maritbet girişmaritbet
Almalar-İskurt-Nergo İş Ortaklığı'ndan Üsküdar'a 4 proje!

Almalar-İskurt-Nergo İş Ortaklığı'ndan Üsküdar'a 4 proje!

Almalar-İskurt-Nergo İş Ortaklığı, alt ve üst yapı yatırımlarının hızlandığı ve imar problemlerinin aşıldığı Üsküdar'da 4 proje yapacak

Almalar-İskur-Nergo İş Ortaklığı yeni projelere yelken açtı. Ortaklık ilk projeleri Hill Kartal'ın satış ve inşaatı hızla devam ederken bir diğer yandan da yeni projelerin fizibilitelerini tek tek tamamlamaya başladı. Şirketin Yönetim Kurulu Başkanı Hikmet Alma, “Hill Kartal'da 3 ayda yüzde 30 satış grafiği yakaladık. Anadolu yakasında 8 yeni projemiz olacak. Bunların 4'ü İstanbul'un en eski ve gözde yerleşim yeri olan Üsküdar'da bulunacak. Bölgenin alt yapı yatırımlarının hızla yenilenmesi ve planlı dönüşüm bizim Üsküdar'da proje yapma kararımızda etkili oldu” dedi. 

Kız kulesine baktıracak 

Şirketin kentsel dönüşüm kapsamında Üsküdar'da yapacağı projeler Kız Kulesi'nin karşısında konumlanacak. Her 4 proje de butik olacak. 60 milyon liralık yatırımla yükselecek 4 projede konut sayısı da 80 civarında olacak. Hikmet Alma projelere daha şimdiden çok fazla talep olduğunu satışlara bir iki aya başlayacaklarını söyledi. 

Yabancı ilgisi arttı

Son dönemde yabancı ilgisinin de gözle görülür şekilde arttığına dikkat çeken Hikmet Alma, “Rakamlar da yabancı ilgisini teyit ediyor. Mart ayı konut satış verilerine baktığımızda yılın ilk çeyreğinde konut satışlarının Türkiye genelinde 303 bin 464 olduğunu görüyoruz. Geçen yıl aynı dönemde satılan konut sayısı 297 bin 328 olmuştu. Aynı süre içinde yabancılar da Türkiye'den toplam 4 bin 642 konut satın aldı. Geçen yılın ilk 3 ayında satın alınan konut sayısı 4 bin 268 olmuştu. Üsküdar'a yapılacak yeni ve nitelikli konut projeleri ile yabancı alımları hızla artacak. Bunu bizim bölgede yapacağımız projelere gelen yabancı talebinden de gözlemlemek mümkün” şeklinde konuştu.

Kartal'a 400 milyonluk yatırım yolda 

Hill Kartal'da iyi bir satış grafiği yakalayan iş ortaklığının Üsküdar'ın yanı sıra Kartal'da da yeni projeleri olacak. Bölgenin gelişimine inandıklarını belirten Alma, her biri 100'er milyon liralık yatırım olacak şekilde Kartal'a 3-4 yeni proje daha yapacaklarını kaydetti. Bölgede arsa kalmadığına vurgu yapan Alma, 3-5 yıl içinde Kartal'ın dönüşüme örnek gösterilecek nadide bir ilçe olacağını söyledi.

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Almalar-İskurt-Nergo İş Ortaklığı'ndan Üsküdar'a 4 proje!
  • 05.05.2016 12:29

Almalar-İskurt-Nergo İş Ortaklığı'ndan Üsküdar'a 4 proje!

Almalar-İskurt-Nergo İş Ortaklığı, alt ve üst yapı yatırımlarının hızlandığı ve ...

Hill Kartal yüzde 15 indirimle satışa sunuldu
  • 28.12.2015 11:15

Hill Kartal yüzde 15 indirimle satışa sunuldu

Almalar-İskurt-Nergo İş Ortaklığı’nın ilk projesi olan Hill Kartal, lansmana öze ...