası

Okkalar İnşaat, Kurtköy’ün en ekonomik rezidansı Arma Residence’da Ramazan Kampa ...

Arma Residence, Temmuz'da teslim ediliyor
  • 27.05.2014 10:45

Arma Residence, Temmuz'da teslim ediliyor

Okkalar İnşaat, Kurtköy’ün Arma’sında teslim için gün sayıyor ...

Arma Residence'ın örnek daireleri hazırlandı
  • 12.04.2014 11:32

Arma Residence'ın örnek daireleri hazırlandı

Okkalar İnşaat tarafından hayata geçirilem Arma Residence, 264 konuttan meydana ...