maritbet girişmaritbet
Anthill Residence'ta 430 BİN LİRAYA!

Anthill Residence'ta 430 BİN LİRAYA!

Anthill Residence'ta 40'ıncı kadar fiyatlar 430 bin liradan başlıyor

Anthill Residence, Şişli Bomonti'de, 25 dönüm alan üzerinde 54 katlı iki kule ve bir butik çarşıdan oluşuyor. Modüler inşaat sistemi sayesinde evin şeklini ve büyüklüğünü alıcının belirleyebildiği projede 600-804 aralığında konut bulunacak. Haliç'ten Boğaz'a kadar geniş bir İstanbul manzarasına sahip olan proje, çok çeşitli sosyal donatılarıyla da dikkat çekiyor. “Birçok projeden farklı olarak sosyal tesislerden faydalanmak için üye olmanız ya da ek ücret ödemeniz gerekmiyor” diyen Ant Yapı Yönetim Kurulu Üyesi Mehmet Okay ile Anthill Residence projesini konuştuk.

* Anthill Residence projesini genel hatlarıyla anlatır mısınız?
Anthill Residence, Şişli Bomonti'de, İstanbul'un merkezinde ve ulaşımı çok rahat olan bir bölgede yer alıyor. Hemen yanında yer alan Kağıthane Tüneli ile TEM yoluna, Bomonti Dolmabahçe Tüneli ile de Taksim Maçka ve Boğaz'a ulaşmak 2-3 dakika sürecek. Kentsel dönüşüm projeleri ile çok yakında otel, üniversite, kültür merkezi, alışveriş merkezlerinin yer alacağı cazibe merkezinde yer alıyor. 25 bin metrekare alan üzerinde 54 katlı iki kule ve bir butik çarşıdan oluşacak. 5 bin metrekare butik çarşı, 4.500 metrekare sosyal tesis, 40 bin metrekare kapalı otopark ile toplam 150 bin metrekare inşaat alanına sahip. Maksimum 804 konuttan oluşacak. Modüler inşaat sistemiyle inşa edilen Anthill Residence, standart kat planları 1+1 ve 2+1 dairelerden oluşacak; daire birleşimleri ile 3+1, 4+1 ve 5+1 gibi büyük daire seçenekleri sunulacak. Buna bağlı olarak konut sayısı 600-804 konut arasında değişecek.

ÜCRETSİZ SOSYAL TESİSLER
* Bu isme nasıl karar verildi?

Firmamızın ismi Ant iki anlam taşıyor. Bilindiği gibi bir ”Türküm, doğruyum, çalışkanım” diye başlayan ve her sabah ilkokulda okuduğumuz Andımız var. İngilizcede ise aynı kelime ‘karınca' anlamına geliyor ve müthiş bir çalışkanlığı ifade ediyor. Bundan yola çıkarak koyduk bu ismi. Hem yurtiçinde hem de yurtdışında çalışan bir firma olarak her iki anlamda da bize yakışan bir isim. Son projelerimizde Ant ismini kullanarak proje geliştirmeye başladık.

* Konutların özellikleri?
İstanbul'u Haliç'ten Boğaz'a kadar izleyebileceğiniz panoramaya hakim. Modüler inşaat sistemiyle yapılıyor olması evin şeklini alıcının belirleyebilmesini sağlıyor. 7 gün 24 saat rezidans hizmetleri veriliyor. Benzer konseptte yapılan birçok projeden farklı olarak Anthill Residence'ta yer alan sosyal tesislerden faydalanmak için üye olmanız ya da ek ücretler ödemeniz gerekmiyor.
Son teknoloji kullanılarak birinci sınıf malzeme ve işçilikle inşa edilen projede tüm dairelerde akıllı bina sisteminin altyapısı kuruluyor. Tüm dairelerde iklimlendirilmiş temiz hava girişi sağlanıyor. Anahtar teslim projede daireler kurutmalı çamaşır makinesi dahil olmak üzere beyaz eşyalı teslim ediliyor. Yine benzer projelere kıyasla fiyat avantajı olduğunu da söyleyebiliriz.

SON 14 KATTA LOFT

* Konutların büyüklükleri nedir? Kaç çeşit konut var?
Kat planları 1+1 ve 2+1 dairelerden oluşacak, daire birleşimleri ile 3+1, 4+1 ve 5+1 gibi büyük daire seçenekleri de sunulacak. Projede talebe bağlı olarak farklı konum ve büyüklüklerde daireler oluşturmak mümkün. 40. kat ve üstü katlarda; kata hakim, büyük metrajlı loftlar bulunacak. Daire büyüklükleri 86 metrekareden başlayıp 220 metrekareye kadar çıkabiliyor.
 
* Fiyat aralığıyla ilgili neler söyleyeceksiniz
Birim metrekare fiyatları 3.000-7.000 dolar (yak. 4.560-10.600 TL) aralığında. 40'ıncı kata kadar fiyatlar 283.000 dolardan (430 bin TL) başlayıp 1.588.000 (2.410.000 TL) dolara kadar çıkıyor.
 
* Satışlara ne zaman başladınız? Yüzde kaçı satıldı. İlgi nasıl?
2008 ortalarından itibaren satışta olan projenin yaklaşık yüzde 60'ı satıldı. 2009 kriz ortamı olmasına karşın satışlarımız ve inşaatımız hızla devam etti.
 
İÇ MEKAN KAYAK PİSTİ
* Sosyal ve ortak alanlarda neler var?
Site ortak alanlarında çocuk oyun alanı ve oyun grupları, tırmanma duvarı, basketbol-voleybol sahası, tenis kortu, mini golf alanı ile yeterince ağaçlandırılıp çimlendirilmiş peyzaj düzenlemesi, açık yüzme havuzu, güneşlenme terası, snack bar, amfitiyatro ve seyir terasları, yürüyüş parkurları, barbekü alanından oluşan Karınca Tepesi bulunuyor. Sosyal tesis içerisinde Spa ve fitness center (masaj bölümü, güzellik salonu, solaryum, jet pool, vitamin bar), squash, iç mekan kayak pisti, sauna, buhar odası, Türk hamamı, çok amaçlı toplantı salonu, bilardo, masa tenisi, kafeterya, yönetim alanları, çocuk oyun kulübü, kapalı yüzme havuzu da var.
 
* Kimlere yönelik bir proje bu? Gelir durumu açısından...
Genç ve orta yaşta A-B sosyo ekonomik gelir seviyesinde olan kişilere yönelik bir proje.
 
* Projenin büyüklüğü nedir?
Bugün itibariyle 400 milyon dolarlık (608 milyar TL) bir değere sahip.
4 milyon metrekarenin üstünde IQ ve  EQ'su yüksek projeler gerçekleştirdik
 
* Ant Yapı ile ilgili bilgi de verir misiniz?
Ant Yapı 1990'lı yıllarda başlayan ve 2000'li yıllardaki yeniden yapılanması sonrasında devam eden faaliyetleri ile hem yurtiçi hem de yurtdışında çeşitli projeler gerçekleştirdi. Konut, rezidans, otel, okul, kültür merkezi, iş, alışveriş, eğlence merkezleri gibi toplamda 4 milyon metrekarenin üstünde, yurtdışında IQ'su yüksek taahhüt ağırlıklı işler ile yurt içinde IQ ve EQ'su yüksek yatırım projelerini başarıyla hayata geçirdi.
 
Proje                              Konut Sayısı    Teslim Tarihi
 Flora Evleri                   240                        2000
 3000A Residence       60                           2003
 7000A Residence      140                         2002
 Mavisu Residence     220                         2006
 Antrium Residence    444                         2007
 Port Alaçatı                  143                     2005-2009
 Anthill Residence       804                          2010
 
 
Anadolu yakasında 2 villa projesi devam ediyor
* Yeni konut projeleriniz var mı?

Ant Yapı olarak müşterilerimizden gelen talepler doğrultusunda Anadolu yakasında Boğaz hattında ve Çekmeköy bölgesinde 100'er villadan oluşan projeler geliştirmek üzere faaliyetlerimiz devam ediyor. 2011 yılında başlamayı düşünüyoruz. Ayrıca Çamlıca Ünalan bölgesindeki arazimize de ofis ve rezidans konutlardan oluşan bir projeye de bu yılın sonlarına doğru başlamayı düşünüyoruz. Bu arada Çeşme Port Alaçatı projesinde 35 odalı bir butik otel ile İstanbul Ataşehir'de 200 odalı Radisson Blu grubu ile 5 yıldızlı otel projesine önümüzdeki yıl teslim hedefi ile başladık.
 
Herkesin bildiği işi yapmalı
* Sektör şu anda nasıl gidiyor? 2010 yılı biraz daha iyi geçer mi?

Emlak sektörü geçtiğimiz yıllarda çok cazip görünen ve her sektörden firmaların girdiği bir alan olarak gelişmişti. Ancak 2008 sonlarında başlayan global durgunluk ile hem sektör dışından işe soyunan hem de kapasitesinin çok üstüne çıkan firmalar zorlandı, yavaşladı ya da kendi sektörlerine dönmek zorunda kaldı. Herkes bildiği işi layiği ile yapmalı. Doğru yerde, doğru konsept, doğru fiyat denklemi şart. Tecrübeli firmaların doğru fizibilite ile yaptıkları projeler her zaman her yerde bu durgunlukları kolayca aştı. 2010 yılında belirsizlik ve durgunluğun yavaş da olsa aşılacağını düşünüyoruz.
 
Kaynak: Demet CENGİZ BİLGİN / Hürriyet Emlak
 
  • Etiketler:

Yorum Yaz