maritbet girişmaritbet
Aks Grup, 1001 Pırlanta Vadisi'ni 2015'te tamamlayacak!

Aks Grup, 1001 Pırlanta Vadisi'ni 2015'te tamamlayacak!

Emre Aksoy, yabancılara gayrimenkul satışlarının durdurulmasından dolayı Trabzon'da proje yapmaya karar verdiklerini söyledi

Bodrum'da yabancı yatırımcılara proje ve villa inşaatları yaparak faaliyetlerine başladıklarını belirten Aks Grup Yönetim Kurulu Başkanı Emre Aksoy, yabancılara gayrimenkul satışlarının durdurulmasından dolayı Trabzon'da proje yapmaya karar verdiklerini söyledi. İnci Evleri Projesiyle 2008 yılında inşaat sektöründe isimlerini duyurduklarını aktaran Aksoy, '1001 Pırlanta Vadisi Evleri' ile de önemli bir ivme yakalayarak çıkışa geçtiklerini dile getirdi.

Trabzon'a inşaat sektöründe farklı tarzları getirmek için proje geliştirmeye devam ettiklerini aktaran Aksoy, "Bu amaçla çıktığımız yolda ilk projemiz olan İnci Evleri projesini üç buçuk yılda bitirdik ve 371 daireyi Trabzon'a kazandırdık Şu anda Yomra Mercan Evleri, Yomra Safir Konutları, İnci Evleri, Yakut Evleri, Elmas Park Center, 1001 Pırlanta Vadisi Evleri ve Gold Evleri olmak üzere yedi projeyi birlikte yürütüyoruz" dedi.1001 Pırlanta Vadisi Evleri projesinin Doğu Karadeniz ve Trabzon'un en büyük projesi olduğunu vurgulayan Aksoy, yapımına Ocak 2012'de başlanan 1001 Pırlanta Vadisi'ni Ekim 2015'te tamamlamayı planladıklarını duyurdu. Aksoy, 1001 Pırlanta Vadisinin, 57 dönüm arazi üzerinde, 17 bloktan ve 825 konuttan oluştuğu bilgisini verdi. Projenin yüzde 70'inin yeşil alan olmak üzere, ciddi anlamda sosyal donatı alanlarına sahip olduğunu ileten Aksoy, proje içinde iki adet kapalı yüzme havuzu, bir açık yüzme havuzu, 7 bin metrekarelik iş merkezi bulunduğunu söyledi. Aksoy, bunların yanı sıra tenis kortları, voleybol sahaları, mini golf sahaları, büyük bir restoran ve konferans salonunun yer aldığını aktardı. 

Geçen yıl otel satın aldı 
 
Projeleri gerçekleştirirken sosyal donatı alanlarını artırmayı hedeflediklerini belirten Emre Aksoy, insanların dışarıya bağımlı olmadan yaşam alanlarında rahat ve huzurlu yaşamalarını sağlamayı amaçladıklarım dile getirdi. Emre Aksoy, özellikle çocukların bilgisayar başına bağlı olmadan yaşayabilecekleri alanlar oluşturmayı planladıklarını söyledi. Projelerinin diğer firmalara da örnek olduğuna işaret eden Aksoy, şöyle konuştu: "Projelerimizden sonra diğer firmalar tarafından havuzlu ev yapımında artış yaşandı. Daha çok sosyal donatı alanına sahip konutlar yapılmaya başlandı. Diğer firmalar tarafından örnek alınmak bizi, yenilik bulmaya ve farklı olmaya itiyor. Artık insanlar farklılığı ve kaliteyi arıyor. Bunu gerçekleştirmek adına projeler yaptık. Daha önce Trabzon'da olmayan 2+1,1 + 1 daireleri Trabzon'a kazandırdık. İlerleyen dönemlerde de stüdyo daireler yapmayı düşünüyoruz." Karadeniz Bölgesi'nde IS09001 belgesi alan tek yap-sat firması olduklarına değinen Emre Aksoy, bugüne kadar 600 konutu bitirdiklerini, 2 bin konutun üzerindeki projelerinin de devam ettiği bilgisini verdi. Aksoy, bu projelerde 450 kişiye istihdam sağladıklarım söyledi. 
 
İnşaat sektörü dışında otelcilik sektörüne de giriş yaptıklarını anlatan Aksoy, Trabzon'un Yomra ilçesinde daha önce kapalı olan Sandal Oteli'ni 2011 yılında satın alarak faaliyete geçirdiklerini belirtti. Otel dizaynını Trabzon'daki otellerden farklı olarak Akdeniz'deki otel dizaynına uygun olarak yaptıklarını aktaran Aksoy, otelcilik zihniyetinden ziyade tatil köyü yaratma adına çalışmalar yaptıklarını söyledi. 
"Tek gece kalınıp gidilecek bir otel değil insanların tatillerini yapabileceği bir otel statüsünde olma hedefindeyiz" diyen Aksoy, otelde 65 kişiye istihdam sağladıklarını bildirdi. Otelin dokuz dönüm arazi üzerine kurulu 50 oda, üç restoran, bir olimpik yüzme havuzu ve yapım aşamasında olan tenis kortlarından oluştuğunu dile getiren Aksoy, yeni açılmış bir otel olmalarına rağmen 2012 yılı başmdan bu yana 4 bin civarında müşteriye ulaştıklarını açıkladı. 
 
"Trabzon, Araplar için cazibe merkezi oldu" 
 
Trabzon ekonomisinin turizm ile büyüyeceğine dikkat çeken Aksoy, "Trabzon artık bir geçiş güzergahı oluyor. İlde, bölge hastanesi kuruldu. Bölge idare mahkemesi kurulma düşüncesi var. Bu süreçte örneğin, avukatlar Trabzon'a daha fazla gelmek durumunda kalacak. Bu fırsat değerlendirilmeli ve bu ihtiyacı karşılayacak konutlar yapılmalı" diye konuştu. Trabzon'un hızla büyüdüğünü, kentsel dönüşüm projelerinin yapılmasının ve yolların geliştirilmesinin konut pazarım daha da büyüttüğünü söyleyen Aksoy, sözlerine şöyle devam etti: "Trabzon belki sanayi olarak büyümüyor ancak kendi içinde büyük bir şehir. Tren yolunun gelmesiyle, deniz yollarının açılmasıyla ve lojistik üssün kurulmasıyla da Trabzon kabuğunu kıracak. Araplar son dönemde Trabzon'a büyük ilgi gösteriyor. Araplara konut satışının başlaması bölgeyi ekonomik olarak canlandıracak. Araplar, evleri olduğu zaman her yıl Trabzon'a gelmek durumda kalacaklar bu da il ekonomisine canlılık katacak. İnsanları Trabzon'da tutacak alternatif turizm alanları bulmak gerekiyor. Özellikle kış ve kongre turizminin artırılmalı." Trabzon'un sağlam bir zemine sahip olduğuna dikkat çeken Aksoy, ilin deprem bölgesi dışında kaldığını söyledi. Trabzon'un gökdelenlerle tamşması gerektiğini savunan Aksoy, 10 katlı binaların yerine 30 katlı binaların yapılıp, yeşil alanların ve sosyal donatı alanlarının artırılmasının gerekliliğine değindi.
 
Dünya Trabzon

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Emre Aksoy, AKS Focus'u anlatıyor!
  • 24.02.2016 16:37

Emre Aksoy, AKS Focus'u anlatıyor!

AKS Grup Yönetim Kurulu Başkanı Emre Aksoy, emlaktasondakika.com mikrofonlarına ...

Trabzon’daki mimariyi İstanbul’a getirecek
  • 07.11.2015 10:50

Trabzon’daki mimariyi İstanbul’a getirecek

AKS Grup Satış Müdürü Mahmut Gökhan Karakaş, Emlak Fuarı 2015’te ekibimize proje ...

9. Gayrimenkul Fuarı'nda birçok firma boy gösterdi!
  • 25.04.2015 12:13

9. Gayrimenkul Fuarı'nda birçok firma boy gösterdi!

sektörün önemli buluşmaları arasında yer alan 9. Gayrimenkul Fuarı ve Türk-Arap ...

AKS, Beylikdüzü'ne 'Focus'landı!
  • 24.02.2016 14:50

AKS, Beylikdüzü'ne 'Focus'landı!

AKS GRup, Beylikdüzü'ndeki Focus projesini basına tanıttı. 130 milyon liralık pr ...

AKS Grup, Trabzon'daki projelerine İstanbul'u da ekledi
  • 24.02.2016 14:35

AKS Grup, Trabzon'daki projelerine İstanbul'u da ekledi

Trabzon'un en büyük inşaat firmalarından AKS Grup, Trabzon'daki gayrimenkul proj ...

AKS Focus'ta 275 bin TL'den başlayan fiyatlarla
  • 20.02.2016 10:53

AKS Focus'ta 275 bin TL'den başlayan fiyatlarla

AKS Grup'un İstanbul'daki yeni projesi AKS Focus'ta fiyatlar 275 bin TL'den başl ...