maritbet girişmaritbet
Akbatı kaç kişi ziyaretçi hedefliyor?

Akbatı kaç kişi ziyaretçi hedefliyor?

Akiş Gayrimenkul'un Esenyurt'ta kurduğu Akbatı Alışveriş ve Yaşam Merkezi, 15 Eylül'de konuklarını ağırlamaya başlıyor.

Türkiye'nin ilk AVM'si Akmerkez'i 1993'de inşa eden Akkök Şirketler Grubu, 18 yıl sonra bu kez İstanbul'un batısında Akbatı adıyla yeni bir AVM ile tüketicilerin karşısına çıkacak.

Akkök Grubu şirketlerinden Akiş Gayrimenkul Yatırımı A.Ş tarafından toplam 220 milyon dolarlık yatırımla Esenyurt-Bahçeşehir'de gerçekleştirilen Akbatı Alışveriş ve Yaşam Merkezi 15 Eylül Perşembe günü kapılarını ziyaretçilere açacak.

Toplam 2 bin 500 kişiye istihdam sağlayacağı açıklanan ve 4 kat üzerinde 200'e yakın mağazaya sahip olan Akbatı Alışveriş ve Yaşam Merkezi'nde, 9 sinema salonunun yanı sıra dünya mutfaklarını buluşturan restoranların yer alacağı Restoranlar Meydanı, dinlenme ve buluşma adresi olacak özel tasarımlı alanlar, çocuk oyun ve eğitim alanları ile 3 bin araçlık otopark bulunuyor.

BÖLGE EKONOMİSİNE DE HAREKET GETİRECEK

İstanbul'un en büyük 10 AVM'si içinde 6.7 sırada yer aldığı belirtilen Akbatı Alışveriş ve Yaşam Merkezi'nin açılışı nedeniyle bir basın toplantısı düzenleyen Akiş Gayrimenkul Yatırımı A.Ş. Yönetim Kurulu Üyesi ve Genel Müdürü Gökşin Durusoy, “1993 yılında Akmerkez ile ülkemizde ilk alışveriş ve yaşam merkezi konseptini hayata geçiren Akkök Grubu'nun, bu konudaki bilgi birikimi ve tecrübelerini, İstanbul'a yeni bir şehir merkezi kazandırmak hedefiyle Esenyurt-Bahçeşehir bölgesine taşıdık. Akiş olarak her zaman önceliğimiz, projelerimizin, bulundukları bölgenin yaşam kalitesini yükseltecek konsept ve tasarıma sahip olmalarıdır. Akbatı Alışveriş ve Yaşam Merkezi de bu anlayışla doğdu” diye konuştu.

AYDA 1 MİLYON ZİYARETÇİ BEKLENİYOR

Durusoy, Akbatı Residences ile birlikte toplam 220 milyon dolar yatırımla hayata geçen Akbatı Alışveriş ve Yaşam Merkezi'nin bölgenin ekonomik canlılığına büyük ölçüde katkıda bulunacağını ve bölgenin potansiyeline büyük bir değer katacağını kaydederek, “242 bin metrekare brüt inşa alanı ile sadece bu bölgenin değil İstanbul'un ve Türkiye'nin en büyük AVM'lerinden biri olacak. Bu proje bölgenin yaşam kalitesinin artmasına katkı yapmak yanı sıra insanların birlikte zaman geçirmekten mutluluk duyacakları yaşam alanları da kazandıracak” dedi. Durusoy, bölgedeki nüfusun şu an 700 binlerde olduğunu ve gelecek beş yıl içinde nüfusun 1 milyona ulaşacağını belirterek, “Biz sadece bölgeye değil yakın bölgelerden başlayarak İstanbul'un enerjisini batı yakasına taşımak istiyoruz. Aylık ziyaretçi sayısının 1 milyon olacağını bekliyoruz” diye konuştu.

KİRALAMADA YÜZDE 98'İ TAMAMLANDI

Toplantıda soruları da yanıtlayan Alize Dinçkök Eyüboğlu, AVM'de kiralama ve yönetim işini doğrudan Akiş Gayrimenkul'ün üstlendiğini ve metrekare bazında mağazaların yüzde 98'inin kiralama işleminin gerçekleştiğini söyledi. Rezidans projesi hakkında da bilgi veren Alize Dinçkök Eyüboğlu, Akkule ismini taşıyan projenin 348 birimden oluştuğunu, satışların yüzde 85'inin tamamlandığını ve teslimatın 31 Aralık 2011'de yapılacağını ifade etti. Beyazkule adıyla yapımı süren rezidans projesinde ise değişik büyüklüklerde 120 daire olduğunu ve bu bölümün de yüzde 65'inin satışının tamamlandığını söyledi.

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Akasya ve Akbatı’nın çatı GES’lerini Akenerji kuracak
  • 03.10.2022 16:03

Akasya ve Akbatı’nın çatı GES’lerini Akenerji kuracak

Akenerji ve Akiş Gayrimenkul arasında Akasya ve Akbatı alışveriş merkezlerinin ç ...

Akbatı'nın havadan görüntüsü için tıklayın!
  • 07.03.2012 17:33

Akbatı'nın havadan görüntüsü için tıklayın!

Akbatı'nın kuşbakışı görüntüsünü sizin için hazırladık ...

Kaçırılmayacak Fırsatlar Mahall Ankara Ofis Etabında!
  • 07.06.2021 13:50

Kaçırılmayacak Fırsatlar Mahall Ankara Ofis Etabında!

Türkerler Holding, Mahall Ankara Ofis etabında ''KDV Bizden, 60 Ay Vade Yüzde 0, ...

Vadistanbul, Fashion Room Alışveriş Günleri'ne ev sahipliği yaptı
  • 07.09.2020 09:17

Vadistanbul, Fashion Room Alışveriş Günleri'ne ev sahipliği yaptı

Vadistanbul AVM'de düzenlenen Fashion Room Türkiye Alışveriş Günleri'ne Demet Şe ...

Akiş GYO, Londra'da konut projesi geliştirecek
  • 29.05.2018 15:32

Akiş GYO, Londra'da konut projesi geliştirecek

Akiş Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı (GYO), yurtdışına açılım stratejisi kapsamınd ...