maritbet girişmaritbet
Ankara'daki konut hareketliliği Bulvar Loft'a yansıdı

Ankara'daki konut hareketliliği Bulvar Loft'a yansıdı

Ankara'daki konut satışları geçen yıla göre yüzde 15,5 artışla 10 bin 707 oldu. Kentteki bu hareketliliği Bulvar Loft'taki kiralamalara yansıdı.

Konut satışlarını yüzde 15,2 artıran Başkent Ankara'daki Bulvar Loft projesinde kiralama hareketliliği

Türkiye İstatistik Kurumu'nun ağustos ayı konut satış rakamlarına göre Türkiye'de İstanbul'dan sonra en fazla konutun satıldığı Ankara'da geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 15.2 artışla 10 bin 707 konut alıcı buldu. Ankara'daki konut satışları Aralık 2018'den bu yana en yüksek seviyesine ulaştı.

Ankara'nın gelişen konut bölgesindeki İncek'te yaşamın başladığı Bulvar Loft projesinde de konut hareketliliği sürüyor. Akfen Gayrimenkul Portföy Yönetimi A.Ş. (Akfen GPYŞ) Genel Müdürü Barış Barçak, Bulvar Loft'da müşterilerine kiralama seçeneği ile alternatif oluşturduklarını ifade etti.


Türkiye İstatistik Kurumu, ağustos ayı konut satış rakamlarına göre, Türkiye'de konut satışları bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 5,1 oranında artarak 110 bin 538 oldu.

Konut satışlara bakıldığına İstanbul'un ardından en fazla konut satılan Ankara'da satışlar gayrimenkulde yavaşlamanın hissedildiği iki sene öncesine dönmesi dikkat çekti.

Geçen yılın Ağustos ayında Ankara'da 9 bin 291 konut satılırken, bu oran 2019 yılının Ağustos ayında yüzde 15.2 artışla 10 bin 707 olarak gerçekleşti. Ankara'daki konut satışı Aralık 2018'den bu yana en yüksek seviyesine ulaştı.


“KİRALAMA MODELİNİ  ÖNE ÇIKARTIYORUZ”

Akfen Gayrimenkul Portföy Yönetimi A.Ş. (Akfen GPYŞ) Genel Müdürü Barış Barçak, kredi faiz oranlarının son dönemde geri gelmesiyle birlikte satış ofislerinde son iki yıldır görülmeyen hareketin başladığını ifade etti. Bu hareketin şimdilik daha çok düşük segment konut projelerinde satış işlemleriyle sonuçlandığını ifade eden Barçak, “Lüks segmentte alımların artması için biraz daha zamana ihtiyaç olduğu görünüyor” diye konuştu.

Sektöre olan güvenin yeniden artış eğiliminde olduğu bu dönemde, satın alma konusunda tereddüt yaşayan müşteriler için alternatifler üretilmesi gerektiğini söyleyen Barçak, “Oluşturduğumuz kiralama modeli ile misafirlerimiz oturmak istedikleri evlere kiracı olarak yerleşip Bulvar Loft konforunu deneyimlemeye başlıyorlar. Birikimleri istediği noktaya ulaştığında ve konuta yatırım için doğru zamanın geldiğine ikna olduklarında, kiracısı oldukları konforun, sahipleri olacaklarına inanıyoruz” ifadelerini kullandı.


OTURUMA HAZIR DAİRELERE HEMEN TAŞINMA FIRSATI

Ulaşım kolaylığının yanı sıra çevresinde bulunan eğitim kurumları, yargı kampüsü ve yaşam alanlarına yakınlığı bakımından bir çekim merkezi üzerine kurulan Bulvar Loft'ta oturuma hazır, hemen taşınılabilecek dairelerin satışına devam ediliyor.

Sosyal donatı özellikleriyle de öne çıkan Bulvar Loft'ta fitness center, kapalı yüzme havuzu, güneşlenme terası, açık satranç, basketbol, boccia sahalarının yanı sıra hobi odası, cep sineması, paten pisti, güneş bahçesi, fire pit gibi oturumcuların sosyal hayatına renk katan alanlar da bulunuyor.

  • Etiketler:

Yorum Yaz