maritbet girişmaritbet
Ankara’nın yeni Effect’i Kuzu Grup’tan!

Ankara’nın yeni Effect’i Kuzu Grup’tan!

Ankara'da TOKİ arsasında inşa edilen Effect projesinin yüzde 30'luk bölümü satıldı. Dev yatırımda fiyatlar 750 bin liradan başlıyor

Türkiye'nin lider gayrimenkul şirketlerinden Kuzu Grup, başkent Ankara'da hayata geçirmekte olduğu Effect ve Kumru projelerini basına tanıttı. Effect projesinin ön plana çıktığı lansmanda projenin yüzde 30'luk bölümünde satış sürecinin tamamlandığı açıklandı.

Sıfır faizle satılıyor

Daire fiyatlarının 750 bin liradan başladığı Effect Ankara projesi, TOKİ arsası üzerinde yüjseliyor. 203 daireyle birlikte 44 ofis ve açık çarşı seçeneğinin yer aldığı karma projede 18 ay sıfır faizli ödeme seçeneği sunuluyor.

Teslimler Eylül 2017'de

30 bin 730 metrekarelik alan üzerinde konumlandırılan Effect Ankara'da 1+1 ile 5+1 arasında değişen daire tipleri bulunuyor. Toplam inşaat büyüklüğü 186 bin 393 metrekare, ticari alan büyüklüğü 33 bin metrekare, yeşil alanı 8 bin 200 metrekare olan Ankara Effect projesinde yaşam Eylül 2017'de başlayacak.

Basın toplantısında yer alan projenin mimarı Emre Arolat, Ankara doğumlu olmasına rağmen ilk kez bu şehirde yer aldığını açıkladı.

Alanlar çok kazanacak

Projenin minimum yüzde 50 prim yapacağını belirten Kuzu Grup Yönetim Kurulu Üyesi Güven Kuzu ‘Effect projemizde metrekare rakamlarımız 10 ile 12 bin lira bandında seyrediyor. Yine aynı şehirde inşa ettiğimiz Kumru'da rakamlar 6 ile 8 bin lira seviyesinde. Kuzu Grup olarak iki projenin yatırım büyüklüğünü 1 milyar lira olarak belirledik' diye konuştu.

Yurtdışından sonra Ankara'ya 1 milyar lira

İzmir ve Cezayir'de 2.5 milyar dolarlık proje yürüttüklerini dile getiren Kuzu ‘İstanbul ve Ankara dışında İzmir'de proje hazırlığındayız. Ciddi arayışlarımız var. Effect'in arsasını TOKİ'den 615 milyon lira satış taahhüdü vererek aldık. Bu rakam güncellendi ve 750 milyon liraya yükseldi. Ben, satış rakamlarının 750 milyon lirayı da aşacağını düşünüyorum' dedi.

Kuzu Grup, Kuzu GYO olacak

Bir yıllık süreç içerisinde GYO olmayı hedeflediklerini dile getiren Güven Kuzu ‘İran ve Cezayir'den sonra Katar'da proje yapacağız. Sea Pearl projemizdeki ortaklarımızda Katarlı. Ankara Effect projemiz 186 metre olacak' ifadelerini kullandı.

TOKİ'den projelere 70 milyar lira

Kuzu Grup'un Effect ve Kumru projelerini tanıttığı toplantıya TOKİ Finans Dairesi Başkanı Ayhan Karaca'da katıldı. Projeler hakkında detaylı bilgiler aktaran Karaca '51 ilde 3 bin 103 şantiyede konut sayımız 676 bini aştı. Bunların 563 binden fazlası sosyal konut kapsamında. Bugün itibariyle teslim ettiğimiz ev sayısı 539 bin oldu. Bu projelere TOKİ olarak 70 milyar lira yatırdık' açıklamasında bulundu.

Emeklilere 250 lira taksitli evlerin sayısı artacak

TOKİ'nin emeklileri 250 lira taksitle ev sahibi yapacağını ve bunlar için çalışmaların tüm hızıyla ilerlediğini dile getiren Karaca ‘Şu anda mevcut projelerimizden kontenjan ayırıyoruz ancak kısa süre içerisinde sadece emeklilere özel projeler üreteceğiz' dedi.

İstanbul'da minimum taksit 450 lira olacak

İstanbul'daki konut yatırımları hakkında da bilgiler veren Karaca ‘Biz arsayı Hazine'den ücretsiz satın aldığımızda rakamlar ucuz oluyor. Ancak İstanbul'da proje üretmek için arsa satın alıyoruz. Doğal olarak maliyetler yükseliyor. Bu kapsamda İstanbul'da emeklilere üretilecek olan projede minimum taksitlerin 450-500 liradan başlayacağını öngörüyoruz' diye konuştu.

Hedef 1.2 milyon daire

Yine İstanbul'da önemli projelerin sürdüğünü ve yeni ihalelerin yolda olduğunu n müjdesini veren Ayhan Karaca ‘Kentsel dönüşüm ağırlıklı ilerliyoruz. Kayabaşı bölgesinde kısa süre içerisinde satışa çıkma planımız var. TOKİ'nin 2023'teki 1 milyon konut hedefi, yeni projelerle 1.2 milyona yükseldi. Artık yıllık konut üretim hedefimiz 45 bin değil 70 bin oldu' dedi.

Uğurcan Tokay / emlaktasondakika.com

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Özen Kuzu: Ülkemizin büyümesine katkı sunmaya devam edeceğiz!
  • 19.12.2022 10:28

Özen Kuzu: Ülkemizin büyümesine katkı sunmaya devam edeceğiz!

Konut kavramına yenilik getiren, farklı mimari tasarımları ile çevre dostu ve ya ...

Kuzu Effect AVM, 2. yaşını kutladı
  • 14.12.2021 17:06

Kuzu Effect AVM, 2. yaşını kutladı

2019 yılında görkemli bir açılış ile kapılarını ziyaretçilerine açan Kuzu Effect ...

Sea Pearl Ataköy'de yaşam başladı!
  • 01.11.2017 16:26

Sea Pearl Ataköy'de yaşam başladı!

Kuzu Grup tarafından Ataköy'de inşa edilen Sea Pearl Ataköy'ün ilk etabında yaşa ...

Sea Pearl Ataköy örnek dairesini görüntüledik!
  • 06.10.2016 16:57

Sea Pearl Ataköy örnek dairesini görüntüledik!

Sea Pearl Ataköy projesinin örnek dairesini sizler için gezdik ve görüntüledik.. ...

Özen Kuzu, SeaPearl Ataköy'ün örnek dairelerini anlattı
  • 06.10.2016 14:58

Özen Kuzu, SeaPearl Ataköy'ün örnek dairelerini anlattı

Kuzu Grup Yönetim Kurulu Üyesi Özen Kuzu, SeaPearl Ataköy'ün örnek daireleri hak ...

Sea Pearl Ataköy projesinin tanıtım filmi!
  • 05.10.2016 21:06

Sea Pearl Ataköy projesinin tanıtım filmi!

Kuzu Grup imzasıyla Ataköy sahilinde konumlandırılan Sea Pearl Ataköy projesinin ...